Covid-19 Aplikacija za sledenje

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
Še enkrat: preko aplikacije #OstaniZdrav ni možno slediti ljudem...

Ne vem zakaj se uporablja besedna zveza "sledenje stikov", bolj primeren izraz bi bil "beleženje stikov", saj jih naprave zgolj beležijo, pošiljajo pa jih nikamor ne. Ob okužbi lahko prostovoljno pošlješ lastne dnevne kode, preko katerih te spet ne morejo slediti.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.427
1.244
113
Jaz jo imam od začetka na Androidu, danes se mi je prikazal "1 low risk encounter".
Tudi jaz imam nameščeno, danes sem jo po dolgem času odprl in sem opazil da imam 1 low risk(zeleno....aplikacija, me ni nič opozorila)

A to ti kaže za posamezen dan ali za 14dni nazaj?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.427
1.244
113
Pa se 1 vprasanje.
ČE dobimkodo in jo vnesem.......a potem dobijo moji stiki opozorilo tudi če sva se srečala 2 dni nazaj, ....ali velja le za naprej?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.015
-5.337
113
V bistvu 13.
Ampak ne vedo, zaradi katerega stika so dobil opozorilo.Le da je bil 1 (bolj ali manj tvegan) stik.
In tudi ne bodo vedeli, kdaj se je ta stik zgodil.
Če so se s tabo srečali pred npr. 12. dnevi, ti si se okužil pred npr. 4.dnevi, bodo vseeno prejeli obvestilo o rizičnem stiku, čeprav stik takrat ni bil rizičen.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
In tudi ne bodo vedeli, kdaj se je ta stik zgodil.
Če so se s tabo srečali pred npr. 12. dnevi, ti si se okužil pred npr. 4.dnevi, bodo vseeno prejeli obvestilo o rizičnem stiku, čeprav stik takrat ni bil rizičen.

To je res, ampak inkubacijska je lahko tudi 2 tedna in takrat ti daljše časovno okno pride prav.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.700
356
83
www.kacnje.eu
Tudi jaz imam nameščeno, danes sem jo po dolgem času odprl in sem opazil da imam 1 low risk(zeleno....aplikacija, me ni nič opozorila)
Tudi mene ni posebej opozorilo. Možno, da zato, ker je "low risk"? Skoraj dvomim, da ni predvideno obvestilo, če je tveganje veliko.
Mislim, da se enkrat na teden pojavi obvestilo, kjer je navedeno koliko kontaktov je zabeležilo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.427
1.244
113
Tudi mene ni posebej opozorilo. Možno, da zato, ker je "low risk"? Skoraj dvomim, da ni predvideno obvestilo, če je tveganje veliko.
Mislim, da se enkrat na teden pojavi obvestilo, kjer je navedeno koliko kontaktov je zabeležilo.
Predvidevam, da ni le 1x tedensko, pač pa takoj , ko se v bazi pojavi ujemanje.....update baze z aktualnimi podatki je 1x dnevno okrog 3:00(ura napisana v aplikaciji).

corsol

Guru
11. mar 2010
3.427
1.244
113
To je res, ampak inkubacijska je lahko tudi 2 tedna in takrat ti daljše časovno okno pride prav.
...verjetno so tako dolge inkub.dobe bolj izjema kot pravilo, poleg tega si kao najbolj kužen 2 dni pred simptomi,...potem greš recimo čez 2 dni na testiranje in če dobiš kodo jo moraš vpisat v roku 3 ur.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
...verjetno so tako dolge inkub.dobe bolj izjema kot pravilo, poleg tega si kao najbolj kužen 2 dni pred simptomi,...potem greš recimo čez 2 dni na testiranje in če dobiš kodo jo moraš vpisat v roku 3 ur.

To je spet v teoriji... V praksi pa zadeva izgleda takole:
  • bil v karanteni zaradi stika z okuženim
  • ta ponedeljek je razvil simptome
  • v torek ga zdravnica pošlje na testiranje
  • testiran je bil šele v četrtek
  • rezultat je izvedel v petek dopoldne (seveda je pozitiven)
  • do petka zvečer še vedno ni prejel kode za vpis v aplikacijo, čeprav jih je še ekstra gnjavil glede tega
Bom preveril kako se je zgodba zaključila in ali je že prejel kodo (je vendarle že nedelja).

Če povzamem, mine lahko tudi po 1 teden od razvoja simptomov pa do dejanskega vpisa kode, kužen pa si že par dni prej. Tako da je teh 14 dni beleženja v aplikaciji ravno prav.

EDIT: še vedno ni dobil kode :zavijazocmi:

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.015
-5.337
113
  • do petka zvečer še vedno ni prejel kode za vpis v aplikacijo, čeprav jih je še ekstra gnjavil glede tega
Bom preveril kako se je zgodba zaključila in ali je že prejel kodo (je vendarle že nedelja).

Če povzamem, mine lahko tudi po 1 teden od razvoja simptomov pa do dejanskega vpisa kode, kužen pa si že par dni prej. Tako da je teh 14 dni beleženja v aplikaciji ravno prav.

In jutri, ko bo kodo recimo dobil in vnesel, bodo opozorilo dobili vsi, s katerimi je vil v stiku zadnjih 13 dni (od jutri pa nazaj)
Ampak tisti, s katerimi je bil v stiku so že zdavnaj zboleli, ali pa pač ne bodo, ker jih ni okužil. Kaj jim sedaj pomaga vedet, da so bili z nekom v stiku? To vedo tudi brez aplikacije, zaradi kašlja, vročine, okusa....

Ampak mene pa bolj zanima, će točno ve, kdaj in od koga se je okužil in zakaj ni nosil maske. Vprašaj ga.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.427
1.244
113
Ampak mene pa bolj zanima, će točno ve, kdaj in od koga se je okužil in zakaj ni nosil maske. Vprašaj ga.

Lahko se je okužil tudi drugje.....
Npr.od nekoga, ki nima aplikacije, ali od nekoga, ki je asimptomaticen, okuženega predmeta(manj verjetno),...

Ko dobiš opozorilo, si pač lahko še dodatno bolj previden do okolice, se manj družiš, greš mogoče malo prej na test, opozoriš tiste s katerimi se družiš,...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113

Floki

Guru
6. sep 2007
10.369
3.375
113

To je pa malo šlampasto, kodo bi ti moral povedati v trenutku ko ti sporočijo da si pozitiven. Vse naknadno je samo ena neučinkovita birokracija ki podvaja delo.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Je včeraj rekel Kaco, da je (bila) koda veljavna eno uro po izdaji in zato je večina ni vnesla, ker imajo v tistem času 100 bolj pomembnih opravkov - sedaj je (bo) veljavna tri ure in število vnosov bo čudežno enako.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
Je včeraj rekel Kaco, da je (bila) koda veljavna eno uro po izdaji in zato je večina ni vnesla, ker imajo v tistem času 100 bolj pomembnih opravkov - sedaj je (bo) veljavna tri ure in število vnosov bo čudežno enako.

Si mogoče pomislil, da je informacija v stilu "pozitiven si" tudi nekakšen šok za osebo in da rabi nek čas da jo predela? V tem času bo seveda tudi vnos kode v aplikacijo postranskega pomena.