Zonta, Dars in odpad

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.590
6.203
113
Prvotni načrt je bil vsako gradbeno sezono nazaj na štiri pase 1.10.
Lani so pospešili s trikom. V predorih proti Lj niso menjali vozne plasti. Bom videl danes, če so letos tudi tako to rešili.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.590
6.203
113
V smeri proti MB je vozna plast v predorih nova. Očitno so v enem letu zgrunatali časovni načrt, kako vsa dela narediti v dobrih dveh mesecih zapore. Lani so menjavo vozne plasti v predorih izpustili in tako uspeli promet sprostiti en mesec prej. Zaradi pritiska politike. Žal bi bil pritisk politike potreben, ko se pripravljajo razpisi, kjer je že časovnica zapor. Pozneje se težko kaj veliko pametnega naredi, lahko pa se pač politično odloči, da se vse ne naredi.
Ob tem, če mene spomin ne vara, je vsaj prvi predor iz MB proti Lj starejši in vozna plast ni bila menjana. Kar se čuti in čez nekaj let jo bo treba ...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.211
166
63
Daj ne blodi s temi gostilniškimi štosi, pa si najdi pametnejše delo...
V smeri proti LJ nikoli ni bila planirana menjava voziščne konstrukcije v predorih.
V smeri pri MB pa samo v Pletovarju, pa je bilo naknadno odločeno, da se menja še v Golem rebru.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.255
9.424
113
DARS bo preiskal, zakaj niso umaknili tovornjaka iz odstavne niše, morali pa bi ga tudi zavarovati do prihoda avtovleke. Se je pa nadzornik peljal mimo.

Tovornjak naj bi v niši stal več ur, neuradno pa bi Dars moral za umik vozila poskrbeti že dopoldne, a ni.

Voznik tovornjaka je po naših informacijah Darsovemu nadzorniku, ki je pripeljal mimo, zagotovil, da je že poklical svojo avtovleko. A to ni dovoljeno. Zakon o cestah namreč določa, da lahko tovorna vozila in druga vozila težja od treh ton in pol odpelje le avtovleka, ki ima pogodbo z Darsom in to z vseh pasov avtoceste, torej tudi z odstavnih pasov in SOS niš.

Predsednik uprave Darsa zdaj zahteva poročilo preiskave v najkrajšem možnem času. Če bodo ugotovljene nepravilnosti, pa bodo zadevo predali policiji. Neuradno bi namreč nadzornik moral SOS nišo vse do prihoda avtovleke zavarovati.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.590
6.203
113
Z avtom so trčili v vozilo, kije stalo v SOS niši? Če vozila tam ne bi bilo, v kaj bi trčili? Ker v nekaj najbrž bi, ker je šlo nekaj pri vožnji narobe iz kdove katerega razloga.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sajkek

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.418
7.319
113
Z avtom so trčili v vozilo, kije stalo v SOS niši? Če vozila tam ne bi bilo, v kaj bi trčili? Ker v nekaj najbrž bi, ker je šlo nekaj pri vožnji narobe iz kdove katerega razloga.
Best case:
Avto bi nadaljeval ping pong od desne do leve ograje in ponovi vajo, dokler se nebi ustavil nekje na odstavnem pasu.

Worst case: avto bi zadel motorista ali enega reveža v 'cliotu', ki zelo verjetno nebo preživela.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.511
3.231
113
Best case bi bil verjetno, da bi se voznik po prvem trku v ograjo zbudil. Ker če je bil po nesreči nepoškodovan, je verjetno le zaspal.