Covid-19 Cepiva

brane_new

Guru
10. feb 2008
8.841
1.454
113
3. cepljenje.
Potrdilo se bo obnovilo po 6 mesecih. Je kakšen pogoj, da si 3x cepljen?
Eni se že danes 3-jič cepijo. Niso klicani in grejo prostovoljno. Kje je vpogled, kam se iti cepiti in vrsta cepiva?
Kaj sedaj, če 'tvojega' cepiva ni?
 

Floki

Guru
6. sep 2007
8.048
1.746
113
Že samo v Zdravstvenem domu Trebnje so v soboto proti covidu-19 cepili 105 oseb.

Ker sem iz tega dela temu pa res težko veramem, v trebnjem se ne cepijo že če jih s cvičkom siliš. Očitno je bila to rekordna sobota v celem letu ker toliko trebancev se ni cepilo niti v najboljših časih, ne pa sedaj ko se ne cepi nihče več. V bistvu sploh nisem vedel da v trebnje sploh še cepijo za vikende.
 

AndY1

Rusofil
Osebje foruma
18. sep 2007
19.881
2.893
113
Mimogrede, 2x cepljeni s Pfizerjem sodelavec (moje starosti) iz sosednje pisarne je zbolel v petek zvečer in to pretty bad. Drugi sodelavec se še sestavlja po prebolelem Covidu.

Danes smo se na rednem tedenskem testiranju testirali le vsi necepljeni, za enkrat še vsi negativni.

Ampak takle imamo. Debilni PCT pogoji, debilna lažniva stroka. Potem se pa čudimo ko pride do Černobila.
Še en drug cepljen sodelavec iz druge sosednje pisarne sum na Corono. Ta je dobil J&J enkrat spomladi.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
11.641
2.808
113
V Italiji se v začetku 2022 obeta nov krog J&J loterije
V Italiji se bodo lahko predvidoma od januarja prihodnje leto s poživitvenim odmerkom cepili vsi prebivalci, prednost bodo imeli tisti, ki so cepljeni s cepivom Johnson&Johnson.


Goalposting** se nadaljuje
Da bi še povečali precepljenost, od sredine meseca v državi velja pogoj PCT za vse zaposlene, tako v zasebnem kot javnem sektorju. Pretekli teden pa si je vlada zastavila nov cilj, in sicer 90-odstotno precepljenost proti covidu-19.
Sedaj ciljajo na 90%.


**
Novica iz 1.8.2021

Do konca septembra želijo v Italiji doseči 80-odstotno precepljenost in s tem čredno imunost, je še povedal.
 
Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: darjan

jest5

Guru
18. avg 2007
21.782
2.926
113
Razlaga :evil: :evil:

Hm, mogoce pa sem se spomnil "cepiva for dummies" razlago, ki jo bi moral razumeti tudi penzionist (tipa: "Ko naredis copy, gre kar si oznacil v misko, ko naredis paste, pride iz miske na ekran"):

----

Poglej tale post obdelujeva skupaj iz dveh tipkovnic. Jaz pisem notri kletvice, ti jih pa brises. Tekmujeva. In se nisva zacela.

----

Startna pozicija: ti sploh ne ves kaj kletvica je, ker se se nisi naucil. Lahko prebiras moj post in cez cas dojames, da sem nekoga poslal v k*rac in da je to kletvica in po nekaj casa, si sposoben prepoznati vzorec posiljanje v krščen duš.

Seveda ne vem kako hitro znas brati, mogoce si hiter, mogoce crkujes, mogoce sploh ne znas brati, si neucinkovit,.... Kar lahko traja teden, dva. Ali pa se vec.

----

In zacneva: zacnem pisati posiljanje v krščen duš med ostalim besedilom in ti se ucis kaj sem povedal. Mine precej casa, mojih PVK pa se nabere za stran, dve, tri,... ljudje so vedno bolj uzaljeni, ti pa ne ves kaj bi naredil. Morda pride celo do tega, da zacnejo obiskovalci zapuscati forum in na koncu forum umre. Morda ti uspe ustaviti moja PVKje, ker pa si seveda star, ti refleksi ne delujejo vec tako hitro kot bi ti, ce bi bil 30 let mlajsi.

Obstaja pa druga moznost, na pomoc poklices Nodija: In ti na hitro prinese kup papirja z vsemi kombinacijami posiljanja v krščen duš.

----

Ko prvic napisem: solatko pojdi v krščen duš, hitro najdes besedno zvezo in jo izbrises. Na koncu si tako ucinkovit, da se meni ne da vec in obupam.

----

Potem pa jaz dobim malo amfetaminov in zacnem pisati s trojno hitrostjo. Se vedno vas samo vse posiljam v krščen duš, samo moja hitrost je vecja. Sicer prepoznavas moja posiljanja v krščen duš, ampak ne mores tako hitro obdelovati vsega mojega teksta, vcasih ti uspe, da me dohitis, vcasih pa jaz zmagam.

Brez Nodijevega slovarja, precej veckrat.

----

Cez cas, se odlocim, da bom ruknil cez amfetamine, se en Red Bull. Tipkam se hitreje in ti imas se vecje tezave dohajati moje tipkanje.

----

Jaz sem covid.
Z amfetamini sem delta razlicica.
Z amfetamini + red bullom sem nova delta razlicica.
Ti si imunski sistem.
Nodi je cepivo.

Bo slo? Tole je spisano za kretene brez sposobnosti razmisljanja in prelene, da bi sami nastudirali. Tako, da si lahko mislis, kaksni bojo moji zakljucki o tebi, ko bos pribil naslednjo, ki bo izkazovala nerazumevanje konceptov.
 

LeQuack

Guru
26. avg 2007
5.061
1.869
113
38
Lj
Hide yo wives, hide yo kids

FDA panel approves Pfizer jabs for children 5 and up

In making this decision, the FDA conceded it does not know the long-term risks to these kids.
FDA Voting Member: "We're never gonna learn about how safe the vaccine is until we start giving it."

 
Nazadnje urejeno:
  • Wow
Reactions: Ytbnd

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
27.761
8.168
113
Nedavno sem imel možnost od bližje opazovati potek covid obolenja pri dveh starejših osebah, partnerjih živečih v istem gospodinjstvu, starost dobrih 60 let:
- Prva oseba je delno cepljena (en odmerek Pfizerja, bi ravno bilo treba iti po drugo dozo a je prišlo do okužbe), kadilec, par let nazaj prebolela borelioza drugače pa zdravstveno stanje kar ok.
- Druga oseba je polno cepljena od sredine poletja (Pfizer), prav tako prebolela borelioza ampak veliko let nazaj, nekadilec, konstantne težave s pljuči (skorajda redne vsakoletne pljučnice itd.) in želodcem, prekomerna teža.
- Prva oseba zboli (začne se samo z vročino), hitri test pozitiven, kasneje PCR prav tako.
- Druga oseba zboli z enodnevnim zamikom glede na prvo, PCR potrdi covid.
- Prvi in drugi osebi se iz dneva v dan konkretno slabša stanje že od samega začetka in ni bilo par dni minimalno potem pa po petem dnevu izbruh na polno, simptomi so bili višja telesna temperatura (37.2-37.6), izjemno močan in pogost "grd" kašelj, glavobol, bolečine v mišicah in sklepih, boleča pljuča (kot tiščanje na njih), vrtoglavica, izjemna utrujenost, boleče noge, sčasoma tudi izguba vonja in okusa, saturacija je OK skozi celoten potek bolezni.
- Prva delno cepljena oseba in zdravstveno manj problematična je potrebovala 3 tedne, da je zadevo prebolela in se sedaj počasi sestavlja nazaj.
- Druga polno cepljena oseba in zdravstveno veliko bolj problematična je potrebovala samo dober teden dni, da je zadevo prebolela, je že povsem ok.

Zaključek: cepivo drugi oz. polno cepljeni osebi definitivno ni pomagalo v smislu, da se ni okužila od prve a ji je pa kljub na splošno slab(š)i zdravstveni situaciji verjetno pomagalo tako, da je bolezen prebolela konkretno hitreje in brez komplikacij. Verjetno sem pa napisal zato, ker ne vem kakšen bi bil potek v primeru necepljenja.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
27.761
8.168
113
Jp, jp. Tako kot je bil nezaznaven pri mnogo drugih starejših necepljenih obolelih, ki so zaradi praktične nezaznavnosti poteka morali v bolnico ali pa kar na ventilator, nekateri pa na kocu tudi 2m pod zemljo. :nigladek:

Fak model kakšne ti prbijaš - dejansko si izjavil, da bi v bistvu rizična oseba v primer necepljenja imela lažji potek kot ga je imela in to kljub temu, da je bil zraven še en lep primer ne polno cepljene osebe s slabšim potekom od cepljene :bonk:
 

javr

Majstr
6. dec 2011
810
455
63
Jp, jp. Tako kot je bil nezaznaven pri mnogo drugih starejših necepljenih obolelih, ki so zaradi praktične nezaznavnosti poteka morali v bolnico ali pa kar na ventilator, nekateri pa na kocu tudi 2m pod zemljo. :nigladek:

Fak model kakšne ti prbijaš - dejansko si izjavil, da bi v bistvu rizična oseba v primer necepljenja imela lažji potek kot ga je imela in to kljub temu, da je bil zraven še en lep primer ne polno cepljene osebe s slabšim potekom od cepljene :bonk:
če v iskalnike, ki so neodvisni od Googla, vpišeš ali vakcine uničujejo naravni imunski sistem (v angleščini), dobiš približno 50/50 odgovorov da/ne.
Potem pač komur verjameš: mnenjem s farmacevtskim denarjem podprtih strokovnjakov da ne, ali vsem ostalim.
 
  • Haha
Reactions: Matey

javr

Majstr
6. dec 2011
810
455
63
kdo pa naj bo referenca ? poklukar-beović-krek-logar in tisti od Jožefštefana, kakosežepiše ?