Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.868
10.195
113
Resno odgovarjam: S Prevozi.

Pa kakšen frend gre na Lošinj, pa mi pelje dol pralni stroj. Drugi recimo kitaro. Tretji kuhinjsko napo. Stvar organizacije.

Nimajo vsi 8,2 otroka, kot jih imajo v povprečju muslimani. :evil:
In pol ti jamraš, kok si povprečen turist vleče dol pašteto, ti pa še lokalni baki ne prvoščiš par kun za čebulo in česen. Lohk jo še nategneš, veš kok bo srečna....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.623
1.330
113
Daj še enkrat preberi “konkretni primer” in mi povej ali bi bilo normalno pol družine dati v karanteno (z nameno ne širiti), drugo polovico pa ne.

Oziroma kako boš speljal določitev kdo od 15-35 je “žurer” in kdo. Jaz na Aliexpresu nisem našel primernega merilca ...
Ne rabiš. Če statistika pokaže, da je določena starostna skupina bolj izpostavljena, jo pač omejiš. Tudi mladi vozniki imajo višjo zavarovalno premijo, recimo.
V tvojem primeru pa: pač cela družina.
Da ne bo pomote: imam doma 1 primerek 15-35. 15 se mi sicer zdi malo nizka spodnja meja, ampak očitno že pri tej starosti žurajo ...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.877
2.880
113
še v SLO - ampak komaj
No - in ko se no to izvedelo (“pač cela družina” v karanteno) se bo pa ločeno hodilo čez mejo - torej spet ukrep za brez veze.

Da ne bo kakšne pomote - ne zagovarjam karantene in računam na ZKP ljudi (utopija). Nikakor pa ne morem zagovarjati nesmiselnih ukrepov (beri: zadev, ki se jih da z lahkoto obiti ali ki niso izvedljive).
Statistka pa se da obračati tako ali tako - še najlažje, če se operira z absolutnimi številkami pobranih od nekje.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
drugo leto naj v primeru corone, prepovejo izhod iz slo na hrvaško, in je stvar rešena. da ne bo več toliko pameti izlite na vse ljudi. Jaz letos z družino nisem šel v Italijo , čeprav na naši obali ni to kar imamo radi. Iz previdnosti. Pa me ni konec. Če bi vsi tako ravnali, ne bi bila taka panika okoli karanten.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.865
7.044
113
Nehite se kregat. Najverjetneje bo šlo za splošno karanteno, veljavno od petka ali sobote.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.619
113
Marlbor
drugo leto naj v primeru corone, prepovejo izhod iz slo na hrvaško, in je stvar rešena. da ne bo več toliko pameti izlite na vse ljudi. Jaz letos z družino nisem šel v Italijo , čeprav na naši obali ni to kar imamo radi. Iz previdnosti. Pa me ni konec. Če bi vsi tako ravnali, ne bi bila taka panika okoli karanten.
Jaz sem za to, da se takoj zapre meje in prepove kakršno koli prehajanje med državami - brez izjem. Tudi turizem prepovedati na vseh nivojih, ker se v glavni meri zaradi turizma ta virus prenaša. Dokler države ne uvedejo takšnih strogih ukrepov, ne bo konca s tem sranjem. Naše budale pa še vavčarje dajo, namesto da bi strogo prepovedali počitnikovanja ...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.255
3.747
113
41
Lj
Tudi poslovna potovanja je treba čisto prepovedati. Nima nič tovornjak iz Hoferja hodit iz Avstrije sem, če pa že pa karantena 14 dni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.619
113
Marlbor
Polovico teh uvoženih okužb itak najbrž cariniki sproducirajo, ker šlatajo dokumente in si vmes niti enkrat ne razkužijo rok. V bistvu pa bi si morali razkužiti rokavice pred vsako stranko.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.487
113
sicer zveni čist simpl ampak slovenci mamo dol 100k+ nepremičnin v lasti pa ogromno pavšalistov. kje so potem še taki ki drugega ne poznajo kot pa dopust == hrvaška. čeprav zveni hinavsko glede na to da sem bil za zaprtje mej z italijo že pri manjših okužbah pa tukaj mislim da so prav naredili da jih (še) niso. cifre, do konca prejšnjega tedna, tudi potrjujejo da večje nevarnosti ni bilo. takrat smo tudi šele vstopali v "korona čase" zimskih dopustov je bilo konec, stvar je bila precejšnja neznanka in tudi naveličani nismo bili že vsega skupaj. no sedaj kot kaže bo treba nekaj naredit, upam da bo bolje skomunicirano kot do sedaj.

disclaimer: nimam nič na hrvaškem in za dopust mi ni potrebe da je morje blizu.