Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jest5

Guru
18. avg 2007
26.538
-8.871
113
Darjan mode ON

To ni nič. Samo 1 na 120000 cepljenih, pa še ta ni mrtva. Zanemarljivo. Zakaj se sploh pogovarjamo o tem? Saj to je le 0,00083%.

Darjan mode OFF

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
Ja, zdaj pa še preračunaj koliko smrti zaradi kovido je bilo pri 20 letnica...pa primerjajmo procenti in dajmo na vago, kaj je boljše?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.319
4.338
113
Darjan mode ON

To ni nič. Samo 1 na 120000 cepljenih, pa še ta ni mrtva. Zanemarljivo. Zakaj se sploh pogovarjamo o tem? Saj to je le 0,00083%.

Darjan mode OFF
Ta statistika, je samo o umrlih, kaj pa o težkih reakcijah, ta statistika pa zna biti precej višja. Po covidni cepilni oddelek v Kranju je by the way poln.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113
khm...

Po podatkih nevrološke klinike gre za drugi resni zaplet v Sloveniji, povezan s cepivom proti covidu-19. Oba sta bila pri ženskah, mlajših od 50 let, cepljenih z vektorskim cepivom. Pri prvi bolnici se je zdravljenje zapleta končalo uspešno. Po najnovejših podatkih je bilo z Janssenom, za katerega je predviden en odmerek, pri nas cepljenih 119.799 ljudi.

Celo drugi primer posledic cepljenja pri nas je to, le da prvi primer ni bil tako medijsko pokrit, zato verjetno beovička ni prej predlagala, da se neha cepit?
Beovička je enak poraz kot vsi ostali, ki so jih postavili za vodje stroke. Nekaj si poizkuša umivat roke sedaj ko spet odmeva en tak hud primer.
Tudi prva ženska pri nas je bil odmeven primer, a se je izmazala, zato ni bila tako zanimiva novinarjem. Je bil bolj odmeven primer Slovenke v tujini, ki bi jo lahko celo rešili, če je ne bi poslali domov in niso resno jemali simptomov.

Jaz bi rad slišal strokovnjake govoriti o tem kakšen pregled/test je potreben na človeku PRED cepljenjem, da se ugotovi, katero cepivo bi bilo zanj najbolj primerno (najmanj nevarno). Vem, da bi skočili vsi v zrak, da ni časa tega delat in to stane, ampak jaz osebno tudi plačam, da grem ne vem dat kri in mi povedo, da imam recimo nizke trombocite in vektorsko cepivo ni toliko primerno kot mRNA. Ali pa, da sem podvržen težavam s srcem, torej mRNA ni primeren, itd., itd.

Dodatno me zanima kaj delajo proizvajalci cepiv za to, da bo teh komplikacij čim manj? Delajo kaj na tem ali samo mešajo (če sploh) nova cepiva prilagojena novim sevom, medtem ko jih izboljšava varnosti cepiv niti ne zanima, ker jim nihče nič ne more.

S takimi pogovori, raziskovalnim novinarstvom, stroko ojačaš zaupanje v nekaj. Mokre sanje, vem.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.538
-8.871
113
Ta statistika, je samo o umrlih, kaj pa o težkih reakcijah, ta statistika pa zna biti precej višja. Po covidni cepilni oddelek v Kranju je by the way poln.
Darjana ne zanimajo težji primeri korone. Prav tako ne posledice korone. Njega matrajo samo smrti.
Torej se gleda tudi pri cepivih samo smrti ane?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113
Upam, da se zavedate da lahko eden navaden odvzem krvi v laboratoriju, če imaš smolo, tudi lahko povzroči strdek.
Saj dolgotrajno sedenje na avionu, ko si šel po 30 letih končno na dopust v eksotične kraje, tudi. 23 letna sestra kolegice v službi se je sredi dneva zgrudila in umrla od možganske anevrizme (pred Corono in cepljenjem), itd., itd. Jasno je, da se vse to dogaja, vsak dan imaš nekaj možnost, da večera ne boš dočakal.

Kljub temu pa pričakujem, da stroka, farmacija reagira malo drugače in se vsaj poizkusi delat na izboljšavi cepiv, ne pa odmahne z roko.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
Upam, da se zavedate da lahko eden navaden odvzem krvi v laboratoriju, če imaš smolo, tudi lahko povzroči strdek.

Zanimivo, zdaj, ko je to posledica cepiva, pa je naenkrat vse OK in normalno, da bo koga odneslo na drugi svet.

