Nas so učili, da so trije že skupina, ki mora hoditi po desni.
To je to, ja.
Ampak jaz nikoli, vedno po levi in seveda, če je promet, se umakneš dol s ceste. Hodiš po bankini.
tu cez severno mejo se začne razviti zahod...drugi svet.
ene udarne luknje na 1000km AT cest., tudi lokalnih. Krejzi.
Huh, moje izkušnje niso take. Regionalke so res kar poštimane, lokalne ceste pa marsikatere na istem nivoju kot pri nas.
Nimam komentarja. Sem mislil, da smo kot družba sprejeli, da se po cesti vozi in hodi po desni, pa očitno ne. Opominjam še, da takšnega obnašanja pešcev na cesti vozniki nismo vajeni. Če bo štala, bo seveda skupina pešcev, ki običajno ne zmore tako hitro skočiti s ceste kot en sam pešec, bolj fizično nadrajsala kot avto.
Ti očitno privzeto jemlješ, da samo prvi pešec gleda, drugi so pa slepi, zato ti logika ne štima. Morda so kateri pešci res taki, ampak ko jaz (ali družina) hodimo ob cesti, vsi gledamo naprej. Ne hodimo en zraven drugega, temveč en za drugim in vsi gledamo naprej. Če se približuje kritičen avto ali pa morda vlačilec, potem enostavno vsi stopimo dol s ceste. Če bi hodili po desni strani, potem ne vidiš, kaj se dogaja za teboj in kot je en napisal, jaz nisem človek, ki bi svoje življenje (ali življenje družine) stavil v roke nekemu neznancu, ki je po možnosti živčen, na robu zloma, omamljen ali še kaj tretjega.
Ne razumem voznikov, ki voziijo tako agresivno na cestah, ki so polne turistov....
Na cesti Postojna - Reka, sem doživel 2 prehitevanja v škarjice, vožnjo cm za ritjo, odletavanje na levi pas....
Ko sem prebral Postojna - Reka, sem se zamislil.

No, potem sem si oddahnil, ko sem bral naprej.
Na tej relaciji namreč včasih prehitevam, pa ne zato, ker bi se mi kam mudilo

.
Se pa strinjam s prej omenjenimi, da so turisti z avtodomi, ki po regionalkah vozijo z manj kot 50 % dovoljene hitrosti, pravi test živcev in potrpljenja.
Zadeva bi bila enostavno rešena, če bi vsi ti mečkači imeli vsaj malo pameti v glavi in malo strpnosti in razmišljanja do ostalih. Na večini cest je kar nekaj možnosti za to, da se ustaviš in spustiš ostale naprej, ampak ne, ni varijante.
Recimo jaz se z motorjem velikokrat ''vlečem'' po regionalki in ponavadi mi ni treba niti ustavit, ker so avtobusna postajališča, enostavno dam smernik in zmanjšam hitrost, zadaj vozeči gredo mimo in jaz se samo vključim nazaj na cesto. Brez ustavljanja. In potem lahko jaz bolj uživam, ker ne gledam stalno, kdaj me bo zadaj vozeči prehiteval in ne živciram zadaj vozečih.
Če pa meni kdo omogoči prehitevanje, pa vedno v zahvalo dobi 1 blisk vseh štirih smernikov.
Ampak v svetu egocentrikov in jaz, jaz, jaz modela, to ne laufa več. Včasih, ko še ni bilo avtocest je bilo tega veliko, sedaj je ta ''umetnost'' očitno izginila. Čeprav v Bosni par let nazaj je še štimalo, sploh tovornjakarji so bili fer in so s smernikom pomagali pri prehitevanju.
Kolesar je načeloma najožji udeleženec v prometu. Če imate zaradi njih težave ker vam odžirajo prostor na cesti, ostanite doma in jih od tam pošiljajte na trenažerje. Utiševalec, glede avtodomov čez soriško, pojdi jokat lastniku in upravljalcu pza-ja na vrhu. V nedeljo sem čez korensko sedlo iz avstrijske strani navzgor s 3.5t AD prehitel dva mečkača. Brez drame.
Recimo meni ni jasno pri skupinah kolesarjev, da se vozijo skupaj. To jih praktično na skoraj nobeni cesti ne moreš varno prehiteti, ker so raztegnjeni na dolžino recimo 50-100m, pa tudi če vozijo po en. Meni je logično, da če si v skupini in delaš gnečo, da se razdeliš po največ dva, vmes je pa razlike za par avtomobilov, tako da lahko avtomobili varno prehititijo po dva kolesarja tudi na krajši ravninah. Sem pa to taktiko sedaj opazil nekajkrat pri starejših turisti z električnimi kolesi.
Sicer pa, kaj je danes v zraku? V roku par km srečal dva incidenta:
- v krožnem voznik Audija delno izsili drugega voznika, le ta potrobi in voznik Audija mu z dvignjeno roko nad streho avtomobila pokaže fakiča, ko se pelje iz krožnega
- starejša voznica v križišču gleda, kam bi šla, nasproti pride na pol razpadel Punto z mlajšim parom noter in sovoznica se zadere skozi okno: a bo kaj pras....?
Huh, čudno da se nismo že vsi pobili na cesti.