A veš kaj je zame norost? Da se ljudje že tok bojijo tega jebenga virusa, da celo puščajo špecerijo po dva dni v garaži..... Pa sej je blo jasno povedano čemu je namenjeno tole #ostanidoma. Ne temu, da noben več ne bo fasal tega jebenga virusa, sam da bo šla stvar bolj počas naprej. Slej ko prej bomo pa tole fasal vsi, z mal sreče milo različico naslednje leto, ker po Darwinu se bo bolj razširila tista mutacija, ki ne ubija.
Skratka ukrepi ki jih sedaj izvajamo dva tedna po celi državi nisi nič pripomogli k temu da imamo danes toliko malo okuženih in mrtvih (tudi mene presneča) in v prihodnje očitno rasti ne bo. So pa ukrepi naredili že nepopravljivo škodo v gospodarstvu.
Tole razloži malo, prosim. Če že obtožuješ pol bi rad vsaj vedel česa sem obtožen.in kdo si ti da se za druge odločaš kdaj bodo na vrsti?
Mene pa ne.Moram priznat, da je tudi mene presenetilo število "like" na tisto mojo objavo o kolegici, ki pušča robo dva dni v garaži.![]()
Nisi ti nič boljši. Samo druge bi drastično kaznoval, sebe pa ne vidiš.Upam, da podobno pride k nam. Cakam pred mullerjem, moja nakupuje. Folk hodi ven z 1 Cokolinom v roki, otrokom hodijo po igraco za par eur, skratka bedarije, brez katerih se da zivet. Pa seveda nesme samo en not, cela familija stirih mora po en cokolino.
Nisi ti nič boljši. Samo druge bi drastično kaznoval, sebe pa ne vidiš.
Tudi ti in tvoja ne hodita posamezno naokoli, in kaj pa prodajajo v Mullerju, brez česar se ne da živet?
pa ne vem če bi tako hitro tole. Z Avstrijo smo istočasno štartali ostani doma, če se ne motim. mi na orenk, oni pa malo po malo, še zdaj ne vem, če imajo tako srogo kot mi zdaj. Italija 1 teden prej, pa so imeli že ne vem kako štalo. Pa vsi so se prosto šetkali okoli, so en čas rabili da so se ulice spraznile. Pri nas čez noč. mi imamo prej ko ne linearno krivuljo, oni pa ne. Ne bi jaz tako hitro rekla, da se nikjer ne pozna.
Vse to bi lahko kupil tudi v Sparu (Mercatorju...) kamor itak greš po hrano, in bi lahko spotoma kupil. Torej je bil ene trgovine povsem nepotreben.Dragec, jaz sem izkljucno sedel v avtu. Jebi ga, tudi to vcasih zapase. Kaj je v mullerju? Recimo za mesec dni vnaprej robe za 2 mala otroka.. Plenice, vlagilni robcki, podloge, hlacne plenice, blazinice za enkratno.. Nastevam naprej?
![]()
Od Francuza se taži da iz karantene idu raditi na polja, pusta zbog manjka sezonaca
Francuski ministar poljoprivrede Didier Guillaume obratio se 24. ožujka milijunima nezaposlenih i stotinama tisuća Francuza koji su na prisilnom dopustu zbog ograničenja koja su uvedena zbog širenja epidemije koronavirusa i koji ne mogu napustiti svoje domove zbog policijskog sata. Pozvao ih je...www.logicno.com
Nemci imajo enak problem in kvazi rešitev, če kdo verjame
Uvoženi astrofiziki iz BV bodo bojda (v teoriji) delali namesto Romunov in Moldavcev.![]()
Coronakrise in der Landwirtschaft: Das bedeutet der Einreisestopp für Saisonarbeiter
Saisonkräfte dürfen in der Coronakrise nicht mehr einreisen - für Bauern ein Problem. Agrarministerin Klöckner will jetzt Asylbewerber auf den Feldern arbeiten lassen, um die Versorgung sicherzustellen. Der Überblick.www.spiegel.de