Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

jezek

Guru
24. jul 2008
5.993
2.726
113
Na vasi imam na ranču vedno ene 6-8 mačk. Samo 1 pa je hišni, ki spi v postelji in je samo izbrano (najdražjo) hrano ter ostanke mesa. Zadnje case sedi za mizo in caka ce bo kaj dobil iz roke. Ce mu vrzes na tla te samo zanicljivo pogleda. Ampak ta je tudi edini od vseh mack, ki je lovec. Športni. Pobije vse kar leze in gre, miši pa tudi žre (prej jo lepo auslezva). Kač in krtov ne požre, kakega ptička pa malo obgloda. Smo namenili posebno kanto za smeti za trupelca. Na teden kakih 20 do 30 kom.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.655
3.688
113
1774294047713.png

wtf...

• Všeč mi je
Reactions: tony

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.979
9.204
113
Odnesel je:
- laptopa, ki je bil z let star in se je mdtem pokvaril in ga je polnil stran - tega ni vrnil
- monitor, ki ga je vrnl
- lupe. Te je tudi vrnil. Je prav, da jih je, ampak so na cloveka delane, tako da bodo samo prah nabirale. Smotrno od UKC bi bilo, ce bi mu jih ponudile v odkup.

Vse skupaj ni nikdar bilo 10k€ novo. Če je UKC placal 10k€ za tole, potem veste, kaj vse je morala injekcija za 30mio pokrit.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.979
9.204
113
Ugotovili so isti dan. Volitve so pač na 4.
Ampak pravilno, če je vzel in mu niso dali, je prav, da vrne. Samo 10k€ škode pa ni naredil. Pol tega jo je naredil tisti, ki je tole za 10k€ kupil. Naj tudi on odgovarja. Pa ne za teh 5, ampak za vse take nakupe. Ker tisto pa najbrž je znesek, ki je vreden nacionalnega pogroma.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.518
4.989
113
Odnesel je:
- laptopa, ki je bil z let star in se je mdtem pokvaril in ga je polnil stran - tega ni vrnil
- monitor, ki ga je vrnl
- lupe. Te je tudi vrnil. Je prav, da jih je, ampak so na cloveka delane, tako da bodo samo prah nabirale. Smotrno od UKC bi bilo, ce bi mu jih ponudile v odkup.

Vse skupaj ni nikdar bilo 10k€ novo. Če je UKC placal 10k€ za tole, potem veste, kaj vse je morala injekcija za 30mio pokrit.
Daj še enkrat opravi domačo nalogo in se poduči kaj je v resnici odnesel. Opremo za njegovo delo v privat ambulanti z namenskim laptopom (mimogrede, ga je našel in vrnil, mogoče celo ni pokvarjen), masko z vgrajenimi povečevalnimi očali z dioptrijo (ja to bi tudi po moje moral odkupit že takrat) in monitor v povezavi z laptopom.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.979
9.204
113
Daj še enkrat opravi domačo nalogo in se poduči kaj je v resnici odnesel. Opremo za njegovo delo v privat ambulanti z namenskim laptopom (mimogrede, ga je našel in vrnil, mogoče celo ni pokvarjen), masko z vgrajenimi povečevalnimi očali z dioptrijo (ja to bi tudi po moje moral odkupit že takrat) in monitor v povezavi z laptopom.

kaj sem pa jaz napisala?

btw: "masko z vgrajenimi povečevalnimi očali z dioptrijo (ja to bi tudi po moje moral odkupit že takrat)" - temule se reče lupe.
namenski laptop in namenski monitor ne obstajata. Gre pač za nek laptop in monitor, kjer so specifikacije zadostne za delo. Tukaj ne gre za neko posebno izvenserijsko opremo.

• Haha

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.979
9.204
113
no, krasno. najbrž je zraven dal se račune od servisov, da mu povrnejo, če jih je res sam plačeval... Zdaj naj pa še Jug vrne razliko med realno nabavno ceno vsega tega (lahko ob nakupu, ne na današji dan, da bo ugodneje zanj) in dejansko plačano in lahko rečemo, da se bo javno zdravstvo pobralo...

• Haha

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.595
851
113
tu in tam
Eni lahko, drugi pač ne..tajnica bo odnesla domov kemiko in bo dobila odpoved, dohtar pa specialno opremo, ki jo je uporabljal pri delu v bolnici, nato pa privat in mu bodo še ploskali..

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.518
4.989
113
kaj sem pa jaz napisala?

btw: "masko z vgrajenimi povečevalnimi očali z dioptrijo (ja to bi tudi po moje moral odkupit že takrat)" - temule se reče lupe.
namenski laptop in namenski monitor ne obstajata. Gre pač za nek laptop in monitor, kjer so specifikacije zadostne za delo. Tukaj ne gre za neko posebno izvenserijsko opremo.
Koliko si ti dala za SW?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.979
9.204
113
Za kaj?
od SWja je Applov OS iz napisanega. Koliko je to zraven? Pri monitorju so poudarili, da se ga poveže z laptopom. Je to kaki drugačen kot tisti, ki se ga poveže z desktopom?

veliko floskuliranja, ampak vse skupaj nikdar ni danes in nikdar ni bilo 10k€. ker smo fer:
- kar je odnesel in mu ni bilo dano, naj nazaj nese, plača naj, kolikor je bil UKC v tem času oškodovan (koliko bi to lahko bilo, če 3 leta nobeden ni opazil, da manjka)
- kdor je preplačal nakup, naj vrne razliko
- kdor je rabil skoraj 3 leta, da je ugotovil, da zadeve manjkajo tudi - 3leta nazaj je odnesel, in če ni bilo novo, je že za odpis. Kdo bo to kril? bo kdo odpuščen, ker ne opravlja sovjega dela

Lahko ga preganjajo, da je oškodoval UKC in dokazati bodo morali za koliko. Koliko bi to lahko bilo, če 3 leta niso opazili, da manjka.

Fino se je dreti korupcija in misliti, da si ti iz tega izvzet. Lahko da bo malo plačal, tudi OK, res ne bi smel kar vzeti, ampak tole je šlo lahko "neopaženo", samo če nekdo ali ni opravljal svojega dela ali je pomagal pri tej zlorabi. Da se ne bo vrnilo v ksiht, da je od vseh lopov bil najbolj pošten.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero