Zwift

pronet

Pripravnik
18. sep 2007
95
33
18
Letošnjo sezono vozim samo MyWhoosh in ne vidim razloga, da bi plačeval za Zwift, če je pa MyWhoosh zastonj. Sploh glede na to, da bistvene razlike v uporabi ni, vsaj zame.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.982
852
113
www.jernej.org
Lani sem vozil samo mywhoosh, letos sem bil dva meseca na zwiftu, sedaj bom dva meseca na rouvyju.

Zwift je najbolj dodelan/spoliran, ima največ "fičerjev". Če uporabljaš multiplayer (dirkanje, chatanje), ima tudi največjo bazo uporabnikov.
Rouvy je najboljši približek vožnje zunaj. So reverse engineeral virtual shifting od Zwifta in click deluje brez težav... ampak samo za prestavljanje... ne za pomikanje po menijih in druge fičerje.
myWhoosh je čisto ok... lahko delaš skoraj vse, kot pri Zwift in Rouvy. Ima pa manj uporabnikov, manj workoutov, več bugov. Je pa brezplačen in posledično odlična izbira. Se pa rabi 3rd party app za virtualno prestavljanje... https://github.com/jonasbark/swiftcontrol

corsol

Guru
11. mar 2010
3.846
1.420
113
Priporočam preizkus Ictrainer,, ni zastonj(razen preizkusnega meseca) je pa precej pocen.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
457
204
43
Sem sprobal MyWhoosh, najbolj me moti, ker ni zvokov kot v Zwift. Ves čas tišina, brez navijanja, zvončkljanja,...
In pa pri zwift mi je bilo všeč, ker imaš training plan brez koledarja in si sam sestavljaš treninge in route. Pri MyWhoosh imaš pa samo koledar in vanj daješ lahko samo treninge.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.982
852
113
www.jernej.org
Tudi na mywhoosh lahko izbiraš poljubne vadbe in rute brez uporabe koledarja. V koledar ti da, če si izbereš nek sestavljen trening. Zvočni efekti mene ne ganejo... vedno imam zraven bodisi youtube, ali pa glasbo.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
457
204
43
Takole si lahko v Zwift companion v My List uredim treninge in free ride, da niso odvisni od dneva kot v koledarju. Se da to tudi v MyWhoosh?

1000038464.jpg

Radovan46

Pripravnik
6. mar 2025
40
19
8
Jutri bo en mesec od prve vadbe...
Nabral 20 aktivnosti.
Mi je pa muka gonit vse kar je nad 45min. Najdaljšo aktivnost sem imel 1h10m (170w) Tudi če manj intenzivno pri manjših w, se mi vleče, položaj me začne motit, vedno bolj me "zaliva". Zunaj 1.5h mine, pa zdi se mi da sem manj utrujen, tudi pri višji povprečni hitrosti. Za wate na cesti pa nimam podatka, ker ne uporabljam powermetra, da bi lahko primerjal. Mi je pa fajn, ker tut če grem za pol ure kakšen klanec, mi ni škoda časa, med tem ko na cesto za pol ure niti ne morem prevozit neke razdalje, da bi kakšen krog naredil.
Komaj čakam pomlad, zaenkrat sem še zelo motiviran, pa bom videl na rezultatu ko pridem na cesto. Napredek pričakujem ogromen, ker do sedaj je kolo res počivalo cca 5 mesecev.

Po preteku zwifta (še en mesec) bom probal Rouvy, med prijatelji na stravi vidim da je nekje uporaba deljena 50/50....

Priponke

• Posnetek zaslona 2026-01-07 080310.jpg
    Posnetek zaslona 2026-01-07 080310.jpg
    42,7 KB · Ogledi: 19
  • Všeč mi je
Reactions: Yogi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.954
1.375
113
Si brez ventilatorja? Z njim te bistveno, bistveno manj pregreva in obliva.

Glede položaja... Imaš "ride" ali svoje kolo, ali kaj tretjega? Meni so tiste črke na "ride" tabelci kar OK zadele.

Jaz sem se recimo sedaj v Rouvy brezplačno prijavil za 7 dni, ampak me ne spusti na nobeno slovensko traso... Izgleda pa lično in pregledno!

Radovan46

Pripravnik
6. mar 2025
40
19
8
Imam ventilator, sicer navadnega "sobnega". V prostoru imam cca 15-16c. Bom pa nabavil še enega, ali pa kakšno bolj "turbo" varianto. En krat sem probal ugasnit vmes, in sem po 1 min bil kot v savni.
Kolo imam isto katerega uporabljam na cesti-specialka. Verjetno je občutek tak, ker si precej bolj statičen kot v naravi.
Bom pa sedaj dal večji poudarek na "workout" vožnjah, sedaj sem večinoma vozil evente, in tam gre skozi na polno in probaš držati grupo(kot v realnosti :) ). Če pa delaš intervale ali pa neko strukturirano vadbo pa čas precej prej mine.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.846
1.420
113
Imam ventilator, sicer navadnega "sobnega". V prostoru imam cca 15-16c. Bom pa nabavil še enega, ali pa kakšno bolj "turbo" varianto. En krat sem probal ugasnit vmes, in sem po 1 min bil kot v savni.
Kolo imam isto katerega uporabljam na cesti-specialka. Verjetno je občutek tak, ker si precej bolj statičen kot v naravi.
Bom pa sedaj dal večji poudarek na "workout" vožnjah, sedaj sem večinoma vozil evente, in tam gre skozi na polno in probaš držati grupo(kot v realnosti :) ). Če pa delaš intervale ali pa neko strukturirano vadbo pa čas precej prej mine.
+Znižaj temp. v prostoru če lahko.
Jaz sem recimo. Včeraj vozil npr. Z2_Z3 pri 10-11C, vent. na minimum , pa sem švical.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.954
1.375
113
Spet malo obujam, sicer se sebi zdim že kot prodajalec Zwifta...

Sedaj Zwift samodejno ponuja "beta" verzijo prilagojenih treningov glede na sposobnosti. Meni všečno. :zmaga:

MrDaco še gre?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco