P.S.: saj poznate statistiko, da je polovica ladijskega transporta prevoz energentov, ne?
Ampak mi bomo pa svet rešili s prepovedjo sušilcev brez TČ

Ampak mi bomo pa svet rešili s prepovedjo sušilcev brez TČ

TČ v sušilcih res niso inverterske, tako da teoretično res delajo konice, ampak te TČ, so daleč do hišnih, ki so včasih zaropotale in potegnile par kW špico. Sušilci danes porabljajo po 700W. Tako da taka konica ni ravno omembe vredna."Sušilec s TČ povzroča precej večje konice (zagonski tok)"
Pa to še drži tudi pri sodobnih TČ? Kaj pa pri klimah, je tam kaj bolje od kar so inverterske?
Tole pravi AI za moj sušilc:TČ v sušilcih res niso inverterske, tako da teoretično res delajo konice, ampak te TČ, so daleč do hišnih, ki so včasih zaropotale in potegnile par kW špico. Sušilci danes porabljajo po 700W. Tako da taka konica ni ravno omembe vredna.
| Komponenta | Tip tehnologije |
| Motor bobna | ProfiEco inverter |
| Kompresor toplotne črpalke | Dual inverter kompresor |
Fantje zagonski tok tlačnega kompresorja je tam 10x+ nazivne delovne moči, torej nek povprečenm sušilec z 600-700W kompresorjem cukne 6-7kW za sekundo ali dve.Zagonski tok enega susilca ima pa res zanemarljiv vpliv na 15 minutni casovni blok. Prav tako na stabilnost omrezja.
Kot bi rekel da jutranja rosa v Zelencih vpliva na vodostaj Donave v Beogradu..
Meni glih bojler nabija ČB.
Ker greje pol ure vodo nepretrgoma.
Pa manjsi grelec za njega ne obstaja.