ksz
Če gledam dogodke današnjega dne (ter nekaj dogodkov v zadnjih dneh), se mi zdi (upam, da se ne motim),
da se dela (v sklopu EU) na tem, da:
- se zaščiti schengenska meja z ograjo.
Zakaj se mi tako zdi?
- v Slovenijo je na pomoč prišlo sicer malo policistov in vojakov iz drugih držav, ampak so prisotni iz mnogih (držav),
- ograja se bo postavila. Sicer je to bilo izrečeno zelo blago, ampak povedano je bilo. Lahko se stopnjuje,
- Avstrija je takoj pozdravila to dejanje in izrekla 100 % podporo. To nekaj pove in njeni policisti so že tu,
- Angelčka je takoj zatem rekla, da bi morala EU zaščititi po dejanju Slovenije ne le schengen, ampak zunanje meje EU,
- tisto z vračanjem migrantov po dublinski pogodbi je po mojem rekla zato, da se ta zaščita meje EU dejansko začne izvajati. Bolj kot grožnjo, kot pa zamisel o udejanjanju tega.
- Orban je tiho. Je pa po mojem eden glavnih svetovalcev za dejanja naslednjih dni.
Glavni problem vidim v Milanoviæu, ki je pušnil volitve, je zdaj besen in bo delal škodo, kjer jo lahko. In to je zdaj najlažje nam.
"Šaral" - raztroseval bo migrante po vsej meji z nami, ki pa je ne moremo kontrolirati.