2014 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.581
172
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zgleda sem spet edini, ki mu je nekaj všeč, torej v tem primeru zvok. meni je super, nekdo je napisal, da nimaš feelinga, da letijo, meni se zdaj šele zdi, da letijo, plus, da imajo, vsaj meni, bolj motorski zvok, so mi pa zanimiva tista piskanja v zaviranjih, in v počasnih zavojih ...

kar se tiče pa same dirke - ni mi jasno - Vettel odstop v drugem krogu, Ricciardo se vozi na drugem, Rosberg 1., Hamilton v boksih že v začetku ... mogoče res vozijo dvoje popolnoma drugačnih nastavitev, morda celo drugačne komponente?
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.581
172
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
cca. 3 sekunde so počasnejši ...

ampak ne gre vse na rovaš motorjev, veliko je tudi zaradi same aerodinamike, ki je precej spremenjena ... oz. recimo temu, da so precej ponagajali dizajnerjem.
 
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Hamilton@ vse se zgodi z namenom
smile-1.gif


Zanimivo, da ima merc reklamo propadle telefonije Blackberry.

"Ričardo" suvereno, Magnusen odlično, že vidim šolanje Buttna skozi celo leto.

Sicer pa verjetno Merc ne bi nikoli zmgaoval, če s prevaro ne bi uvedli teh "novih" motorjev, kjer so v očitni prednosti. Pa še nek hibrid, kar je mimosun.

Raikonen pod nivojem, jasno je, da ne more parirat Alonsu.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.581
172
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pah, ne vem, če je hibridništvo tak mimosun, je le F1 ena vedno bila trendseter tehnologije skorajda, in glede na to, da se vse nagiba v hibridne pogone, bo morda tudi tu kaj pripomogla pri razvoju in dodelavi komponent.

ne vem, meni danes med dirko nikakor ni bilo dolgčas, sem precej užival.

je pa zanimivo videti, kako so nekateri presenetili in spet drugi razočarali ... no, pustimo Hamija in Vettla, nista bila kriva, da je pač material odpovedal ... bolj tu mislim Buttna in pa Raikonena ...
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje je mimosun, al benz al pa elektrika, ne pa neki miks, ki požira milijone pa še pol ga lahko par sekund uporabljaš...
 

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Evo samo da se pri williamsu nesposobneži skenslajo pa je že bolje. Drugače pa merc preporojen, samo da so se fotra skenslal pa laufa zadeva...končno nek sposoben folk, ne pa Ross ki samo z goljufanjem lahko spravi kaj skupaj. Hvala bogu da so se tudi njega losali. Upam da jim rata letos, res. Pa da RIC našola vettla, pa smo zmagal. Samo je logično da mu bo naslednjih nekaj dirk malo avto razpadal kot webbru zadnja leta, malo mu bodo gume slabo prišravfali pa te hornerjeve fore....vse za njegovega peta.
Kaj so pa pri ferrariju nesposobni to se pa že norca delajo majkemi...Štefan in company bi lahko počasi leteli na cesto....
McLaren...dobro. Bolje kot lani, samo pravi BOSS je moral nazaj priti....
Renault...
hysterical-1.gif

Ostalo standard....
 

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
42
Zakaj mi nihče ni povedal, da spada med nova pravila tudi "prepovedano prehitevanje."
jezen.gif





Tolk brezvezne Avstralije pa še ne. Kaj bo šele na drugih (dolgočasnejših) progah.

Jaz sem za letos zaključil.
Kdor je pogledal celo tekmo, ne da bi zaspal zraven, mu častim
nahrung002.gif





Letos še gume nič ne odločajo.

V bistvu je gledanje formule postalo tako zanimivo kot gledanje v vesolje. Nič se ne dogaja na pogled, le številke kažejo, da se med sabo (baje) počasi oddaljujejo.

Komaj čakam na naslednjo tekmo. Da pa bom lažje zdržal to veliko pričakovanje, bom pa vmes vsak dan gledal 2 uri travo rasti.
cheer.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.338
6.533
113
Očitno tudi drastične spremembe pravil ne morejo narditi f1 zanimive. Štart soliden, potem pa spet vlakec.

Čez par dirk bo vettel spet ownal.
 

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Plata spredaj, plata zadaj, v10 in bi-turbo. Pa bo zanimivo. Zdaj je tako kot bi gledal dirko APN6S z pepsi piksnami na avspuhu.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Precej boring dirka. dobro da sem gledal posnetek in sem lahko naprej previjal
smile-1.gif


Čestitke prvim trem. Zasluženo!!! Bravo tudi Mclaren! Ferrari slabo... Kimi še slabše
frown-1.gif


Merc je izredno hiter, dokler dela hehe William je tut že ujel ferrari pa force indija je poleg. To bo še zanimivo v naslednjih, bolj zahtevnih stezah za material
smile-1.gif
 

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Ja, katastrofa je to ratalo. Mar bi naredili 2,0 motorje z biturbo s 1200 HP, pa brez elektronike neke posebne in programja. Pa da vidimo, kdo upa stistnit. Tole je pa katastrofa (še kar enkrat napišem). Zvok pa itak adijo, sreča da je vsaj turbina glasna.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
frown-1.gif
Na uradni strani še nič ne piše. Baje pa je prekoračil pretok goriva, ki je lahko max 100kg/uro WTF... Itak majo omejeno količino benza...
 

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Tega nisem zastopil, zdaj še imajo trenutno poravo omejeno. Jaz bi bojkotiral tako dirkanje pa se v kakšno drugo serijo priključil.