Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.564
7.260
113
btw, eno vprašanje za vse hardcore cepilce.

Imate kaj slabe vesti, ko veste, da ste lahko vseeno prenašalci, celo asimptomatski, pa vseeno veselo okoli hodite brez testiranja?
Al zamagnete z roko in rečete, saj če bi se vsi cepili ne bi bilo problema?

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.564
7.260
113
A ni dovolj da so cepljeni?

(po naši odlok-zakonodaji se med izjemami v prostorih kjer so vsi PC ne rabi nosit mask)

Pri nas v JU je tako ja, ker pač tam vlada določa "pravila".

Je pa tako, da v kakšnih visoko-profilnih srečanjih, torej zasebnih, gospodarstvo, zahtevajo test, čeprav je folk CP.
Kar je edino prav.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.561
-8.875
113

Imate kaj slabe vesti, ko veste, da ste lahko vseeno prenašalci, celo asimptomatski, pa vseeno veselo okoli hodite brez testiranja?
Noro. Kretenski, vase zagledan hipokrit probava drugim pihati na dušo. Drugim, ki so vsaj nekaj naredili v smeri umirjanja epidemije.

Imaš ti kaj slabe vesti, ko skačeš okoli brez maske, se ne cepiš in s tem poskrbiš da se težje okužiš in težje raznašaš virus naokoli asimptomatsko ali simptomatsko, se ne obnašaš preventivno, s svojim ravnanjem druge odvračaš od cepljenja,...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.564
7.260
113
Noro. Kretenski, vase zagledan hipokrit probava drugim pihati na dušo. Drugim, ki so vsaj nekaj naredili v smeri umirjanja epidemije.

Imaš ti kaj slabe vesti, ko skačeš okoli brez maske, se ne cepiš in s tem poskrbiš da se težje okužiš in težje raznašaš virus naokoli asimptomatsko ali simptomatsko, se ne obnašaš preventivno, s svojim ravnanjem druge odvračaš od cepljenja,...
Še vedno nisi odgovoril na moje vprašanje.

Ali pa se vseeno testiraš vsaj 1x tedensko, da ne bi slučajno koga nevede okužil?

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic
19. jul 2007
2.953
1.664
113

sicer nisem harcore cepilec, ampak bom vseeno odgovoril (da izpolnim dnevno kvoto sizifovstva)

- tudi cepljeni se testiramo (in PCR in HAT in HAT samotestiranje)
- se zavedamo, da smo tudi lahko prenašalci in se temu primerno obnašamo (distanca, maska in izogibanje nepotrebnim aktivnostim)
- se pa tudi zavedamo, da je verjetnost da bomo asimptomatsko prenašali virus naokoli v rangu verjetnosti, kot da bo nekdo z lažno negativnim HAT testom (normalno izveden HAT test bo pokazal negativen rezultat, kljub temu da bo oseba dejansko pozitivna) trosil virus naokoli v oknu 48 ur

PS: ravno včeraj slišal "zabavno anekdoto", od prjatla prjatu, imajo v službi kar težave, ena seveda nujno morala iti v Cirkus na žur (necepljena), itak pokasirala virus, itak ga raznesla po delovnem mestu

• Všeč mi je
Reactions: p4pe in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.564
7.260
113
Hvala za odgovor, ampak si odgovirl takoj, ko si rekel da nisi hardcore cepicel - ti se ravno obnašajo, kot da so sterilni, brez mask okoli, ne može mi niko ništa kdar sem cepljen.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.260
2.459
113
Ne manajka sledeče.
Kako se počutite vi testiranci da ste lahko vseeno prenašalci, celo asimptomatski,

jest5

Guru
18. avg 2007
26.561
-8.875
113
Načeloma ne.
Torej ne moreš biti mirne vesti.
Še če bi se testiral vsake nekaj ur, ne moreš biti 100% na varni strani :evil: Torej si škodljivec, nevaren za družbo. Od bremena slabe vesti bi te moral že boleti hrbet.

Zdej pa resno...
Kdorkoli se je cepil, je naredil več s stališča zajezitve epidemije, kot si ti. Jebat ga, tako je. Pa če še tako poizkušaš iz riti privleči neke racionalizacije.

Pa da potešim še tvojo radovednost... Sem cepljen(za razliko od tebe), masko nosim tam, kjer je potrebno(za razliko od tebe), s cepljenih se ne norčujem in ljudi z nebulozami ne odvračam od cepljenja(za razliko od tebe), in ja, tudi testiral sem se že po stikih z osebami, ki so bile kasneje potrjeno okužene.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.564
7.260
113
To slednje gre skozi, če se pač človek dosti ne druži in srečuje z neznanimi ljudmi, dokler imaš neko varno celico itak ni frke ja, ampak za zelo mobilne ljudi pa bi bilo vseeno smotrno se testirat, ne glede na status PC.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.821
10.153
113
Še vedno nisi odgovoril na moje vprašanje.

Ali pa se vseeno testiraš vsaj 1x tedensko, da ne bi slučajno koga nevede okužil?
Posluš ti fitneser, zdej je pa tega hebanja v mozak zadost. Pri nas smo vsi starejši člani vključno s 16 letnikom preboleli in cepljeni, pa je bil pubertetnik vseeno že dvakrat na PCR testu, ker je bil prehlajen. Testov je doma zadost, skratka obnašamo se po zdravi pameti, po štacunah nosimo masko, pa ne pod nosom, držimo distanco, umivamo roke. Pa ti frajer? Stresaš gluposti po netu, lajkaš andyu in onemu drugemu bukslju najbol hadrd core antivax gluposti, za povrh pa še prodajalke jebeš v glavo. Usrane skratka.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Torej ne moreš biti mirne vesti.
Še če bi se testiral vsake nekaj ur, ne moreš biti 100% na varni strani :evil: Torej si škodljivec, nevaren za družbo. Od bremena slabe vesti bi te moral že boleti hrbet.

Zdej pa resno...
Kdorkoli se je cepil, je naredil več s stališča zajezitve epidemije, kot si ti. Jebat ga, tako je. Pa če še tako poizkušaš iz riti privleči neke racionalizacije.

Pa da potešim še tvojo radovednost... Sem cepljen(za razliko od tebe), masko nosim tam, kjer je potrebno(za razliko od tebe), s cepljenih se ne norčujem in ljudi z nebulozami ne odvračam od cepljenja(za razliko od tebe), in ja, tudi testiral sem se že po stikih z osebami, ki so bile kasneje potrjeno okužene.

Kolegica je cepljena vzgojiteljica, virus je dobila od cepljene pomočnice oz kontra. Obe sta "prehlajeni" z dobrih 37 vročine. Obe sta v rangu 40 let.

Nagradno vprašanje. Koliko jima je cepivo pripomoglo k lažjemu prebolevanju/zaščiti?
Večino njune starostne skupine ne "počoha" nič več, nič manj kot njiju, cepljen ali ne.

Teoretično sta zaradi PCT potrdila virus uspešno trosile okoli kar nekaj dni. Praktično ne vem.