Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
23.904
5.070
113
Sicer se ponavljam ampak v topicu "švedska zgodba" je to nekako offtopic zato napišem še tule:

Primer iz prakse, info od danes - 11 letni fant, sin prijateljice od moje, je bil prvič okužen v prvem valu spomladi in zdaj v drugem valu je spet bolan ter v druge potrjeno pozitiven. Toliko o imunosti. Kar se pa njegove mame tiče, torej te prijateljice, je pa že 3 tedne v bolnici in se kar konkretno j3be s tem "manj kot prehladom". Stara 43 let, brez pridruženih bolezni. Ta ženska je medicinska sestra na covid oddelku v UKC LJ (infekcijska) in je verjetno ona prinesla to zadevo domov. Poleg nje so zboleli tudi vsi njeni sodelavci en za drugim.
 

Cash

Guru
19. avg 2007
7.859
854
113
A niso pred parimi meseci pisali, da sta 2 seva...eden blazji, drugi hujsi? Torej, nekaj mora biti na tem.
 

johan_blond

Majstr
19. jul 2007
1.196
372
83
Ma cuden je ta virus. Eden je zdrav pa najebe, drugi je ze bolan za umret pa prezivi z enim dnevim vrocine.
Ko je "normalen virus" gre normalno cez populacijo, vsake toliko pride pa en "čuden virus", je pa totalno sranje.
Tak "čuden virus" je bila "španska gripa", bolj zdrav si bil, z dobrim imunskim sistemom, bolj si ga nasrkal.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
9.036
633
113

Cash
Vsaj 6 jih je
 

jest5

Guru
18. avg 2007
19.666
1.698
113
Maš citat na drugi strani.
Interpretacija raziskave je pomanjkljiva, kar bumbarji širijo dalje po spletu, pa čisti bikov drek.

The correlation between the scanner values and the positivity of the culture allows us to observe that the image obtained with 10 times more isolates than in our preliminary work (1941 vs 129) does not change significantly (Figure 1). It can be observed that at Ct = 25, up to 70% of patients remain positive in culture and that at Ct = 30 this value drops to 20%. At Ct = 35, the value we used to report a positive result for PCR, 3% of cultures are positive. Our Ct value of 35, initially based on the results obtained by RT-PCR on control negative samples in our laboratory and initial results of cultures [8], is validated by the results herein presented and is in correlation with what was proposed in Korea [9] and Taiwan [10]. We could observe that subcultures, especially the first one, allow an increasing percentage of viral isolation in samples with Ct values, confirming that these high Ct values are mostly correlated with low viral loads. From our cohort, we now need to try to understand and define the duration and frequency of live virus shedding in patients on a case-by-case basis in the rare cases when the PCR is positive beyond 10 days, often at a Ct >30. In any cases, these rare cases should not impact public health decisions.
PCR čisto dobro pokaže, a imaš/si imel virus v sebi. Treba je le pravilno interpretirati rezultate, da se loči dejansko kužne od tistih, ki imajo zelo malo virusa, ali pa le ostanke le tega po preboleli infekciji.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
12.722
1.763
113
Marlbor
Sevov je že ogromno.
Samo so razlike med njimi malenkostne. Še najbolj je odstopal tisti iz krznenih farm na severu
Sem par dni nazaj bral, da sta vsaj 2 seva takšna, da imata izjemne lastnosti širjenja in razmnoževanja. Naši strokovnjaki govorijo o osebah superprenašalcih in jim ni jasno, zakaj imajo določene osebe takšno izjemno lastnost super širjenja virusa. A ni to bolj lastnost določenega seva virusa, da se izjemno širi, ne pa super lastnost tega posameznika?

Mogoče bi lahko naši strokovnjaki in vlada doumeli, da nismo ljudje super packi, ki s svojo nemarnostjo tako širimo virus, ampak da ima virus to super lastnost, da se tako širi. Tako kot recimo sedaj zaplet pri zdravstvenih delavcih, da jim ne pripada 100% bolniška, če se okuži v službi. Naši trdijo, da se z upoštevanjem vseh trenutno predpisanih ukrepov nikakor ni možno okužiti. :bonk:
 

jest5

Guru
18. avg 2007
19.666
1.698
113
Sem par dni nazaj bral, da sta vsaj 2 seva takšna, da imata izjemne lastnosti širjenja in razmnoževanja virusa. Naši strokovnjaki govorijo o osebah superprenašalcih in jim ni jasno, zakaj imajo določene osebe takšno izjemno lastnost super širjenja virusa. A ni to bolj lastnost določenega seva virusa, da se izjemno širi, ne pa super lastnost tega posameznika?
Bo kar lastnost posameznika. Asimptomatska okužba, ki jo veselo trosi naokoli.
Če bi bila to posebnost tega seva, bi tudi vsi okuženi noro trosili virus dalje.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
7.861
2.320
113
Dobrova pri LJ.
Razen če nam ne krožijo različni sevi.
Še vedno imamo za velikostni razred več okužb kot izdanih karantenskih odločb.
Dokler tega ne pošlihtajo se lahko zapiramo tudi s tlačenjem štoflca v rit, pa razen občutka, da si bil endvatri nategnjen, ne bo haska.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
9.036
633
113
Maš citat na drugi strani.
Interpretacija raziskave je pomanjkljiva, kar bumbarji širijo dalje po spletu, pa čisti bikov drek.PCR čisto dobro pokaže, a imaš/si imel virus v sebi. Treba je le pravilno interpretirati rezultate, da se loči dejansko kužne od tistih, ki imajo zelo malo virusa, ali pa le ostanke le tega po preboleli infekciji.
Si pogledal posnetek ?
 

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
16.756
1.312
113
Vedno bolj dvomim da sploh pravi virus iscemo...
Ne vem, ce je to stvar seva. Meni je slo cez s tremi veceri malo polne glave in povecane zeje, od teh, od katerih pa sem garantirano dobil, pa en teden vrocine med 37.5 in 38.5, bolecine v sklepih in huda zdelanost.

Je pa res, da jaz sem bil poln vitamimov C, D in cinka.
 
Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
12.295
2.270
113
36
MB
Meni se zdi, da se marsikaj ve o virusu, samo se vsega ne da v javnost. Ali se pa dejansko še vedno nič ne ve ... sploh ko poslušam naše strokovnjake.
Napacne strokovnjake poslusas, tu na forumu pa na fbju v par skupinah vejo vse.

v resnici je pa verjetno ceotna zadeva precej neznanka.
 

Spajky

Majstr
7. jun 2017
1.681
357
83
Obala
.... bil v petek v eni trgovini v KP okoli 14h ... otroci, cele familije, med.maske pod nosom etc. nema što nema :oops1: ... IJJ na TV o 200k folka (10%) , ki ne spoštuje ukrepov, kmalu vidim neko anonimno anketo : 1/3 ne spoštuje, kot vidim sam, je takih, ki ga lomijo še enkrat toliko ... :bonk: ... Tudi negovalke in medicinsko osebje je v teh 2/3 ljudi .... Pa ne moreš ti folka čez noč naučit pravilno dihat (nos in, usta out) in pravilno nosit masko čez faco ... Potemtakim je bolje druga doli z linka v tanjši verziji iz kmetijske zadruge s samo enim elast.trakcem nad ušesi , da ti ne vleče ušes narazen , pa še dihaš/govoriš z njo normalno : 1 pak/kom 5 - 2,5eur zdaj (higienska NeVarovalna) Profi4 .... https://jezernik.com/disposable-masks.htm - za "civile" na "obhodu" naokoli ... Pa še v žep je ne moreš enostavno dat ...

Nose Dust Masks Features
Application Traffic Police
Brand Bright
Material Cotton
Size Large
Type Disposable
Usage/Application Pharma Industry

Podobno a malo (3 kom 5eur) so imeli (primerno za deco!) tudi nekoč v kakšni lekarni in Sanolaborju pred korono
.

Zdaj vsi prodajajo samo pakete medicinske in razkužila. :nigladek: Več profita ?

Če pravilno dihaš, kot sem napisal, se med obrazom in masko ustvari zračni žep, hkrati pa prepreči hladnemu zraku vdor v nos in globlje. Ker so nos in dihala toplejša, se tudi telo lahko bolje bori proti kakšnemu virusu !!! Jest sem leta hodil naokoli s tako iz Agrarije, ne cepim se že desetletje proti ničemur, hodil naokoli po gužvah in bolnicah/ambulantah/čakalnicah med sezonami gripe in nič fasal ... mora bit nekaj na tej moji teoriji, lahko se pa motim. Navlaži se tudi zaradi izdihovanja; v avtu pač primem za elastiki pred masko in jo prestavim pod brado. Saj vemo, da je treba tudi zunanjost vratu pod brado čuvat, da ostane topel :zardelalter: ... in ta čas se malce tudi posuši :cheer: :evil: ... ena traja od penzije do penzije , če jo rabiš 2x tedensko od 1-3h, vmes se v stanovanju obešena na kljuki itak posuši ...

Nekdo je prav tu na forumu izjavil v začetku leta, da sem čuden, ker hodim z masko naokoli in nekdo omenil "NEVAROVALNA" ... Koliko časa je pa varovalna ona medicinska (po možnosti pod nosom in da jo stalno šlataš ali v žepu skupaj s smart Phone) ? Ali pa ona cunjasta DIY ali pralna :bonk: ... Razmislite malo ...

Ps.: danes sem čul hupanje iz KP nekaj avtov (poroka) ... Evo, trdim, da korono razširjajo hormoni :evil: .. in pa "cestni farmacevti" . Ti itak živijo v paralelnem svetu ... Posebej še najstniki, ki so zadeti od hormonov :evil: ... vem, nekoč baje sem bil tudi sam najstnik, čeprav sem starejši od Mara Done ...

Hudiča, vedno napišem preveč, čeprav vem, da večina ni sposobna koncentracije za več kot en kratek odstavek ali tweet (max 3 min) ... Če bom imel kaj konkretnega za na kratko povedat bom, če se mi bo dalo sploh pisat še kaj :zavijazocmi: ...

------------------------------------
" ... " Butale so male, Butalcev pa preveč" ! ..." :jezen: