bedaki na cesti

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.192
41
48
Medtem ko v San Franciscu in še kje prepovedujejo podobne oz. še hujše tehnologije (prepoznava obrazov), se pri nas kregamo, zakaj je dobro imeti avtomatski sistem prepoznave tablic.

Kaj pa, če sistem avtomatskega prepoznavanja tablic v naslednjih korakih povežemo z vsemi portali za nadzor cestnine, ukinemo vinjete in uvedemo el. merjenje cestnine, spotoma pa še napravimo izračun povprečne hitrosti med vsemi AC odseki in avtomatsko pošiljanje kazni ob prekoračitvah? Boste taisti še zmeraj tako navijali za "pa saj nič nimam za skrivati"? Če kdo verjame, da se bo zadeva uporabljala samo za kazniva dejanja in absolutno ne bi prihajalo do zlorab, malo morgen.

Ja.... mene ne moti, ker NIMAM nič za skrivat. Vozim po omejitvah, avto imam registriran in zavarovan, pa tudi izpit mam. Me zanima, kaj od tega membrain nima, da ga tole tako žuli :)


Kaj če sistem povežejo še s sateliti... kaj če, kaj če kaj če... če vas to tako skrbi se najprej, kot je že nekdo napisal losajte povsem vse elektronske opreme, potem pa dalje poulit tavile z avtomobila, da vam ne bo kdo sledil :eek:
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.208
113
Vsi, ki ste za ker kao nimate kaj za skrivat ste polni bullshita. A je kdo kdaj kaj rekel, naredil ali napisal niti ni pomembno. Nihče noče, da bi vsi vedeli zadnjo podrobnost o njemu, niti (oz. kaj šele) papež.
Baza podatkov, pa naj bo še tako banalna, se da zlorabit. Poglejte malo kaj delajo kitajci v enem mestu, kjer je praktično vsak kotiček pod video nadzorom. Je bil ravno na rtv en članek.
OK!
Podatke zbira SLO policija. Ko pa Google, Yahoo- in ostali piškotki, zbira tvoje brskanje po Interentu, tvojo lokacijo v gužvi na cesti, itd je pa OK. Še pojma nimaš, kdo vse zbira podatke o tebi:). Na vse zadnje, veliko tvojih aktivnosti preko telefona je arhiviranih v bazo. A ja, baraba ne sme gledat tvoje podatke. Tes je, vendar jih vseeno lahko. Pa ga prav mali boli kaj praviš ti, zakon in tisti, ki jih zagovarjaš. Vsaka INFORMACIJA se da zlorabit. Tako kot v Kliničnem, ko so tajnice gledale, kako je kdo bolan. SIC :)
To je prav tako, kot tista, Orožje ne strela, streljajo ljudje. Vse je odvisno od Človeka!
 

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Morilca poštne uslužbenke v Kresnicah so ujeli s pomočjo posnete tablice UKRADENEGA osebnega vozila.
Stvar na sodišču NI padla!
Haha, a je na ukraden avto zmontiral svoje tablice, al je na ukradene zapisal svoje ime in bivališče?????? da so ga našli. :evil: Al kako je blo po tvoje?

Ampak itak da nakladaš. Tisti strelec se je po ropu zatekel kar k kriminalistki domov, in ona je potem, ko je posumila da je sodeloval pri ropu je naslednji dan obvestila nadrejene, in kje je, da so ga našli.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
In tak relativno nov passat (LED žarometi se prepoznajo) tega nima serijsko? Problem je seveda tudi, če je ugasnjeno... :(
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.277
2.379
113
še v SLO - ampak komaj
Daj naštej vsaj dva primera, kjer je zaradi lane assist-a bil nekdo zgažen.

Če aludiraš na Uber primer - tisto nima veze z lane assistom, še manj pa s tovarniškimo vgrajenimi pomočniki.