Pravkar gledam oddajo Dobro jutro na Planetu (hebat ga, preveč cajta, z eno nogo skor v penziji...), kjer je prispevek o Zakonu o psih na verigi, kjer neka smrklja razlaga, kako psi doživljajo psihične stiske, če so na verigi. Ne vem, meni to ni čisto jasno. Ali se bodo bolje počutili in ne bodo postali napadalni, doživljali psihičnih težav ipd., če jih bodo lastniki, predvsem na kmetijah, z 20 metrske ali še daljše verige, dali v pesjak, velik 3x3metre?Potem bodo srečni? Ali je večji stres za psa, če je cel dan zaprt v stanovanju v bloku in gre na sprehod 2x na dan za pol urce ali če cel dan pripet na dolgo verigo leta po dvorišču? Na družbenih omrežjih se že pojavljajo slike raznih pasjeljubcev, kako hodijo okoli in slikajo pse na dooolgih verigah, ter se zgražajo nad njimi in jih prijavljajo. Najbrž imajo tudi sami psa, ki je ta čas zaprt doma v stanovanju....
In potem ta smrklja razlaga, kako ona svojega psa nima nikoli privezanega, ko gre na sprehod. Uporablja klasičen izgovor, češ, moj pes ne bo nobenemu nič naredil. S tem pa sama krši zakon, katerega se drži samo takrat, kjer njej paše!
In potem ta smrklja razlaga, kako ona svojega psa nima nikoli privezanega, ko gre na sprehod. Uporablja klasičen izgovor, češ, moj pes ne bo nobenemu nič naredil. S tem pa sama krši zakon, katerega se drži samo takrat, kjer njej paše!