Alkotesti in ustavno sodišče

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.737
3.976
113
Alkoholik, ki vsak dan popije 1L žganja je trajno nesposoben za vožnjo! Pika. Pa če se še tako tebi zdi, da si sposoben - nisi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.822
4.570
113
Alkoholik ki ima 0.0 tudi ni sposoben za vožnjo, vsekakor pa je manj sposoben vozit kot pa ko ima 0.5 pod kapo. Če bi kdaj imel opravka z alkoholiki bi to vedel.

Pa ne trdim sedaj da meja 0.0 ni ok, meni bi prav ustrezalo da se to sprejmne in naj bomo vsi 0.0. Če imaš pa mejo 0.5 (.24 v zraku) se je pa včasih za vprašat kdo je bolj sposoben vozit (pod pogojem da so vsi naredili izpit pod enakimi pogoji, ker poznam par kalibrov ki jim je bil izpit očitno šenkan in bi se skoraj šel stavit da sem sam po par dcl viskija še vedno boljši voznik od njih, čeprav po zakonu sem za v zapor).

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.040
5.680
113
Spet ena bedarija, da bi zaradi nesposobnosti državne inštitucije, ki v 15-ih let ni naredila nič, šli menjavat pravila in zakonodajo.
Ob tem, da 0.0 v tem primeru dejansko ne reši čisto nič, ker še zmeraj imaš problem merilne naprave. Na koncu bo nekdo tožil državo, ker bo frulica pokazal 0.0, on pa ve, da je pil in bi ga morala naprava izločiti ter tako zavarovati pred samim sabo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.731
1.372
113
Info iz prve roke, sem vprašal modrijana ob cesti: delajo po starem, če je kdo napihal preveč in se ne strinja gre ali na odvzem krvi&urina v najbližji ZD, vozniško dobi nazaj po 24 urah, rezultat čez ~en teden kot tudi končno 'odločbo',

ali 113 taksi do prve PP, kjer imajo stacionarni etilometer in se tam opravi meritev, 'taprav' rezultat takoj.

In ne, ni mi bilo potrebno pihati, je pa vprašal za alko.
Pomoje jih zanima, če imaš kakšno polno buteljko seboj oz. kje je najbližja gostilna :cheer: .
Saj tisti, ki se ne strinjajo in gredo na strokovnega (odvzem ali etilmeter) niso problematični, problem so tisti, ki se strinjajo in potem ni drugega kot meritev alkotesta. Ta pa ne velja, samo strinjanje pa tudi ne pomeni priznanja, torej je končni ekekt, kot da nisi napihal.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.040
5.680
113
Seveda, samo bo precej manj ljudi preverjenih, ker bo potrditev testa ene osebe vzela kako urco, razen če se bodo odločili, da to delajo samo v bližini ZD-jev, ki imajo v tistem času dežurstvo, ker gre običajno za nočne ure in policijskih postaj, ki imajo same ustrezno napravo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.737
3.976
113
Matr no sami izgovori kako se nič ne da! Enako kot pri ciganih na Dolenjskem. Ko pa enkrat Država (policija + FURS + inšpekcije) začnejo končno delat, pa vsi ugotovimo, da se da, tudi brez ustavno vprašljivih zakonov.

Ko ti bo (ni osebno) enkrat policijska kontrola vzela 2-3 ure časa, boš naslednjič dobro premisl če boš šel pijan za volan.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik