zaprtje cest

dask

Majstr
21. sep 2023
716
819
93
Bolha.com, pa najdeš nekaj, kar "rabiš" v tem območju. Greš glih gledat ;)
Drugače pa načeloma nisem proti, ker sam živim v takem. Poleti mrdnit ne moreš, ker je vse zabito, folk leze povsod, buljijo v google, ta pa jih pelje tudi po kolovoz, če je treba. Potem pa obrača na tvoji parceli, podirajo ograje, kakšen avtodom še flegma prespijo in pustijo smeti... Če so s planiranjem avtocest in raznih obvoznic okrog turističnih krajev zavozil, ni treba, da je vse okoli tudi zabasano in uničeno. V tujini to marsikje funkcionira normalno, samo pri nas se nori.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette
19. jul 2007
3.015
1.761
113
Vsekakor je opcija. Dokler se boš dejansko ustavil in izvršil svojo ustavno zagotovljeno pravico do verske svobode.
Zame je dovolj da se peljem mimo, srce bo pomirjeno :). Ni zaman napisano "obcestnimi kapelicami".

Pravni standardi so pa itak postavljeni:
- jesti burek na stopnišču
- branje ustave pred parlamentom
- zavezovanje vezalk pred policijskim vozilom
- .....

kajn

Guru
5. okt 2007
3.118
2.039
113
Iskajoč brata
sem lokalec v svoji vasi, tukaj pa nisem...

Žal moram vsaki drugi petek od Vrhnike do Ivančne gorice in to med 15 in in 16 uro. Kar pomeni, da bi rabil po avtocesti pomoje ene 2 uri, lahko tudi več.
Če grem čez barje, se mi pot podaljša za 30 min in 2h kot bi se po avtocesti...

Žal je promet v zadnjih 10 letih tako podivjal, da ni vem možno normalno potovati mimo ljubljane.
Kot zgleda bo treba iti na kavo v Ig, potem pa naprej. Še Darjan bo tukaj komentiral, da boš lahko še avto nafilal :)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.714
4.519
113
Sej pred barjem (vrhniko) imaš pa horjulko, ki je občasno obup sploh čez poletje. In v vrhniki se vse skupaj zaštopa kakorkoli obrneš. Če si pameten imaš čez barje še bolj alternativne poti iz žirov;)

sad

Guru
24. avg 2007
22.382
11.166
113
sem lokalec v svoji vasi, tukaj pa nisem...

Žal moram vsaki drugi petek od Vrhnike do Ivančne gorice in to med 15 in in 16 uro. Kar pomeni, da bi rabil po avtocesti pomoje ene 2 uri, lahko tudi več.
Če grem čez barje, se mi pot podaljša za 30 min in 2h kot bi se po avtocesti...

Žal je promet v zadnjih 10 letih tako podivjal, da ni vem možno normalno potovati mimo ljubljane.
Kot zgleda bo treba iti na kavo v Ig, potem pa naprej. Še Darjan bo tukaj komentiral, da boš lahko še avto nafilal :)
Musarco povabi na kavo in naj ti heliča zrihta.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.898
5.494
113
Naredi si seznam točk, kjer se lahko ustaviš. Če te ustavi patrulja, poveš, da greš do naslednje točke po poti ali da si bil na prejšnji.
Dvomim, da lahko preverjajo kako drugače kot verjamejo tvojim besedam. Drugo je tovorni promet. Tam pa mislim, da dokazuješ z dokumentacijo.
Postaja vprašanje, če to pomeni razpad državnega cestnega sistema, ki se bo "lokaliziral" (ali na nek način "sprivatiziral") za potrebe všečnosti lokalne politike.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.494
1.515
113
Ta prvo vprašanje mora biti: ali je ta cesta državna ali občinska?
Če je cesta državna, potem si lahko občinarji ta znak nekam vtaknejo. Skupaj z dopolnilno tablo.
Pri registraciji avta sem plačal cestnino in vozil se bom po državnih cestah. Pika.

Če pa je cesta občinska, potem pa tako kot so napisali, ogled kapelic.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.786
4.684
113
50
Na sončni strani ALP
Navajajo, da prepoved velja za tranzitni promet. Če niso nič tudi zakonov spreminjali, potem je tranzitni promet prečkanje države.

Sem tebe repliciral. Sicer se na slikah slabo vidi ampak po moje je dopolnilna tabla Razen za lokalni promet.

1758630237447.png

1758630212850.png

Torej gre po Zakonu o cestah -

47. člen
(izjeme pri omejitvi uporabe javne ceste – lokalni promet)

2. člen
(pomen izrazov)

(1) Posamezni izrazi, uporabljeni v tem zakonu, pomenijo:
90. tranzit je prevoz območja omejene uporabe javne ceste, označenega s predpisano prometno signalizacijo;

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.965
12.301
113
kod Džej-Zija
Kakor sicer podpiram pravico do prostega dostopa, je v določenih situacijah treba razumeti tudi domačine. dask je lepo opisal situacijo. Primer iz Ljubljane: ogromno ljudi se popoldne seli iz Ljubljane proti Gorenjski po Nemški cesti. Pa so se našli modeli z domišljijo, ki so našli lokalno cestico, široko za dober avto, ki pot mimo rondoja pred mostom čez Savo močno skrajša. Na žalost je tista cestica tako majhna, da se dva avta komaj srečata. In na tej cestici se je začela ustvarjati dolga kolona tranzitnikov na Gorenjsko, ki so našli bypass. Valda je domačinom dop*zdilo, ker iz dvorišča niti na cesto niso mogli, če pa se jim je že uspelo nanjo zbasati, so morali ko norci čakati v koloni na izvoz na glavno cesto, čeprav v obratni smeri od kolone. Je pač tako, da se moja pravica neha, ko se sosedova začne.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.786
4.684
113
50
Na sončni strani ALP
Ta prvo vprašanje mora biti: ali je ta cesta državna ali občinska?
Če je cesta državna, potem si lahko občinarji ta znak nekam vtaknejo. Skupaj z dopolnilno tablo.
Pri registraciji avta sem plačal cestnino in vozil se bom po državnih cestah. Pika.