Ko pa je govora o koroni ni 20 letnikih, pa se išče iglo v senu in kljub temu, da še pri nas ni zabeležena smrti 20 letnika, vseeno sili v cepljenje?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
19. jul 2007
2.950
1.664
113
Jaz bi rad slišal strokovnjake govoriti o tem kakšen pregled/test je potreben na človeku PRED cepljenjem, da se ugotovi, katero cepivo bi bilo zanj najbolj primerno (najmanj nevarno). Vem, da bi skočili vsi v zrak, da ni časa tega delat in to stane, ampak jaz osebno tudi plačam, da grem ne vem dat kri in mi povedo, da imam recimo nizke trombocite in vektorsko cepivo ni toliko primerno kot mRNA. Ali pa, da sem podvržen težavam s srcem, torej mRNA ni primeren, itd., itd.

Ne znamo, populacijski podatki so bolj relevantni. Žal je tako. Saj tudi pri COVID-u nam ni jasno zakaj nekdo preboli brez problemov, je še manj kot gripica, nekdo pa faše dolgotrajno hospitalizacijo s hudimi zapleti (ja, poznamo iz populacijskih podatkov, kaj je večje tveganje, kaj so potencialne predispozicije, ampak to je daleč stran od tega, da rečemo da vemo.

Dodatno me zanima kaj delajo proizvajalci cepiv za to, da bo teh komplikacij čim manj? Delajo kaj na tem ali samo mešajo (če sploh) nova cepiva prilagojena novim sevom, medtem ko jih izboljšava varnosti cepiv niti ne zanima, ker jim nihče nič noče.

Na nivoju vzrok-posledica gledano so vse znane nevarnosti pokrite. Po "teoriji" so vsa cepiva varna. Ni, da bi potrjeno vedeli, da je nekaj narobe in da bi zamahnili s roko in rekli, mah, saj je v redu. Se pa zavedamo, da obstajaja tveganja, ampak vzrokov ne poznamo, zato tudi ne moremo odpravljat vzrokov težav.

Saj obstaja prav termin za takšne stvari: idiosinkratska reakcija na zdravilo (redka, nepredvidljiva in neodvisna od odmerka)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.352
3.367
113
ne moreš pričakovati, da od cepiva nihče ne bo umrl. do sedaj bi naj bil to 2. primer, od nekaj čez 1mio cepljenih. je pa žalostno, to je pa res.

Glede na število cepljen jih je verjetno več ker 1 primer na milijon (2 milijona odmerkov) bi bil realno tako zanemaljiv da ga niti omenjali ne bi. Npr Guillain-Barré sindrom je bil zaznan pri 108 ljudeh od 21 milijonov cepljenih kar je 1/200 tisoč pa naj bi bil glede na pojav bolj redek kot pa krvni strdek. Je pa žalostno sploh če se to zgodi tako mladim na začetkupoti. Za enega 90 letnika se noben kaj veliko ne sekira verjetno niti sam ne.

sicer pa še en fail vlade :valjamse:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/MDmZXfSAO8">https://t.co/MDmZXfSAO8</a> <a href="https://t.co/dXTagMdbQy">pic.twitter.com/dXTagMdbQy</a></p>&mdash; Dr. MF (@pucciami) <a href=" ">September 28, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.189
2.450
113
šefe, 120 000 je bilo 20 letnic cepljenih?

jaz vedno, ko "kažem" procente, gledam na starostne skupine.
In koliko procentov mrtvih v drugih starostnih skupinah?
Da ne boš bluzil tako kot znaš le ti. Zaradi cepljenja z Janssenom. OK!

Poznaš le dve starostni skupini?

..Po podatkih nevrološke klinike gre za drugi resni zaplet v Sloveniji, povezan s cepivom proti covidu-19. Oba sta bila pri ženskah, mlajših od 50 let, cepljenih z vektorskim cepivom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
Saj brane, če se ti da, lahko narediš primerjavo posledic cepljenj in kovida, za vsako starostno skupino, oz bi lahko nekdo od stroke to naredil, da vidijo ljudje na čem so, pa se namerno ne, le zakaj ne?

Zdaj pač imamo en primer 20 letnice, je dovolj za statistično ustrzno obdelavo, pa verjetno ne bomo vedeli, ker mislim da se ne ve točno po starostih kdo se je s čim cepil?

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.189
2.450
113
Saj brane, če se ti da, lahko narediš primerjavo posledic cepljenj in kovida, za vsako starostno skupino, oz bi lahko nekdo od stroke to naredil, da vidijo ljudje na čem so, pa se namerno ne, le zakaj ne?

Zdaj pač imamo en primer 20 letnice, je dovolj za statistično ustrzno obdelavo, pa verjetno ne bomo vedeli, ker mislim da se ne ve točno po starostih kdo se je s čim cepil?

...jaz vedno, ko "kažem" procente, gledam na starostne skupine.
Kaj nimaš 'statistike' za starostno skupino? (en primer) SIC

ti nas pa zabavaš, veš!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
Še 37 na int do CP za vse. Od vse silne elite na forumu, kdo bo izračun tisti datum?

Jaz po občutku rečem sredina novembra, sicer pa zelo odvisno od vremena.