Zenski pancarji ?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
850
99
28
Potrebujem bolj ozek zenski pancar, katere znamke se lotiti iskati/ probavati.
Rekreativna mezahtevna smucarka

hvala

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.222
4.268
113
Večina znamk pancarjev ima ozke in široke modele, je treba prodajalca opozoriti na to.

Nimaš kaj veliko izbire naokoli: Hervis, Intersport, pa več manjših prodajalcev.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.348
399
83
Pancarje se kupuje popoldan/proti večeru - noga bolj otečena. Greš nekam kjer imajo veliko izbiro (glej zgoraj), najbolje z nekom. On naj ti nosi tvojo cifro, ti pa sprobavaš. Tisti, ki ti bolj ustreza, ostane na nogi, drugo nogo menjaš dokler ne dobiš udobnejšega in tako naprej do tistega ki najblj ustreza glede na tvojo nogo. Vse ostalo je brezzveze ker ne vemo kaj šteješ pod "ozek". Mora se tako dat zategnit da ne omrtviči preveč pretoka krvi (za rekreativca, pa nočeš da te zebe v nogo), pa da noga hkrati ne pleše. Happy hunting.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
850
99
28
Pancarje se kupuje popoldan/proti večeru - noga bolj otečena. Greš nekam kjer imajo veliko izbiro (glej zgoraj), najbolje z nekom. On naj ti nosi tvojo cifro, ti pa sprobavaš. Tisti, ki ti bolj ustreza, ostane na nogi, drugo nogo menjaš dokler ne dobiš udobnejšega in tako naprej do tistega ki najblj ustreza glede na tvojo nogo. Vse ostalo je brezzveze ker ne vemo kaj šteješ pod "ozek". Mora se tako dat zategnit da ne omrtviči preveč pretoka krvi (za rekreativca, pa nočeš da te zebe v nogo), pa da noga hkrati ne pleše. Happy hunting.
Hej, ja hvala.
Vse jasno kdaj in kako se probava, bolj sem imel v mislih ce je kaka znamka ki je v osnovi bolj ozka, da ne hodim na 5 koncev in tam probava.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
537
48
28
Sairach
V bolj specializiranih trgovinah ti skenirajo stopalo in priporočijo modele glede na to. Potem ti tudi še lahko prilagodiojo pancar.
Bolj znana je Koala v Višnji Gori, pa Extreme vital mislim da ima tudi

luka51

Guru
16. avg 2007
15.393
6.700
113
V bolj specializiranih trgovinah ti skenirajo stopalo in priporočijo modele glede na to. Potem ti tudi še lahko prilagodiojo pancar.
Bolj znana je Koala v Višnji Gori, pa Extreme vital mislim da ima tudi
Točno to. Kako probavanje na slepo dokler ne dobiš pravega. Noga se zmeri in na podlagi tega vzameš modele.

Pa ko ti je pancer prav se sploh ne zatuguje kaj preveč. Če ga moreš zategovat ko tele pomeni, da je prevelik.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.348
399
83
Zato sem napisal da se gre pa sproba ker sem domneval da izmera pa potem ostalo bo verjetno predrago (mogoče pa vključijo v svojo maržo)... včasih se je celo dobilo take da si se obul pa so ti peno nafilal notri, par minut da se je strdila pa je bil "ulit" po nogi... samo je koštalo, nisem pa "in" tako da ne vem kako je s tem. Se pa strinjam da je fajn met svoje pancarje, ostalo pa tudi če rentaš. Upam da najdeta.

• Všeč mi je
Reactions: Palcek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.222
4.268
113
V vsaki trgovini imajo grelec pancarjev, ki ti ga v cca 20 minutah prilagodi. Mislim, da je zadeva vključena v ceno.

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
70
62
18
Ljubljana
Kot je napisal SamoSvoj: pancar je glavni kos opreme, na katerem ne smeš iskati bližnjic. Osebno lahko priporočim Koalo iz Višnje gore. Tam sem končno dobil pancar, ki je bil primerno ozek za mojo nogo. Lojz (oziroma njegova ekipa, ker je Lojz le še za klepet) res filozofira in dela znanost iz tega, ampak zmeri tudi širino in ima res dobro zalogo (zdele zna biti že malo izropano). Pa če si "komunikativen", se da vedno zment za kak popust.
Dobre kritike sem slišal tudi za ExtremVital (Vič), ampak osebno nisem izkusil. Včasih je bil tudi Proshop za Bežigradom (Technica), ampak se mi zdi da je sedaj novo ime in bolj hoh oprema.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.222
4.268
113
Ko daš na nogo pancerje, ki so ti prav takoj veš, če te zraven vodi oseba, ki ve kaj govori. Ne trgovec v Hervisu ko reče zaj pa šetni malo po trgovini da vidiš kak je. Ko da so to pohodni čevlji.

Se ne strinjam. Sam se "recimo kar spoznam" :fredi: , pa se mi je decembra zgodilo, da sem "ko uliti" pancarje nesel drug dan nazaj, ker v topli trgovini, pač ni bilo možno ugotovit problema, ki se je pokazal že drug dan pri obuvanju malo hladnejših iz prtljažnika.