bedaki na cesti

koliko

Guru
21. avg 2007
4.668
2.745
113
SV SLO
Danes sem samo cez tuhinjsko v obe smeri prehitel 8 kolikov. Zmaga pa un k mi je trobil ker 2km ni znal prehiteti traktorja in sem tri naenkrat prehitel skupaj s traktorjem predn so vedl kaj jih je zadelo. Unga zetorja izpred 40 let z 20KM. Ceprav mladi 25 in nizje niso dosti slabse. Dinamike ne poznajo, po magistralkah 60 do 70kmh.. bo treba spet mocnejsi avto nabaviti.
Majstor, če ti misliš, da koliko ne ve voziti hitro in varno se zelo motiš. Ampak imaš pravico, da misliš po svoje. Kaj pa se voziš po tuhinjski, če ne preneseš normalnih voznikov. Je boljše, da se je 2 km peljal za traktorjem, kot pa da je bil na prvi strani črne kronike in žrtev tvojega zmerjanja z upokojenci. Daj enkrat si nabav nevero z 2000 konji to bo verjetno dovolj za prehitevanje zetorja in enega koliko.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.796
-7.904
113
Bolj kot kaj druga bi starejši potrebovali en tako poživitveni tečaj CPP in ene par ur vožnje z inštrukturjem. Pa to bi lahko država častila čisto vsem nad 60, ker ji itak mora biti v interesu, da ljudje čim bolje vozijo, kot pa take butaste nesreče zaradi katerih se potem polno ljudi zdravi v bolnici.
Pa saj državi ni v interesu, da se takšne nesreče nebi dogajale.

Zdej bi pa zahebavali voznike, namesto da bi že v štartu zgradili vse uvoze tako, da je kontra nenamerno praktično nemogoče zapeljat. Kot naprimer Naklo proti LJ, pa tudi tega bi lahko še izboljšali. )

Pa namesto da bi vožnjo naredili preprostejšo, bolj razumljivo, se pav trudijo, da bi kakšno križišče zakomplicirali, neredili nelogičen potek....
Nebi se čudil, da je projekrant tistih treh krožišc mimo letališča, pa kranjskega dobil kakšno nagrado za inovativnost. Seveda za vsakega posebej, ker je vsako drugačno. Ker ljudje, tudi mlajši še po letih uporabe ne vedo, kako peljat skozi.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.625
2.556
113
1. Kje je to snemano?
2. Kako prevozimo križišče?

namerno velika slika da vidite obvezno smer :)

IMG_20210806_175516 B.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.796
-7.904
113
Kaj Mirsi rondo v Kranju pri vpadnici ti že gre?

Ker si tam napovedal Apokalipso.
Še vedno trdim, da je po zapravljenem miljončku tam stanje slabše kot je bilo pred tem.
V primetni konici so zastoji iz Šenčurja so še vedno, iz Britofa pa se težje vkučiti proti ŠK. Loki, kot se je prej.

Poleg tega so krožišče zakomplicirali to te mere, da jih vsaj polovica tistih ki zavijajo na tretji izvoz ne zna pravilno prepeljat.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.796
-7.904
113
Zadnjic se je pritozeval cez njega. Meni je tisti cisto ok. Brniski so pa premajhni, smotani. In vsak drugacen.
V Šenčurju so naredili tako razkosen rondo, na Brniku pa kot da smo v btc.
Brniški niso sfušani zato, ker so premajhni, ampak ker je potek prometa v nasprotju s prometnimi pravili. Kar popravljajo s prometnimi znaki, ki so nenatančni, potek nelogiče, skratk zakomplicirali so tam, kjer to ni potrebno.

Namesto da bi krožišča naredili čimbolj enostavna, da jih s prve razumejo tudi 60+, jih zakomplicirajo. Evo tri zaporedna, vsako drugačno. Pelješ naravnost, pri enem se moraš postavit na levi pas, pri drugem na desni, v kontra smer pa še drugače....

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.923
8.702
113
pri taščici
Brniški niso sfušani zato, ker so premajhni, ampak ker je potek prometa v nasprotju s prometnimi pravili. Kar popravljajo s prometnimi znaki, ki so nenatančni, potek nelogiče, skratk zakomplicirali so tam, kjer to ni potrebno.

Namesto da bi krožišča naredili čimbolj enostavna, da jih s prve razumejo tudi 60+, jih zakomplicirajo. Evo tri zaporedna, vsako drugačno. Pelješ naravnost, pri enem se moraš postavit na levi pas, pri drugem na desni, v kontra smer pa še drugače....
Zapelji s sleperjem v njega(ali pa opazuj kako pelje slepr v njega) . Kot bi sel v piran, stare ljublajno z njim..
In to na cesti kjer je sicer omejitev 90.
Z ostalim se pa seveda strinjam

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
242
39
28
Tržaška cesta v Ljubljani in zavijanje na Viško cesto

po vseh običajnih pravilih in prometnim znakom ko zavijaš iz Tržaške na Viško, nimaš prednosti pred vozili ki zavijajo levo iz Tržaške na Viško,
pred prenovo je bil tam znak da si na stranki cesti, sedaj ko pa prenavljajo, pa tega znaka ni, ne vem ali ga bodo dali, ali ga samo še niso,
ampak situacija je trenutno na momenta kar problematična, saj je večina navajena, da vozila ki zavijajo desno nimajo prednosti.

Poglej priponko 46363

Sedaj pa ni am (še) nobenega znaka, trenutno velja desno pravilo, kar pa vozniki niso vajeni, ni označbe da je spremenjena signalizacija,
es pa da je delovišče. In zadnjič zavijam levo, tudi sam nisem bil prepričan tako da sem previdno peljal in iz desne seveda nekdo suvereno
pripiči mimo... To res ni good... Res da je cesta v gradnji, ampak ta znak mi moral bit postavljen.

Poglej priponko 46365
1628441940669.png
1628441940669.png Postavljeno teden dni nazaj :D

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.725
6.917
113
blizu močvirne prestolnice
Še vedno ne razumem zakaj nasproti vozeče vozilo ne gre počasneje Tam na posnetku se vidi da babnca vozi hitro. Ja matr slej ko prej vidiš da delaš napake. Razen če je v ozadju samomor

koliko

Guru
21. avg 2007
4.668
2.745
113
SV SLO
Peljem za skuterjem, ki ima nameščene tablice z rdečimi črkami 20, 30, 40, 50, 55 km/h Mislim, da je šlo celo 60 km/h. Nakar pri tej hitrosti skoraj povozi osebka na skiroju, ki je prečkal cesto na prehodu za pešce in kolesarje. Potem pa se na veliko razburja, kako ne pazi ko gre s skirojem čez cesto, to da skuterist vozi s hitrostjo,, ki za dvakrat presega zakonsko dovoljeno za njegovo vozilo pa itak ni pomembno. Skuteristu želim, da se za njim čimprej pripeljejo modri in mu dajo par vzgojnih in kazen.

Določbe pravilnik o novih registrskih tablicah bodo predvidoma veljavne od aprila dalje, saj je v skladu s septembra sprejetim zakonom od 1. maja 2017 dalje za mopede s trajno nazivno močjo pogonskega motorja nižjo kot 4 kW in hitrostjo do 25 km/h obvezna registracija in tehnični pregled.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/dobili-bomo-novo-registrsko-tablico-282853 - www.zurnal24.si

Priponke

• 1628611853083.png
    1628611853083.png
    268,3 KB · Ogledi: 147