bedaki na cesti

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.766
1.278
113
Če bi bila ta cesta ravna, bi bilo še huja. Zavijanje ceste je eden izmed načinov umirjanja prometa (tako meni stric iz neke organizacije za varnost na cesti), drugači bi bili še vedno kreši, samo pri večji hitrosti in z drugačnimi posledicami, ker pač če imaš za volam nekoga, ki ga tišči, kolikor lahko, potem moraš narediti tako, da bo manj lahko.
Kaj pa vem, če je to res... Kranj - Medvode (na Jeprco) ni slišati, da bi kaj pokalo... Ali pač?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.311
7.716
113
Pač... Iz grabna se ljudi pobira non-stop. Na otocek so se kreteni ze malo privadili in malo pobremzali (kar je njegova naloga in o cemer se sedaj pogovarjamo), so ga pa pojahali ene parkrat se ko je bila cesta v gradnji. Robnike menjali pa stebricek menjali, se preden je bilo fertik. In ravno za to cesto se je šlo, ko je zgoraj omenjeni gospod razlagal, da bi bilo treba ovinke naredit... Ker so jo pac prenovili-preplastili in se hvalili kak je fajn. Nesrec pa vec kot prej.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
158
88
28
A zdaj je dovoljeno tistim na desni, da se ustavijo na odstavne pasu? Ko se dela reševalni pas?

takole ti je pa počasi jasno, zakaj nekateri še vedno:

-ne znajo narediti reševalnega pasu
-nimajo pojma o smernikih v krožnem križišču
-vozijo 60 pri omejitvi 50
-vozijo 60 pri omejitvi 70
-vozijo 60 pri omejitvi 90
-vozijo 105 na prehitevalnem pasu, ko je na desni vse prazno

pa še bi lahko naštevali.......

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.453
1.440
113
Včasih je bil DARSov razlog, zakaj se ne smeš na odstavnega umaknit, da potem njihov tovornjaček ne more po odstavne do mesta nesreče.
A to po novem je samo neko "neuradno" navodilo, al se je dejansko kak predpis spremenil?

• Objave ne odobravam

javr

Guru
6. dec 2011
2.037
1.204
113
danes bi skoraj trčil na avtocesti: vozim po voznem pasu, po pospeševalnem pride skoraj vzporedno z menoj (malo bolj naprej je bil) drug avto, a ne kaže da bo potegnil naprej, niti žmigovc da se želi vključiti, iz auspuha dimna zavesa, pa si mislim - ok, problemi z dizlom, ta hitreje že ne bo šel, grem na prehitevalnega da mu dam prostor da se vključi; gas do podna in na prehitevalnega, ko sem mimo in ko sem mislil da sem že debele metre naprej zavijem nazaj na voznega , nisem pa opazil da je ta genij za menoj tudi divje pospešil in je najbrž šlo za centimeter da ga ob vračanju na voznega nisem zadel, on pa seveda takoj preizkušati če mu hupa deluje... v takih situacijah, ko je kakšen vzporedno z menoj na pospeševalnem, raje stopim z gasa kot pa da nekaj telovadim po pasovih, danes pač nisem, me je zmedlo ni bilo žmigavca, iz auspuha megla... ...kako pa ostali?

Corvette

Majstr
6. nov 2008
504
387
63
Če nima vklopljenega žmigavca, ne jebem in vozim z enako hitrostjo naprej, ker je pri nas oz. v okolici par izvozov, kjer prideš "z desne" po pospeševalnem/vključevalnem, lahko pa nadaljuješ tudi naravnost. Izvoz LJ Brdo iz smeri KR je tak. Dodatno, naj se naučijo uporabljati faking smernike.

Sem pa seveda v takih situacijah dodatno pozoren in pripravljen odreagirati z umikanjem/zaviranjem/pospeševanjem, če bi bilo treba oz. se umaknem na prehitevalnega takoj, ko vključujoči vklopi smernik in je prostor.

• Všeč mi je

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.498
695
113
Če nima vklopljenega žmigavca, ne jebem in vozim z enako hitrostjo naprej, ker je pri nas oz. v okolici par izvozov, kjer prideš "z desne" po pospeševalnem/vključevalnem, lahko pa nadaljuješ tudi naravnost. Izvoz LJ Brdo iz smeri KR je tak. Dodatno, naj se naučijo uporabljati faking smernike.

Sem pa seveda v takih situacijah dodatno pozoren in pripravljen odreagirati z umikanjem/zaviranjem/pospeševanjem, če bi bilo treba oz. se umaknem na prehitevalnega takoj, ko vključujoči vklopi smernik in je prostor.
Kakšne smernikei neki bi ti uporabljal? Ko greš iz pospeševalnega na voznega, to storiš brez smernikov, saj greš na VOZNI pas. Enako pri vračanju iz prehitevalnega na vozni pas. Smernik uporabiš le, ko zapuščaš vozni pas! Vozni.