Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.912
12.201
113
kod Džej-Zija
Opravičila v privat hvala
Kar začni!

B81

22. jul 2007
39.039
11.937
113
To je res mozno al je zaigrano? Al tak izgleda snežinka, ko se prvič v življenju sooči z realnostjo?
nisi na tekočem...splet je poln takih izpadov...ampak ni za gledat, lahko izzove panični napad :D

Zdaj pa gofund.me za odvetnike. IMO bi morali darovalce denarja pregledat klinični psihologi, odobravanje umora nedolžnega človeka pa bi moralo bit sankcionirano.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.108
17.631
113
Po svoje me glede na dosedaj videno prakso žal ne bi prav nič presenetilo v kolikor bi bili ti različni izrazi za vse 3 smrti dejansko tako zapisani v wikipediji, po drugi strani pa tudi ne bi bil presenečen, če bi bil to desen anti-woke PR s fake info. Sem šel posledično preverit in sem ugotovil, da je smrt "ubogega mučenika" Floyda dejansko imenovana murder, smrt s strani črnca dobesedno zahrbtno umorjene ukrajinske begunke zgolj killing in smrt Kirka pa samo kot shooting. Zakaj ni tudi v drugih dveh primerih uporabljen enak izraz, umor? Oziroma zakaj v prvem primeru ni uporabljen izraz killing? Zakaj, oh le zakaj???

Dopolnilo - čisto malo nazaj (po mojem preverjanju) so popravili naslov pri Kirku iz "shooting" v "killing",,sem predolgo rabil za ta post spisat, lol

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.015
10.325
113
nisi na tekočem...splet je poln takih izpadov...ampak ni za gledat, lahko izzove panični napad :D

Zdaj pa gofund.me za odvetnike. IMO bi morali darovalce denarja pregledat klinični psihologi, odobravanje umora nedolžnega človeka pa bi moralo bit sankcionirano.
Svet je poln še česa hujšega, o ti zaplankano dete.
In zdej, ko se je izkazalo, da ga je ustrelil en rendom psiho, kateremu se je po vsej verjetnosti kje zameril, boš vzel nazaj vse gluposti ki si jih natvezil?

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.108
17.631
113
Kaj to dela pranje glav s strani medijev - morilec je imel Kirka za fašista a v bistvu Kirk definiciji fašista sploh ne ustreza ampak ker beli MAGA moški s politično desno orientacijo v glavah zblojencev kaj drugega sploh ne more biti pa imamo kar imamo. Ta ekstremist je imel na tulcih od nabojev vgraviran napis "Hey fascist. Catch":

Fascism and more: Messages engraved on shell casings in Kirk killing – NBC Chicago https://share.google/H8DFYBXqhDx2xrXKS

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.241
4.165
113
Ljubljana
hmpg.net
Morilec je odrasel v republikanski beli družini. Ni bil ekstremist, niti član strank. Pa je kljub vsemu ubil človeka.

Glede fašizma pa : "populistična politična filozofija, gibanje ali režim, ki povzdiguje narod in pogosto raso nad posameznika, ki je povezan s centralizirano avtokratsko vlado na čelu z diktatorskim voditeljem in ki ga zaznamujejo stroga gospodarska in socialna ureditev ter nasilno zatiranje opozicije."
To je definicija - kaj of tega Kirk ni bil :)
PS. Pa že sem napisal, zaradi izjav nihče ne sme biti ubit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.108
17.631
113
Ah, ferdo meni, da je bil Kirk fašist? Zakaj nisem presenečen.

Za začetek Kirk ni ne na miren, kaj šele nasilen način onemogočal izražanja mnenja (pa tudi česa dugega ne) svojih političnih nasprotniko oz. ljudi, ki si z njim niso delili enakega mnenja o zadevah. To (onemogočanje, sploh nasilno) je ena od osnov fašizma in Kirk je bil marsikaj ampak fašist pa pač ne.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.241
4.165
113
Ljubljana
hmpg.net
Ah, ferdo meni, da je bil Kirk fašist? Zakaj nisem presenečen.

Za začetek Kirk ni ne na miren, kaj šele nasilen način onemogočal izražanja mnenja (pa tudi česa dugega ne) svojih političnih nasprotniko oz. ljudi, ki si z njim niso delili enakega mnenja o zadevah. To (onemogočanje, sploh nasilno) je ena od osnov fašizma in Kirk je bil marsikaj ampak fašist pa pač ne.
A ti rečem debil nepismeni al kaj, da se ne strinjaš z definicijo, ki sem ti jo prevedel, da se ne bi zgovarjal na nerazumevanje in dal link do definicije, kjer ni nič govora o "(onemogočanje, sploh nasilno) je ena od osnov fašizma "

Torej dal sem, nekateri pravijo končno resnico, posebej v Ameriki priznano definicijo fašizma iz merriam-webster. Ampak veliki guru, bramik resnice na Alterjo, ve več. Kar pomeni da merriam-webster ni vreden nič, če imaš Mateya. Upam da si plačan vsaj tako kot so uredniki tam.

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: jest5 in Matey