Ce imam vec bolezni, pa zaradi napredka medicine se nekako lahko zivim, sedaj me pa pobere se zadnja kaplja cez rob, corona virus, sem umrl zaradi prejsnjih bolezni ali corone? Kaj pa ce me ob istem predhodnem scenariju sedaj do smrti zbije avto? Smrt zaradi prometne nesrece ali zaradi predhodnega stanja?Tolk bolni ljudje umrejo ze zaradi navadne driske, pa nisem se nikjer prebral da je koga ubila driska ?
Mislim, da bo sirsa slika cez 5-10 let izgledala popolnoma enako, kot pred virusom. Letno umre toliko in toliko ljudi. Lahko bi poenostavili in rekli, da vsak umre, ko napolni 90 let. Letos umrejo ti, drugo leto bodo tisti, ki so sedaj 89 in tako naprej... Corona malo pomesa strene, pa umrejo letos tudi nekateri stari 89, pa 88, pa 87... Ko se bo stanje normaliziralo, bo tisto leto umrlo manj 90-letnikov, ker jih je nekaj ze umrlo med corono... Pogledas statistiko, po x letih bo spet vse enako.
Jeba bo, o (ce) pride do situacije, ko recimo 30-50 let staremu ne bodo mogli pomagati, ker so aparati zasedeni z zivimi mrtveci, to je 90+ letniki s pridruzenimi boleznmi ze od prej... Takrat bo jeba...