Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.403
4.318
113
Ma teli brisi so tak nateg pomoje nic jasno ??? Pri nas isto ens cudne fore pa kokr slisim povsod nekaj ao pozitivni pa niso pa kr nekaj.

To je lahko čisto normalno, sploh pri brisih iz sluznice.

Če gre za okužbo ki je šla v spodnja dihala je čisto možno da se virus "čisti" par tednov in prihaja nazaj v sluznico kjer ga testi zaznajo.

Druga opcija je da so testi "preveč" agresivni in zaznavajo izredno majhne količine virusa, ki jih, recimo kot v temu primeru dejansko prebolela oseba samo vdihava in nalaga v sluznico (bolezenskih znakov pa ne razvije, ampak imunski sistem sproti pospravlja virus).

Tu bi se enostavno moralo zaznavat protitelesa, ko jih telo razvije in nimaš več bolezenskih znakov si "zdrav". Itak pa za večino obolelih se testov ne dela, se jih samo faktografsko razglasi za ozdravele po določenem času.

• Wow
Reactions: navlixx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.076
7.189
113
Še vedno ne vemo, zakaj je sploh bistveno testiranje, razen za drkanje na statistiko?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.709
751
113
Sem za vsak primer pogledal še 3 strani nazaj, če na koga repliciraš, ampak se zdi, da gre za resno objavo.
Italijani imajo 11,7% umrlih in 15% ozdravelih (glede na število primerov), Avstrija pa 1,3% in 12,7%. Niso enaka razmerja, umrlih je v Italiji 10x več.
očitno sem pri urejanju, povozil del stavka :zardelalter:
Je že popravljeno

mišljeno je bilo: razmerje ozdravelih skoraj enako, a kar za faktor 10 več mrtvih v Italiji

• Všeč mi je
Reactions: jekleni

dentex

Guru
20. sep 2007
2.785
828
113
Bi malo dodal moje mnenje in kar vem pa ne zameri
To je lahko čisto normalno, sploh pri brisih iz sluznice.

Če gre za okužbo ki je šla v spodnja dihala je čisto možno da se virus "čisti" par tednov in prihaja nazaj v sluznico kjer ga testi zaznajo. PCR test če je narejen prav in ni posiljen je zelo zelo zanesljiv. Tudi minimalne količine virusa se da odkriti. Problem je reverzibilnost DNA-RNA oziroma metoda

Druga opcija je da so testi "preveč" agresivni in zaznavajo izredno majhne količine virusa, ki jih, recimo kot v temu primeru dejansko prebolela oseba samo vdihava in nalaga v sluznico (bolezenskih znakov pa ne razvije, ampak imunski sistem sproti pospravlja virus). Kot zgoraj napisano , ja če je narejen prav

Tu bi se enostavno moralo zaznavat protitelesa, ko jih telo razvije in nimaš več bolezenskih znakov si "zdrav". Itak pa za večino obolelih se testov ne dela, se jih samo faktografsko razglasi za ozdravele po določenem času. Za to so testi, ki jih dobiš tudi za domačo uporabo, gre za ELISA test, ki pa so hmmm no bom rekel nenatančni oziroma nezanesljivi. Pri raziskavah so dokazali 1/3 napako

Problem je v tem, vsaj upam, da ljudje, ki jih opravljajo hitijo in jim kaj uide, ker kdor dela lahko tudi greši.
Pa kot sva z shiftom in njegovimi podatki razčistila delajo trikratno kontrolo.
Upam, da jih niso za je bal s kakšnimi falenimi primerji.
Lahko prihaja do navzkrižne infekcije ....

Pa še pa še

Pa fajn bi bilo met en kotiček z malo bolj strokovnimi in ne nabijajočimi , ker je kljub kamelčijevem poizkusu ureditve, notri vse od politike do menjave gum

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.922
7.446
113
pri taščici
Sem prebral, zato sem tudi napisal nadaljevanje....
Donacije se očitno v sodobnem podjetništvu 10x poplačajo. Tudi Zoki je precej donacij dobil. Se v casih, ko ni bilo Zokija na Molu.
Zato pa imamo sedaj ceno.mask takšno kot pač imamo in se nad njo vsi zgrazamo.
Točno zaradi teh donacij.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.255
3.276
113

pri nas pa 8/10 za en mesec :evil:

trenitno je vsak da ca. 50 novih primerov v povprečju, kar je po eni strani dobro ker je šrevilka konstantna po drugi strani pa slabo ker očitno karantena ni tako učinkovita kot bi romala biti. Bi bilo pa dobro napravit (vlada in odgovorni) analizo teh novookuženih primerov. A gre to v večini za upokojence (potem ni problem ker vemo da so domovi za ostarele pognili na celi črti) a gre to za posamenike ki se ne držijo pravil samoizolacije ali pa za zaposlene ki še delajo v podjetjih. In na podlagi teh rezultatov bi romali prilagajati nadaljne ukrepe ne pa kar nekaj na pavšal.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.860
7.318
113
4 so šli iz bolnice domov (glede na tabelo, glede na graf pa 7).
2 pa iz intenzivne, eden izmed njiju v trugo, drugemu gre očitno pa na bolje.

ps
so ti umrli večinoma iz teh žarišč v 2 ali 3 domovih za ostarele?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.403
4.318
113
Številke itak cel dan premlevajo razlicne ker se ne držijo nekega enotnega javljanja. To so cifre ki so veljale do včeraj do polnoči, se pa že danes malo spremenijo za včeraj pa danes javljajo nekaj za danes nekaj za včeraj .. skratka nobena številka ni čisto točna v danem trenutku.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.255
3.276
113
Malo zanimiveganbranja, če si kdo vzame čas

O tem sem pisal že kar nekaj strani nazaj ker pri nas ni ozdravljenih oseh oziroma jih je veliko manj kot bi jih moralo biti, tako glede nato kaj piše v tem dokumentu kot to kako pri nas izvajajo testianje za ozdravitev (je podoben način kot piše tukaj).
Ampak je Kaco potem rekel dan ali dva zatem da pri nas nimajo te podatkov kdo je ozdravljen in kdo ne ampak samo za tiste ki jih izpustijo iz bolnice za vseh ostalih 80-90% pa nič ne vedo.

• Všeč mi je
Reactions: dentex

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.974
2.442
113
Pomurje
pri nas pa 8/10 za en mesec :evil:

trenitno je vsak da ca. 50 novih primerov v povprečju, kar je po eni strani dobro ker je šrevilka konstantna po drugi strani pa slabo ker očitno karantena ni tako učinkovita kot bi romala biti. Bi bilo pa dobro napravit (vlada in odgovorni) analizo teh novookuženih primerov. A gre to v večini za upokojence (potem ni problem ker vemo da so domovi za ostarele pognili na celi črti) a gre to za posamenike ki se ne držijo pravil samoizolacije ali pa za zaposlene ki še delajo v podjetjih. In na podlagi teh rezultatov bi romali prilagajati nadaljne ukrepe ne pa kar nekaj na pavšal.

Po kateri logiki bi se naj zmanjševalo. Zaradi karantene? Mislim, da vsaj 500k ljudi hodi v službe oz. ne delamo od doma.