Ali kaj preklinjate za volanom?

Ali kaj preklinjate za volanom?

• Ne.

• Včasih.

• Pogosto.

• Skoraj vedno.

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.036
7.527
113
pri taščici
da se nauš preveč užigu - tipičen primer krožnega, ko so pasovi sam za okras:

Poglej priponko 99056

za izziv zate in nam u poduk pa - nariš, kako bi se mogu po tvoje (al pa po zakonu - haha, kar je isto) pelat, če greš not kjerkoli na temle in ven pri tadrugem izvozu
"naravnost" ;)
Da bi vsaj za 3. In 4. Izvoz uporabljali notranji pas.

Priponke

• IMG_20250527_044739.png
    IMG_20250527_044739.png
    711,5 KB · Ogledi: 16

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.534
3.257
113
Lublana
Obišči stran
Glas sem dal za, "skoraj vedno. Se mi zdi da kar veliko preklinjam med vožnjo. Vendar ne razburjeno, da bi vpil in krilil z rokami kazal fakiče in podobno. Dejansko zgolj umirjeno, rečem nekaj v smislu, p****a kakšen kreten, drekač, bumbar... in se takrat raje, še bolj osredotočim na vožnjo in promet, ker neumnost na cesti lahko potem narediš sam, ravno zaradi kretena, zaradi katerega se jeziš. Ni vredno.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.922
2.015
113
Takoj potem ko bodo postrelil tiste ki pri dvopasovnih izvozih peljejo mimo izvoza po zunanjem pasu.
In tiste projektante in inspektorje ki so dovolil uporabo takega rondoja
Po pravilih na navadnem rondoju samo iz zunanjega pasa na oba izvoza. Torej izbiraš na katerega greš. Iz notranjega pasa ne smeš direktno na izvoz. Če je polna črta ali turbo, je drugače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.036
7.527
113
pri taščici
Ja, in to pravilo naj izbrisejo.
Al pa en pas na cesti na katero zapuscas rondo.
Skoda zemlje in denarja za asfalt za tako neumno projektiranje.

• Všeč mi je
Reactions: krko

kajn

Guru
5. okt 2007
2.974
1.841
113
Iskajoč brata
Samo za firbec, ta tema o krožiščih, me je spomnila na temo o kranjskem rondoju... pa vem, da se je en uporabnik tukaj na Alterju, ne užigav, zazgal....
kuk je slab in nepretočen,.... ne spomnim se kdo je bili

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.036
7.527
113
pri taščici
Ja,se ga spomnim. Na začetku so bili gorenjci res malo zmedeni, zdaj pa mislim da kar laufa. REs da sem jaz samo "1x" tedensko v njem in ne vsak dan večkrat, ampak jaz z njim nimam nobenih težav.
Če najdeš mojo pripombo čez njega, se posipam.
Vem da sem se pritoževal nad semaforji v tomačevem, (pred uveljavitvijo) amapak sem moram posuti, ker laufajo sorazmerno dobro.
KOt imam občutek je še največ gneče iz smeri Žal

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.036
7.527
113
pri taščici
in ja Enkrat sva si preko šip izmenjala nekaj besed z nekom, potem ko mi je začel mahat in trobit in mi je je..mater ker sem na žalah iz srednjega pasa zavil iz rondoja na levi pas proti tomačevem. on je bil pa moj desni.
trčila nisva, niti se ne spomnim ali sem ga izsilil in je moral zaradi mene zapustiti rondo(ali mi je samo hotel dal vedeti da se lahko rondo zapusti samo iz zunajega pasu) , ampak tam sem si vzel jaz "svojo logiko" (beri zgoraj) . Naj se drugič postavi na notranji pas če se rad vozi v krogu po rondoju.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
5.604
2.590
113
Se ne strinjam, vecina jih je ok, pri brniku bi ahko bila kak cm vecja, ker kamioni so res cisto ob robnikih.

Ko je gužva, je turbo krožišče slabše. Če bi rad šel na notranji pas, ker bi pač rad šel ven na zadnjem izhodu, to v turbo krožišču z malo telovadbe ne bo šlo. Pri navadnem krožišču greš vanj na zunanji pas in si tam kolkr hočeš in menjuješ pas kadar hočeš ko je prost pas.

tony

Guru
23. jul 2007
10.061
1.707
113
Samo za firbec, ta tema o krožiščih, me je spomnila na temo o kranjskem rondoju... pa vem, da se je en uporabnik tukaj na Alterju, ne užigav, zazgal....
kuk je slab in nepretočen,.... ne spomnim se kdo je bili
Šlo je za mirsija, in 2 takrat nova Brniška rondoja, ki ju je projektiral projektant z Janeza Levca.

Da je imel mirsi pri tem prav pove že to, da so zdaj oznake na njih popravili. Ups :cheer:

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.972
2.533
113
Tema pravkar na V202
Kaj če je temo odprl ta novinar in tako išče iskrene, pestre, življenjske, moralane izkušnje!

p.s. pogostokrat pogledam dash cam iz tujine. take situacije, o katerih se govori tu. Nerodnosti v prometu.
In ena stran je LIBERECKAPERLA - v bookmarku. Češka. Ravno toliko znam češko da razumem, da tu kolnejo k' ižanski furmani!