Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne trdim, da Adrio rabimo, ampak da lehko z nacionalnim prevoznikom nekatere stvari hitreje urediš.

Da bi pa z ledrastim Falconom po robo skakali okoli pa mi je malo BV.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Daj ti meni razloži, od česa bodo živeli bogati, če ne bo proizvodnje. Oz. še bolje, s čim bodo bogateli?
Veliko ljudi bo ostalo brez dela po tej "apokalipsi", ki ne bo niti do kolen dosegla npr. hongkonško gripo, pred cca. 50 leti. Marsikdo ne bo mogel odplačevati kredita. Turizem se nam je ravno zalaufal. Marsikdo je spremenil in dogradil del hiše za namestitve. Nekateri so celo začeli graditi nove objekte v ta namen. Ne dvomim, da bodo cene nepremičnin šle dol ipd. Kdor ima na zalogi denar, bo zopet poceni kupoval, tako kot po krizi 2008. Marsikdo, ki se bo zaradi te krize zaplezal, pa bo moral pod ceno prodati to kar ima.

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik in muho

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.804
4.220
113
Da bi pa z ledrastim Falconom po robo skakali okoli pa mi je malo BV.
Falcon je bil uradno namensko kupljen (tudi) za prevoz ranjencev in bolnikov - tako da je prevoz medicinske robe še najmanj, saj ne bodo krompirja vozili.
Čeprav je bil menda edini bolnik Janez Drnovšek, ko so ga peljali na zdravljenje.
So ga pa dejansko uporabili pri prevozu organov, znani so podatki za 2016 ko so z njim prepeljali 21 organov in enkrat protistrup.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Falcon je bil uradno namensko kupljen (tudi) za prevoz ranjencev in bolnikov - tako da je prevoz medicinske robe še najmanj, saj ne bodo krompirja vozili.
Čeprav je bil menda edini bolnik Janez Drnovšek, ko so ga peljali na zdravljenje.
So ga pa dejansko uporabili pri prevozu organov, znani so podatki za 2016 ko so z njim prepeljali 21 organov in enkrat protistrup.
En "šleper" mask nimaš kam spravit v Falkona, dva tri ranjence in nekaj spremljevalcev komot, prav tako škatlo z organom in spremljevalca. ;)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.251
3.268
113

tomi

Guru
1. sep 2007
18.923
10.133
113
MB
Bogat je nekdo ki ima presežni kapital, torej bo v času gospodarske krize lahko kapital vlagal in kupoval na veliko (pre)poceni zadev. Skratka na koncu krize bo še bolj bogat.

Čisto tipičen primer, če med gospodarsko krizo gradiš hišo te bo prišla parcela ene 50% ceneje, delo ene 50% ceneje, material ene 20-30% ceneje. Skratka cela hiša je zgrajena za par 10.000 EUR manj. Kdo gradi v času gospodarske krize? Nekdo ki je brez službe ali pa z -30% plače zagotovo ne, ker še kredita ne dobi. Če imaš pa 100.000 na lagerju je pa to idealen čas za gradnjo.

komu bos pa prodal ce so revni se bbolj revni vsi bogati so pa isto ko ti zidali?