Če pa je cesta občinska, potem pa tako kot so napisali, ogled kapelic.

Vsa prometna signalizacija na državnih cestah se izvaja s soglasjem DRSI.
Če so tam požegnali omejitev, potem si lahko ti nekam nekaj vtakneš... :rolleyes:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.714
4.519
113
Kakor sicer podpiram pravico do prostega dostopa, je v določenih situacijah treba razumeti tudi domačine. dask je lepo opisal situacijo. Primer iz Ljubljane: ogromno ljudi se popoldne seli iz Ljubljane proti Gorenjski po Nemški cesti. Pa so se našli modeli z domišljijo, ki so našli lokalno cestico, široko za dober avto, ki pot mimo rondoja pred mostom čez Savo močno skrajša. Na žalost je tista cestica tako majhna, da se dva avta komaj srečata. In na tej cestici se je začela ustvarjati dolga kolona tranzitnikov na Gorenjsko, ki so našli bypass. Valda je domačinom dop*zdilo, ker iz dvorišča niti na cesto niso mogli, če pa se jim je že uspelo nanjo zbasati, so morali ko norci čakati v koloni na izvoz na glavno cesto, čeprav v obratni smeri od kolone. Je pač tako, da se moja pravica neha, ko se sosedova začne.
Preden so tam šentviški predor sezidal je tudi šlo po par 10k avtov z gorenjske dol z AC prej (vodice), pa preko medvod in mednega v lj ker je bilo hitreje. Pa glavna cesta ni bila vsem ok, se jih je par v mednem "izločilo" preko vasi (stanežiče) pa v vižmarjih nazaj na cesto. Pa tudi to ni bilo dovolj, eni so se še preko polja tam pri železnici vozil po poljski poti. Sem enkrat za foro šel po tej poti in si bil dejansko v 5 min tekoče vožnje v lj, drugače si stal lahko pa tudi 1h v koloni v konicah.

No vse tiste ceste so bile označene že takrat s prepovedjo, tista čez vasi je imela dopolnilno tablo za lokalni promet, tista čez polje pa samo za lastnike in uporabnike kmetijskih parcel. 3 leta sem se tam vozil pa tudi 1x ni bilo kakšnega uradnega organa, pa koneckoncev mislim da tudi načina za kaznovanje ni bilo (sezona regrata je, in si avtomatično uporabnik kmetijske parcele, kdo nam pa kaj more).

Ko se je odprl predor kar naenkrat ni bilo več toliko prometa in si normalno prišel v LJ. Do par let nazaj ko se je začela "pametna" navigacija. Sedaj turisti mrtvo hladno na AC v vodicah dol pa čez katarino in potem dalje na horjulko via vrhnika. In to s kamperji, prikolicam ipd.

Se je pa za vprašat po kateri logiki jih navigacija tam pelje in prideš do logičnega zaključka da gorenjska AC stoji, lj ring stoji, razcep kozarje stoji, primorska Ac stoji ... 3h je kdaj preracunan cas za to pot (bypass pa par 10 min). Koga sedaj kaznovat? Tistega ki gre na bypass, mogoče pritisnit na firme ki ponujajo tako navigacijo, v bistvu koneckoncev bi lahko dal še kazen DARSu pa državi ker ne omogoča normalne vožnje po AC.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.158
2.680
113
Emona / Carnium
A lahko potem uvedejo še prepoved Wolt dostavljavcev? Ker onesnažujejo oz. obremenjujejo okolje zvočno, z izpuhi in slabšajo krvno sliko meščanov, ki nimajo časa kuhati, ker ne smejo po lokalnih cestah domov s šihta...

Corvette

Majstr
6. nov 2008
526
440
63
Ponekod v tujini sem zasledil časovno omejene prepovedi, npr. lokalni obvoz skozi naselje ni dovoljen za tranzit zjutraj med 7. in 9. uro ter popoldne med 14. in 17. uro. Pri nas bodo seveda prepovedali vse, kar lahko, ker je tako najlažje.

Kot so omenili že ostali, dokler ne živiš na območju, ki ti ga takole "navigacijsko" uzurpirajo vsi možni turisti, kamperji in včasih še šleparji, je to težko razumeti oz. podpirati.

• Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.965
12.301
113
kod Džej-Zija
To tudi pri nas v določenih vukojebinah še obstaja. Ko je delavski/šolski avtobus in cesta široka za en avto brez izogibališč, se da tudi tako srečevanja reševati.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.714
4.519
113
V naši vukojebini je za celo dolino za bus in 7.5+ tone določen urnik (=prepoved prometa, razen od XX-YY in ZZ-QQ). Koliko se jih tega drži? Šolski bus pelje mimo tega urnika, ostali pa še table ne vidijo kaj šele da bi jo upoštevali.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.210
3.672
113
Bolgarski voznik mora razumet zgornji znak, za dodatno tablo pa ga nič ne briga če je ne razume, ker itak ni namenjena njemu. ;)