bedaki na cesti

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.179
958
113
Sedaj je opozicija v mestnem svetu izvrtala, da se je prav v času določanja te cone spremenila zakonodaja in bi moral o tem odločat mestni svet, ne pa samo mestna uprava. Šibka slamica, pa vseeno, mogoče pa .....
mogoce ves kateri zakon/predpis?
K pri nas sem spraseval obcinskega svetnika, kdaj so sklepali o radarju - pa tud nc ni vedel oz. je omenil samovoljo obcinske uprave

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.929
3.472
113
po isti logiki bi mogl tud OŠ 1x na 10 let obnovit
Narobe, čeprav za koga mogoče potrebno!
OŠ je obvezno izobraževanje, ki ti da osnovo, da lahko v družbi sploh funkcioniraš - no kakor kdo. In preverjanje znanja je vsak dan, ko bereš, pišeš, računaš,....

Vozniški izpit ni obveza, tako kot vso izobraževanje po OŠ in tudi pri ostalem se moraš vsak čas kaj novega naučit.
Zakaj pa imamo potem za raznorazne licence in NPK dodatna obvezna izobraževanja na par let, pa inžinerska zbornica, pa doktorji,... Saj ne rabijo, človek se bo v njihovem času bore malo razveil/spremenil. ;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.114
7.576
113
pri taščici
Samo potrjuješ mojo tezo, da bi bilo treba veljavnost vozniških omejit na določeno časovno obdobje in ne zgolj na zdravstveno sposobnost.

Recimo na 10 let (toliko itak sedaj veljajo "kartice") test CPP, pa dvojne minus točke kot je za prvo opravljanje, če dvakrat padeš, pa ponovno v avto-šolo na obnovitev znanja.

Promet se spreminja, pravila tudi, eni še vedno ne poznajo krožišč, pa recimo splošnih omejitev v njih,....

KSZ: drugače pa vso srečo v boju z neživljenskimi omejitvami! Primer Kamnica pri MB - župan s svojo ekipo z iniciatorjem iz lokalnega okolja, ruknil večino naselja v cono 30, čeprav je cesta pregledna, pločniki, kolesarske steze (res da na vozišču); 99% lokalcev proti, ampak ni šans za ukinitev. Sedaj je opozicija v mestnem svetu izvrtala, da se je prav v času določanja te cone spremenila zakonodaja in bi moral o tem odločat mestni svet, ne pa samo mestna uprava. Šibka slamica, pa vseeno, mogoče pa .....
Pa ti definiraj križišče. Pa prosim bolje kot zakon (bolj natančno in bolj enostavno, ne da moras preverjati ZK da ugotoviš ali je ali ni krizisce.
Sicer pa je po Sloveniji cel kup cest ki so "nedifinirane".
A je to krizisce ali ne?
Znakov ni
Kdo ima prednost ?
Pa recimo da ne googlas, nimas gmapsa, si prvic se pripeljal po tej cesti in s tvoje leve tudi en prvic in trcita skupaj

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.179
958
113
Pa ti definiraj križišče. Pa prosim bolje kot zakon (bolj natančno in bolj enostavno, ne da moras preverjati ZK da ugotoviš ali je ali ni krizisce.
Sicer pa je po Sloveniji cel kup cest ki so "nedifinirane".
A je to krizisce ali ne?
Znakov ni
Kdo ima prednost ?
Pa recimo da ne googlas, nimas gmapsa, si prvic se pripeljal po tej cesti in s tvoje leve tudi en prvic in trcita skupaj
Krizisce enakovrednih cest? Pa ce sem prvic tam - sem se malo “zgubljen” in posledicno mal bolj previden

sej pr nas mas al prevec alpa premal znakov.. neke “kmecke normale” ze dolgo vec ni.. nikjer

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.929
3.472
113
mogoce ves kateri zakon/predpis?
K pri nas sem spraseval obcinskega svetnika, kdaj so sklepali o radarju - pa tud nc ni vedel oz. je omenil samovoljo obcinske uprave
Guglaj Mestni svet Maribor, Kangler, omejitev Kamnica,...

Ko smo zadevo začeli preučevati, niti sami nismo bili seznanjeni, da se je 4. oktobra 2022 v državnem zboru sprejel nov zakon o cestah, ki je začel veljati 29. oktobra 2022. Ključno dejstvo je, da 112. člen novega zakona določa, da morajo biti prometne ureditve, kot je cona 30, urejene z odlokom občine in obravnavane v mestnem svetu – torej kot splošni akt. Ne sme jih samovoljno sprejeti vodja sektorja. Pa vendar se je to zgodilo. Odredbo je 3. novembra 2022 podpisal tedanji vodja sektorja gospod Aleš Klinc, torej po sprejetju zakona, kar pomeni, da so kršili zakon. To ni pošteno – ne do krajanov, ne do mestnega sveta."

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.179
958
113
Guglaj Mestni svet Maribor, Kangler, omejitev Kamnica,...

Ko smo zadevo začeli preučevati, niti sami nismo bili seznanjeni, da se je 4. oktobra 2022 v državnem zboru sprejel nov zakon o cestah, ki je začel veljati 29. oktobra 2022. Ključno dejstvo je, da 112. člen novega zakona določa, da morajo biti prometne ureditve, kot je cona 30, urejene z odlokom občine in obravnavane v mestnem svetu – torej kot splošni akt. Ne sme jih samovoljno sprejeti vodja sektorja. Pa vendar se je to zgodilo. Odredbo je 3. novembra 2022 podpisal tedanji vodja sektorja gospod Aleš Klinc, torej po sprejetju zakona, kar pomeni, da so kršili zakon. To ni pošteno – ne do krajanov, ne do mestnega sveta."
Sem najdu ta clen - govora je o “internem aktu obcine”.. pojma pa nimam kdo to sprejema.. obcinski svet al uprava.. povprasam

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.114
7.576
113
pri taščici
Krizisce enakovrednih cest? Pa ce sem prvic tam - sem se malo “zgubljen” in posledicno mal bolj previden

sej pr nas mas al prevec alpa premal znakov.. neke “kmecke normale” ze dolgo vec ni.. nikjer
Torej imam prednost jaz, ker sem "desni" tistemu ki bo pripeljal z leve po klancu navzdol?
Dejansko je to "stranska" cesta za nekaj his, glavna cesta je ta na katero se vkljucujem.
Ce bom kdaj rabil krivca za razbit lev blatnik/vrata ga bom tu poiskal ;)