Saj tisti, ki se ne strinjajo in gredo na strokovnega (odvzem ali etilmeter) niso problematični, problem so tisti, ki se strinjajo in potem ni drugega kot meritev alkotesta. Ta pa ne velja, samo strinjanje pa tudi ne pomeni priznanja, torej je končni ekekt, kot da nisi napihal.Info iz prve roke, sem vprašal modrijana ob cesti: delajo po starem, če je kdo napihal preveč in se ne strinja gre ali na odvzem krvi&urina v najbližji ZD, vozniško dobi nazaj po 24 urah, rezultat čez ~en teden kot tudi končno 'odločbo',
ali 113 taksi do prve PP, kjer imajo stacionarni etilometer in se tam opravi meritev, 'taprav' rezultat takoj.
In ne, ni mi bilo potrebno pihati, je pa vprašal za alko.
Pomoje jih zanima, če imaš kakšno polno buteljko seboj oz. kje je najbližja gostilna.
Ko bo možnost "za it sedet" zaradi alkota po "NovoBrančijevo" večja kot sedaj, torej večja od nič, je tudi 10 testov na noč dovolj, da se bo folk v nekem roku (ja v letih) spametoval. Koliko let je od Kebrovega zakona?Saj komu vzame tudi 12 ur, ker ga pridržijo do iztreznitve.
V Sloveniji bi na noč naredili mogoče 50 do 100 veljavnih alkotestov. Super produktivnost. Prave resne kontrole so take, da zapreš cesto, pihajo vsi, vsak sumljiv rezultat se takoj preveri. Ne neke ocene policista, kdo bo pihal.
In ne gre zato, da se nič ne da. Že dve desetletji je prav dobro znano kaj se da, pa država ni naredila nič. To je problem.
Premisli, kaj vse so podjetja in državljani morali v tem času spremeniti in narediti, čeprav prej ni bilo treba. Državnim organom pa se ni ljubilo, da bi uredili stvari.
Nehaj s temi zgodbicami za lahko noč iz ZDA. Jaz ti pa povem primer iz Evrope, kjer je malo manj streljanja in manj mrtvih tako policistov kot običnih smrtnikov, ker je več reda. In tam so zaprli avtocesto, vsi čez počivališče in vsi pihati.Ko bo možnost "za it sedet" zaradi alkota po "NovoBrančijevo" večja kot sedaj, torej večja od nič, je tudi 10 testov na noč dovolj, da se bo folk v nekem roku (ja v letih) spametoval. Koliko let je od Kebrovega zakona?
In zapora ceste + test za vse je neumnost, da ni večje. V ZDA recimo "pihaš" izključno ob sumu policaja na tvojo alkoholiziranost PO tem ko si naredil kako drugo pi...., ker pa se dobro ve, da greš po tem "malo čičat" vsaj do iztreznitve, se velika večina drži pravil.
Izkušnja mojega bratranca (državljan zda) v Kaliforniji veliko let nazaj: so prišli s kolegi ponoči iz lokala, ter se "prepirali" kdo je manj pijan, da bi vozil avto od bratranca. Pripelje mimo patrulja in vidi dretje pa ustavi, čigav je avto? - od bratranca (noben ni bil v avtu!), aha kaj pa je?, ja jaz sem trezen za vozit (ni napihal preveč, oz. na testu hoje je bil še OK), AMPAK imaš tri neplačane zapadle kazni za vožnjo in parkiranje, gremo čičač.
Ker stric ni hotel takoj plačat varščine - je hotel biti vzgojen - so ga takoj zjutraj premestili v okrajni zapor in po velikih mukah je proti plačilu varščine in kazni prišel ven čez dva dni.
Tako se vzgaja ljudi s strani države!
Da, kot to počnejo v tujini. Pa ne v ZD, samo etilmeter.Torej je rešitev, da vsi ki pihnejo čez mejo gredo na etilmeter ali v ZD?!
Točno to. In namesto, da bi bil dan po odločitvi US zunaj razpis za par 10 eltilmetrov (in par kombijev, da se jih namesti noter tudi kot mobilne enote), se praskajo po riti in čakajo da ... no, ne vem, da se čudež godi in se etilmetri kar pojavijo, verjetno.Saj komu vzame tudi 12 ur, ker ga pridržijo do iztreznitve.
V Sloveniji bi na noč naredili mogoče 50 do 100 veljavnih alkotestov. Super produktivnost. Prave resne kontrole so take, da zapreš cesto, pihajo vsi, vsak sumljiv rezultat se takoj preveri. Ne neke ocene policista, kdo bo pihal.
In ne gre zato, da se nič ne da. Že dve desetletji je prav dobro znano kaj se da, pa država ni naredila nič. To je problem.
Premisli, kaj vse so podjetja in državljani morali v tem času spremeniti in narediti, čeprav prej ni bilo treba. Državnim organom pa se ni ljubilo, da bi uredili stvari.
Drži. Vsa "preventivna" ustavljanja so po moje čisto nesorazmeren poseg ... Policist mora zaznati nekaj, pomčemer upravičeno sodi, da boš napihal, potem pa akcija. In če napihaš (oz. če si pozitiven na etilmetru), obvezno (!) pridržanje do srečanja s sodnikom (v 48 urah, razen čez vikend, ko ni nobene potrebe, da sodniki delajo, rok pač začne tečt v pon. zjutraj). Če zaradi tega ne moreš v službo in so problemi, o ti smola, kaj si pa pil in vozil.In zapora ceste + test za vse je neumnost, da ni večje.