Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

corsol

Guru
11. mar 2010
3.403
1.227
113
Meni je npr. čudno, da imajo na Goriškem tako malo obolelih.

Očitno se ljudje obnašajao bolj samozaščitno kot drugje, poleg tega je npr koncenrtracija ljudi npr.v osrednji SLoveniji(LJ,..) dosti večja.

evo ena današnja(RTV): "....Vladni govorec Jelko Kacin pa je znova poudaril, da so zaščitni ukrepi ključni, okužb je manj v krajih blizu Italije, ker se ljudje tega zavedajo. ..."

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.715
17.103
113
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.722
760
113
Tile dohtarji zgleda ne štekajo, kaj govorijo. Najprej omeni, da okuženi ni bil z nikomer v stiku od bolnih in praktično ni bil nikjer, pozneje pa, da sta samo dva mela tipične simptome, ostali ne. Ergo.. lahko je bil v stiku s kom, ki je okužen, pa nima simptomov in ni bil testiran. Bolj verjetno, kot pa da je virus muha prinesla iz Vuhana.

Marsikdo zgolj ne sme priznati "tesnega stika", tudi če ga "gor" dobijo. :evil:
črnihumor.press

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.035
7.457
113
cca 2x več... startali so pa s tem 2 tedna kasneje v tole tekmo (recimo mejnik 1000 okuženih pri ZDA 11.3., v Italiji pa 29.2.). ZDA kaže še slabše kot Italiji, k temu prišteješ še njihov zdravstveni sistem oziroma dostopnost le tega ter bojda pridružena vrsta dejavnikov tveganja v bistveno nižji starosti (tega nisem preverjala, povzamem, kar sem tu v tej temi prebrala) in imaš katastrofo na pladnju...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
cca 2x več... startali so pa s tem 2 tedna kasneje v tole tekmo (recimo mejnik 1000 okuženih pri ZDA 11.3., v Italiji pa 29.2.). ZDA kaže še slabše kot Italiji, k temu prišteješ še njihov zdravstveni sistem oziroma dostopnost le tega ter bojda pridružena vrsta dejavnikov tveganja v bistveno nižji starosti (tega nisem preverjala, povzamem, kar sem tu v tej temi prebrala) in imaš katastrofo na pladnju...

ZDA je zelo verjetno imela več okuženih že bistveno prej, ampak praktično niso smeli testirat