bedaki na cesti

Ledenko

Majstr
18. jul 2011
1.486
143
63
Danes zjutraj, ko je bilo še rahlo temno škatla z radarjem skrita za ograjo na avtocesti in omejitev 130km/h. Priletim mimo 127km/h in blisk kar precejšen. Kako to? Bil sem sam, ko sem šel mimo
Od počivališča voklo do torovega je 100% 130km/h in vmes se je bliskalo
Včeraj dopoldne (malo po 10. uri) so jo imeli postavljeno na koncu počivališča Voklo v smeri Jesenic. Pri cca. 120 ni nič bliskalo :D
 

JakeOnBreak

Fizikalc
18. jun 2012
411
50
28
Ne ima očitno nek merilec višine, pol pa ročno izločajo.
Tako je, večina avstrijskih radarjev zna ločit med večjimi in manjšimi vozili. Če te prepozna ko večje vozilo, te ponavadi blicne tam nad 90 km/h (če odsek ni omejen z nižjo omejtvijo) in potem ročno izločijo vse kar ni tovornjak (avtobusi, avtodomi, napačno prepoznana vozila etc).
Medtem, ko za slovenske radarje nisem prepričan, da znajo razlikovati po velikosti vozila.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey and McGiver

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
21.162
2.874
113
Novo mesto: na policista skušal naščuvati ukradena psa, a sta napadla njega
Novomeški policisti so med kontrolo prometa ustavili voznika osebnega avtomobila. Ob preverjanju evidenc sta policista ugotovila, da je 35-letnik večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Moški se je med postopkom vedel nedostojno, policistoma je grozil in ju tudi napadel, so sporočili s PU Novo mesto. Nato je k napadu pozival tudi dva psa pasme stafford, ki ju je prevažal v vozilu. Psa se nista odzvala, kot je želel, saj sta namesto policista napadla kršitelja in ga lažje poškodovala.
Policista sta zoper moškega uporabila prisilna sredstva, ga obvladala, psa pa zadržala do prihoda uslužbenca zavetišča.
V nadaljnjem postopku so nato s hitrim testom ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom kokaina, amfetaminov, opiatov in konoplje. Prav tako so ugotovili, da je psa, ki ju je prevažal, pravzaprav ukradel iz zavetišča v okolici Novega mesta, kamor je pred časom vlomil.
 

Matko

pohodnik
18. jul 2007
4.713
319
83
Policisti v nadzoru hitrosti obravnavali 22-letnika, ki so mu v preteklosti zasegli že 26 avtomobilov
Grosuplje, 22. maja - Policisti so v sredo v Grosuplju v okviru poostrenega nadzora hitrosti obravnavali 22-letnega voznika, ki ni ustavil, ampak je zapeljal proti policistu. Policisti so zapeljali za voznikom in ga kmalu izsledili v bližini. Zasegli so mu vozilo, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.


V postopku so ugotovili, da je voznik že večkrat kršil cestnoprometne predpise in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V zadnjih štirih letih so mu v različnih postopkih zasegli kar 26 avtomobilov, moped in tovorno vozilo.
Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. Policisti bodo nadaljevali tudi z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.
Uradni organi so očitno nemočni proti ekstremnim bedakom.

Verjetno zopet sledi povečana represija za vse...
 
  • Wow
Reactions: Matey

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.278
138
63
Kranj
od kje 22 letniku denar za 26 avtov, naj nekdo pokliče italijansko finančno policijo in ameriški IRS.
 

Fonzl

Majstr
5. sep 2007
3.260
355
83
od kje 22 letniku denar za 26 avtov, naj nekdo pokliče italijansko finančno policijo in ameriški IRS.
Sem skor prepričan, da si boš lahko vseh teh 26 kupil za počivalškov bon, pa še ti bo ostal denarja za ror s katerim jih boš vse natankal tko kot omenjeni 22 letnik.
Kot da ne vemo za koga gre... ;)