Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.082
7.189
113
V vrstah, ki jih v zadnjih dneh gledamo na cepilnih centrih, je le malo starejših. Kacin pravi, da je to zaskrbljujoče in da je skrajni čas, da družinski zdravniki prevzamejo aktivno vlogo aktiviranja te skupine populacije

Bravo. Cepi se folk ki ni pretezno rizicen.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.147
4.119
113
Kot pravi agnostik povsod pobere tisto, kar mu je všeč. Pljuval je po maskah. Tista covid 19 iniciativa, ki jo citira, maske podpira. Ti šment.
Navadne maske ne pomagajo. Pomagajo le N95 oz FFP2 in to piše tudi pri njih:

1. Then how do we explain the military recruit study? How come masks did not offer much protection there? Easy – because, in that study, “standard” masks (non-N95’s) will not protect you if you violate any of the four main risk factors that predict transmission within indoor spaces; Density, Duration, Dimensions, and Draft:

• Density – # of people in the room
  • Duration – # of hours spent in the room
  • Dimensions – # of square feet and ceiling height of the room
  • Draft – amount of fresh air entry/speed of air flow

If you violate any of the four D’s above in a significant way, you will get sick, even with a “standard” mask. The military recruit study showed that, in the group wearing masks, nearly all transmission occurred between roommates or within platoons, and it should be noted that these situations violate all the four D’s above. They spent time indoors, among a high density of recruits, for prolonged durations, in small dimensioned rooms, with likely little draft. Standard cloth or surgical masks just won’t offer sufficient protection in these settings if an infected person is in their midst.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.082
7.189
113
Pravkar v CE pres dvorano zlatorog ene 100m vrsta cca 200 ljudi, na eno roko prestel strejse od 70, vse ostalo tam 20-40.

Tako ne bomo nikamor prisli. Cez mesec dni bo vlada uvedla PC za starejse? Ima JJ jajca?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.766
10.375
113
A ti lahko še večje laži trosiš? A ti ni ostalo niti več majhne trohice kmečke pameti?
Na, da boš morda razumel:
In ja, navadne maske NE preprečijo 100% prenosa (sploh, če si v zaprtem prostoru dlje časa), ampak vsekakor pri kratkotrajnem stiku bistveno zmanjšajo doseg/možnost okužbe drugih.

In delno (NI TO 100%, lahko je pač terminator) to lahko potrdi moja lastna okužba: okužen (nevede) sem bil v zaprtem prostoru v stiku s starejšo osebo pol ure 1 dan pred potrditvijo kužnosti. In se oseba ni okužila.

PS: Če pa je zate pomagati samo za tvojo rit, torej da pomagajo osebi, ki jo nosi, potem imaš pa bolj prav. Ampak še vedno je bolje, da imaš neko prepreko vmes, ki po kmečki pameti zaustavi nekaj zraka.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113

Glede na bavarski eksperiment, ki je potekal v splošni populaciji je razlika med fpp2 in navadnimi v rangu statistične napake.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.082
7.189
113
Ce nosis pravilno masko, jaz se niti enega nisem videl, da bi jo, med rajo. Enkrat videl edino starejsega gospoda zaprtega dol diht.
Pa zakaj sploh, itak je to nagobcnik.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.529
16.844
113
Ce nosis pravilno masko, jaz se niti enega nisem videl, da bi jo, med rajo.
No jaz jih pa redno videvam cel kup. Zraven pa seveda še vedno tudi prav preveč ljudi, ki jih ne nosijo pravilno.
V zadnje sem videl celo junaka tvojega kova, ki je po trgovini paradiral (dobesedno, govorica telesa je dala veliko vedeti) z masko obešeno na uhelj in gledal naokoli ali mu bo kdo kaj rekel glede tega. Me je prav dobro nasmejal s svojo gesto.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.082
7.189
113
Na zacetku “epidemije”, smo nosili kar primerno, tudi dlje casa, se razkuzevali, se izogibal folka, ipd.
Ko pa spozna folk da ni kovid bav bav, pa pac nosi ae samo kot nagobcnik.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.529
16.844
113
hec je, da v zadnjem času vse več obolelih pravi, da je bav bav.
Oziroma pravijo, da je veliko večji bav bav kot so si mislili. Kaj so si pa prej mislili je pa velikokrat / prevečkrat direktno povezano z nabijanjem vsepovsod s strani tistih, ki sanjajo o covidu kot o lažji gripci, prehladu even. In to že od samega začetka, še preden se je vedelo za "log-covid" oz. daljše + doživljenjske posledice prebolevanja covida.

• Všeč mi je
Reactions: zino

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Skor 15 tAVŽNT CEPLJENIH.
...in na žalost spet 6 NEcepljenih mrtvih.
ooooooooooooooooo.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.766
10.375
113
Ce nosis pravilno masko, jaz se niti enega nisem videl, da bi jo, med rajo. Enkrat videl edino starejsega gospoda zaprtega dol diht.
Na zacetku “epidemije”, smo nosili kar primerno, tudi dlje casa, se razkuzevali, se izogibal folka, ipd.
Ko pa spozna folk da ni kovid bav bav, pa pac nosi ae samo kot nagobcnik.
Ti itak vidiš samo take kot si ti, ker se očitno s takimi družiš.
Moja ocena je, da jih 80% pravilno nosi, 19.99% pod nosom, preostali so pa darjan

javr

Guru
6. dec 2011
1.983
1.164
113
Tako ne bomo nikamor prisli. Cez mesec dni bo vlada uvedla PC za starejse? Ima JJ jajca?
lahko dela kar hoče ker je opozicija tiho. Opozicija pa je verjetno dogovorno tiho v zameno za molk desnice 2015 ko so čez SLO v neomejenem številu transportirali sirske doktorje, inženirje, znanstvenike, umetnike, predvsem pa ženske z otroci in starejše ljudi.

• Všeč mi je

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.098
4.613
113
kaj je z govoricami predvsem iz drugega, nekaj pa tudi iz prvega vala, da so bolnišnice ponujale plačilo pogreba če so se sorodniki strinjali da se kot uradni razlog smrti navede covid tudi če to ni res ?

Nisem nič čutil ko sem plačal.
Tak da ne nekaj nabijat. Še smotani zavarovalniški agent je prekinil polico in prodal kao bolšo gori pa je bil respiro rok 2 leti . (pa je še tam mati vrgla denar vstran )