bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.504
7.813
113
pri taščici
Zdaj ne vem koliko km brcate, mogoce je za Vače resitev po desni strani do litije, tam pa na levi breg, Ponoviče, levo na Konj, Hotic, Vače. Pa imate vsega skupaj pol km regionalke.
Edino litija Ponoviče je ozka (s sirokimi bankinami).
Pri spustu s Konja bolj pocasi da vas kdo z dvorisca ne sname ;)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.901
2.911
113
še v SLO - ampak komaj
Za take in če se ti mudi je lepo zdravilo: spustiš in greš nazaj, potem ga pa na primernem mestu z zaletom počiš dol. Mu tudi motor ne bo pomagal. Če ni lokalc in ne pozna ceste, mu lahko v 100% primerih samo še vse štiri stisneš v pozdrav, ko bo gledal kako izginjaš v daljavi.
In kaj misliš, da sem jaz naredil? Štos je v tem, da na 15 km imaš ravno 3 mesta, kjer to lahko storiš dovolj varno. Na prvih dveh me je “zaprl”, na zadnjem (proti koncu teh 15’km) pa je ugotovil, da očitno obstajajo bolj trmasti od njega. In ja priznam - ne bi ga rabil prihiteti, ker tista zadnja, niti polna minuta mi pa mi res ni nič pomenila. Je pa bilo dobro za ego, ker ga pa drugem ovinku nisem več videl v ogledalu.
Ampak je bolj poanta zakaj nekateri ne znajo dati plac - meni ni težava, če gre kdo mimo …

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

krko

Guru
5. sep 2010
2.861
1.549
113
Zdaj ne vem koliko km brcate, mogoce je za Vače resitev po desni strani do litije, tam pa na levi breg, Ponoviče, levo na Konj, Hotic, Vače. Pa imate vsega skupaj pol km regionalke.
Edino litija Ponoviče je ozka (s sirokimi bankinami).
Pri spustu s Konja bolj pocasi da vas kdo z dvorisca ne sname ;)
Tole je vse ok razen dela od Pogonika do Podšentjurja. Tam je pač bila katastrofa.
Sedaj bodo končno uredili ta odsek tako, da nas nadležnih pajkičarjev ne bo več na regionalki.
Iz Ponovič ni treba gor na Konja, greš prej desno in čez Boltijo in Ržišče. Malo bolj strmo ampak fajn :D

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

koliko

Guru
21. avg 2007
4.626
2.705
113
SV SLO
ker vidim, da je tema kolesarstvo in bedaki na kolesu.... Danes sem se peljal z avtom na relaciji, če kdo pozna Veržej - Lipovci - Murska Sobota torej na relaciji Veržej Lipovci je cesta od Dokležovja naprej v dokaj slabem stanju sploh tisti del pri bankini je zelo razrit asfalt in eden kolesar s specialko se pelje točno tam in se veselo izogiba jamam in jamicam, avtomobilisti moramo zavirat in upočasnit zaradi tega bedaka... Zakaj bedaka zato, ker ima na tej relacijo na voljo kristalno gladko brez jam in jamic kolesarsko cesto na kateri ni žive duše ponavadi in tudi takrat je ni bilo sploh zato ker je sonce najbolj žgalo.

Malo naprej v Rakičanu pa je sredi vasi na taglavni cesti semafor. In ta dela namerno gužvo tudi ko s stranskih cest ni vozil on lepo vklopi rdečo iz milega neba. No danes je tam bila kar gneča in avtomobilisti se pač počasi premikamo, nakar pridrvi eden bedak na motorju v kratki majci in kratkih hlačah in prehiteva kolono. Sam sem ob zeleni pač pospešil do 50 km/h in ta bedak spet prehiteva dve vozili in še mene. Pa mu zatrobim parkrat, češ a zate mladenič ne veljajo cestno prometni predpisi? Pa se bedak začne obračati nazaj, in se čuditi mojemu opozorilu. Pa kaj za motorje ne velja omejitev 50 km/h skozi naselje? Sem kaj spregledal v zakonu? Saj večinoma me ti idioti na dveh kolesih ne zanimajo ampak ta je danes prav posebno izstopal. Kaj če bi na mojem mestu vozil kak policaj v civilu? Upam, da naleti tudi na to.......

Sem tudi sam kolesar in nikoli ne vozim po najbolj prometnih cestah. Večinoma vozim po stranskih če se le da.....

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.958
10.243
113
Če mene označujeste za bedaka, opisal sem prvo reakcijo na video. Rahlo bruhnil v usta zaradi obnašanja kolesarja.

Dobro, avto bi lahko bolje spremljal promet,drugače odvozil ampak odnos kolesarja..... :bruh: o glej, še enkrat.

