Ali kaj preklinjate za volanom?

Ali kaj preklinjate za volanom?

• Ne.

• Včasih.

• Pogosto.

• Skoraj vedno.

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.607
9.945
113
Dokaz da je zeleni L mimosun. Naj raje starost za polni izpit znižajo na 16 ali 17. Pa ne da podpiram "zafrustrirance", ampak voznik/ca z nepopolnim "drilom" pa tudi ni za na cesto.
Zeleni L ni noben mimosun, še manj je opisana situacija dokaz za to. Voznik/ca ko se usede v zeleni L ima za sabo komplet usposabljanje in ni po sposobnostih prav nič drugačen/na od voznika s po barvi dišečim dovoljenjem. A tebi pa nikol ne crkne avto?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in tony

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.804
3.398
113
Zeleni L ni noben mimosun, še manj je opisana situacija dokaz za to. Voznik/ca ko se usede v zeleni L ima za sabo komplet usposabljanje in ni po sposobnostih prav nič drugačen/na od voznika s po barvi dišečim dovoljenjem. A tebi pa nikol ne crkne avto?
Zakaj pa jim pol ne dat polno dovoljenje?

A veš, da mi ni že zelo dolgo crknil. Pa si sam ne jemljem zaslug za to, ampak avtomatika kar težko narihtaš, da bi pri speljevanju crknil. Električarja pa še težje - tam ponavadi gume brusim če hočem na hitrco. :evil:

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.922
2.015
113
Rumena pravilno
oranžno realno (ni pravilno):
Poglej priponko 99057

V resnici pa komaj da zapelješ notr, moraš že pri drugem ven, ne pa da dvakrat menjaš pas v 70 metrih

Sam OP je spraševal za ven pri 2. izvozu. Kolikor gledam je to 3. izvoz.

Za ven pri 2. izvozu je hoditi na notranji pas nevarno, ker takoj za priključkom 1. uvoza moraš na zunanjega in se čakajoči tam itak ne bi smeli vključiti. Oz. bi moral sam v najslabšem primeru narediti en krog po rondoju. Če ostaneš na zunanjem, je lažje tudi čakajočemu na 1. uvozu.

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
89
43
18
Ne hupam (razburjam se) več. Včasih sem bil zelo "nestrpen" v prometu.

Leta, kilometrina in izkušnje v prometu so me pripeljala do spoznanja da imam nažalost v prometu tudi udeleženece kateri so manj sposobni (vešči) za volanom.
In karkoli naredim se temu ne morem izogniti. Če nekdo cijazi ga pač prehitim ko je možnost, če me nekdo izsili pač pribremzam, opazujem promet okoli sebe in poskušam predvideti vse situacije.

PS: Vsi moji prekrški se nanašajo na prehitro vožnjo, enkrat sem dobil za pas in iz mladih let še vožnja z neregistiranim vozilom (na poti na tehnični pregled).

Lp!

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.804
3.398
113
Na Zanzibarju je ponoči toliko prometa, kot v Tirani v 80-ih. A je tko kot na Fidžiju, kjer je v nočnem času še največ konj po cesti? Moraš imeti stalno dolge lampe, ker so noči res črne :valjamse:
A veš da konj pa nisem sploh porajtal, so pa luknje take, da na splošno odsvetujejo nočno vožnjo. Samo nimaš kaj če ob pol noči pristaneš in morač cca 40 km do nastanitve.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.631
2.405
113
Emona / Carnium
so pa luknje take, da na splošno odsvetujejo nočno vožnjo.
Še ena skupna z Albanijo 15 let nazaj :evil: Otoki drugače laufajo, ja.

Je pa izredno zanimiva šoferska kultura na NZ, kjer predvsem avtodomarjem v križiščih prepustijo prednost, ker je res veliko turistov, ki prihajajo iz držav, kjer se vozi po pravilni strani...pri nas turiste nahupamo, če malo zevajo levo desno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

koliko

Guru
21. avg 2007
4.558
2.693
113
SV SLO
V MS imamo eno krožišče že vsaj 10 let pa vozniki še zdaj niso pogruntal kaj pomenijo oznake na vozišču in kaj pomeni sistem zadrge. Ko se peljem skozi to krožišče preklinjam vsakega, ki je dobil vozniško na loteriji...

1748267036919.png