Alkotesti in ustavno sodišče

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.714
3.965
113
Alkoholik, ki vsak dan popije 1L žganja je trajno nesposoben za vožnjo! Pika. Pa če se še tako tebi zdi, da si sposoben - nisi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.822
4.569
113
Alkoholik ki ima 0.0 tudi ni sposoben za vožnjo, vsekakor pa je manj sposoben vozit kot pa ko ima 0.5 pod kapo. Če bi kdaj imel opravka z alkoholiki bi to vedel.

Pa ne trdim sedaj da meja 0.0 ni ok, meni bi prav ustrezalo da se to sprejmne in naj bomo vsi 0.0. Če imaš pa mejo 0.5 (.24 v zraku) se je pa včasih za vprašat kdo je bolj sposoben vozit (pod pogojem da so vsi naredili izpit pod enakimi pogoji, ker poznam par kalibrov ki jim je bil izpit očitno šenkan in bi se skoraj šel stavit da sem sam po par dcl viskija še vedno boljši voznik od njih, čeprav po zakonu sem za v zapor).

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.039
5.677
113
Spet ena bedarija, da bi zaradi nesposobnosti državne inštitucije, ki v 15-ih let ni naredila nič, šli menjavat pravila in zakonodajo.
Ob tem, da 0.0 v tem primeru dejansko ne reši čisto nič, ker še zmeraj imaš problem merilne naprave. Na koncu bo nekdo tožil državo, ker bo frulica pokazal 0.0, on pa ve, da je pil in bi ga morala naprava izločiti ter tako zavarovati pred samim sabo.