Če pa niste mene označili za bedaka, pol pa sori.
Matjaž je eden boljših med kolesarji. Pač mal je zahebal, je le še mlad. Tko da bruhico le prihrani za kaj drugega.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.267
270
83
Upam da res čeprav tega ne kaznujejo:

sad

Guru
24. avg 2007
22.197
10.906
113
In kaj misliš, da sem jaz naredil? Štos je v tem, da na 15 km imaš ravno 3 mesta, kjer to lahko storiš dovolj varno. Na prvih dveh me je “zaprl”, na zadnjem (proti koncu teh 15’km) pa je ugotovil, da očitno obstajajo bolj trmasti od njega. In ja priznam - ne bi ga rabil prihiteti, ker tista zadnja, niti polna minuta mi pa mi res ni nič pomenila. Je pa bilo dobro za ego, ker ga pa drugem ovinku nisem več videl v ogledalu.
Ampak je bolj poanta zakaj nekateri ne znajo dati plac - meni ni težava, če gre kdo mimo …
Ne vem kaj si naredil, ampak očitno nisi naredil dobro. Ker če bi ga prvič z zaletom počil dol, te ne bi uspel zapreti. Verjetno si bil na dokaj kratki razdalji čez celo traso in te je zacahnal in potem potegnil. Saj hitro vidiš, kaj se dogaja spredaj in jaz se potem umaknem nazaj, tam kjer vem, da se da prehitevat, ga pa ''presenetim''. Fertik.
Če se mu pa limaš zadaj ali pa se zaganjaš v njega, ter mu s tem kažeš celo traso, da si hitrejši, potem se pa ne sprašuj, zakaj te počaka pripravljen. Te mlinčke je namreč za take pospeške treba orenk vrteti in sem ziher, da se večina ne vozi stalno na 8.000 vrtljajev. Če ima v šesti, pa preden dol dve butne, si ti že mimo. Seveda, če te zacahna, bo pač držal na 8.000 in te je... v glavo. Da ti pokaže, kako nimaš samo ti velikega. Tako da, malo samorefleksije ne škodi.
Poleg tega je to ''naganjanje'' rahlo problematično. Saj veš, ko se dva bedaka najdeta skupaj (pa ne pravim, da si bedak, morda si, morda nisi, ti veš sam). Kaj bi se zgodilo, če bi se tip sesul? Zase vem, da mi ne bi bilo vseeno. Tako da, včasih je dobro se odstranit nazaj, dvakrat vdihnit, dat muziko na glas in to je to. Ker dvomim, da se ti je mudilo na življenje/smrt, lahko bi se pa tip ubil. Pač eni nimajo glave, to pa še ne pomeni, da si zaslužijo smrt.
Jaz vem, da je tudi kakšno mojo napako na cesti, že kdo drug rešil.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.901
2.911
113
še v SLO - ampak komaj
Nisi dojel - niti sem se limal, niti pritiskal - se m se pač peljal za njim. Sam je tiščal “do konca”.

In ne - na tej cesti nimaš kje vzeti zalet. In na tej cesti domačini zaradi “ne domačinov” dostikrat vozimo po bankinah, ker “meščani” pač ne znajo ovinkov normalno zvoziti ozr. se srečati malo bolj “na knap” (je treba čisto na rob, da se dva avta srečata - a je še vedni dovolj, da oba ostaneta na asfaltu).

sad

Guru
24. avg 2007
22.197
10.906
113
Hehe, če poznaš cesto se vedno da vzeti zalet. Brez zamere, ravno v tem je point presenečenja. Težko pa to narediš, če si za njim.
Sicer pa, si v nasprotju. Tiščanje do konca (kljub navednicam): zakaj si ga potem moral prehiteti, razen zaradi ega.
Pa napiši še razlog, da se ti je mudilo. Da bomo vedeli, kje je meja, ko je opravičljivo, da nekoga spraviš s ceste. Pa tudi, če je sam butelj.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.655
2.472
113
Če mene označujeste za bedaka, opisal sem prvo reakcijo na video. Rahlo bruhnil v usta zaradi obnašanja kolesarja.

Dobro, avto bi lahko bolje spremljal promet,drugače odvozil ampak odnos kolesarja..... :bruh: o glej, še enkrat.

Če pa niste mene označili za bedaka, pol pa sori.
Si se :bruh:?

Če grem prav do Litije, grem raje po drugem bregu Save. Res pa vključuje cca kilometer lepega makadama.
Če srečaš kolesarja, si tu z avtom mrzel. Prav nesramno bodo vozili po sredini vozišča kot v Ledenkovem videu!

Upam da res čeprav tega ne kaznujejo:

So ugotovili, da je kolesarka vozila skozi rdečo!

Nazadnje urejeno:

krko

Guru
5. sep 2010
2.861
1.549
113
Brez naslova.png

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

erikson

Guru
25. avg 2007
23.784
7.483
113
panamera 1.jpg

panamera 2.jpg

panamera 3.jpg

45-letni slovenski državljan danes ob petih zjutraj s Panamero prebil ograjo na mostu Antenal pri Novigradu. 0,55 promila alkohola v krvi.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.626
2.705
113
SV SLO
45-letni slovenski državljan danes ob petih zjutraj s Panamero prebil ograjo na mostu Antenal pri Novigradu. 0,55 promila alkohola v krvi.
Po hitri vožnji, ga je želel še na hitro oprati. Zgleda, da je ves denar porabil za nakup Panamere in mu je zmanjkalo za avtopralnico. Svojo Panamero je spremenil v adriatic fish edition. Še dobro, da je ogrozil samo sebe. V bližnji prihodnosti se bo prodajala Panamera na območju CE z oglasom nikoli poškodovana kot nova....

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: luciano in zaseka