Sej se lahko cepijo, če se hočejo. Nihče jim ne brani. Pač, odločitev vsakega posameznika.
Nič ni narobe, samo povedal sem, kakšen bo verjeten scenarij.In kaj je s tem narobe?
Da bi rad videl uraden podatek na Covid sledilniku, pod Učinek cepljenja, poleg Potrjeni primeri, Hospitalizirani, Intenzivna terapija, še zavihek Umrli.
123 stalno piše, da umirajo samo necepljeni.
Res je, sam naj potem ne hodijo v bolnico, naj sprejmejo posledice, ne pa da pol jokajo in jim je žal...Sej se lahko cepijo, če se hočejo. Nihče jim ne brani. Pač, odločitev vsakega posameznika.
v tvoji ljubljani porodnic in otrok sploh ne upoštevajo pri statistiki.Da bi rad videl uraden podatek na Covid sledilniku, pod Učinek cepljenja, poleg Potrjeni primeri, Hospitalizirani, Intenzivna terapija, še zavihek Umrli.
123 stalno piše, da umirajo samo necepljeni.
Glej, če si se cepil potem prevzemi posledice tvoje odločitve, med katere spada tudi to, da hodiš drugim tankat.Nebi ziher ne in tudi jaz tega nebi zahteval od nikogar. Če se ne cepim s tem prevzamem vse posledice svoje odločitve. Če sem se cepil pa prav tako, s tem, da sem tu reskiral sebe in svoje zdravje (po teoriji necepljenih da ne bo pomote). Problem je, da me okoli pošiljajo nadrejeni necepljeni. In kaj veliko izbire potem nimaš kajne?
Ja seveda, če so plačljivi testi zate super koristen ukrep, potem zastonj testi niso. Zakaj so jih potem plačljive ukinili? Ali obratno.
Samo za največje Janševe vernike, do vsi janševi ukrepi super fajn, če so naslednji dan ravno kontra, so pa tisti iz naslednjega dne super fajn.
A si še kje na svetu potreboval pct pogoj, da si se smel it cepit ali testirat? Ali delat od doma?
Glej, če si se cepil potem prevzemi posledice tvoje odločitve, med katere spada tudi to, da hodiš drugim tankat.
Ne gre za preverjanje ampak za izpolnjevanje pct pogoja za delo doma. Se pač motiš, pct je bil zahtevan za vse delavce, med katere spadajo tudi tisti, ki delajo od doma. Kaj je bilo mišljeno? - Najbrž ni tisti v vladi, ki je to spisal nič mislil. No saj ko so le spevideli, kakšno neumnost so sprejeli, je vlada odlok popravila. Saj enako je bilo s izpolnjevanjem pct pogoja za cepljene. Takrat so nekatera cepilna mesta zaprla vrata za tiste brez pct pogoja. Odlok vlade je bil v obeh primerih čisto jasen.PS: glede PCT preverjanja za delo od doma, nisem bral tistega, ampak po napisanem sem si zadevo razlagal drugače, ampak to je mogoče samo zato, ker mi še dela pamet. Jaz sem tole bral oz razumel kot delo na domu, se pravi PT pogoj bi se moral preverjat, če bi recimo k tebi domov prišel delat vodovodar, ali električist ali... in tistega nisem razumel v obliki da bi jaz delo opravljal doma, namesto v pisarni. Se pa lahko tudi motim, ampak dvomim, da bi bil mišljen tale drugi primer, konec koncev je tudi rahlo v sivi coni po ZDR, saj da lahko delaš tudi od doma zahteva tudi primerno sestavljeno pogodbo o zaposlitvi, potrebno je določiti nadomestilo za uporabo sanitarij, elektrike, dostopa do interneta itd, če tega v pogodbi o zaposlitvi nimaš, potem delo od doma opravljaš tko malo na črno.
A ko pa cepilci vsak dan nabijate da morajo necepljeni prevzeti posledice svoje odločitve, med katere spadajo tudi prepoved tankanja, (obiskt restavracij, šolanja v šoli, potovanj...) je pa to kaj drugače?Padu s stolaTi si na zaprt oddelek Godoič levo.
Možnosti za rešitev tega problema je veliko, najboljša rešitev je pa ta, da vlada ukine pct pogoj za trgovine.Kakšne prepovedi že? Saj se lahko testirajo pa bodo počeli kar jim srce poželi in to brez da so cepljeni. Poleg tega je pa tankanje mogoče tudi brez izpolnjevanja PCT pogoja - pač ne greš not v trgovino ampak plačaš skozi okence, ki povezuje notranji in zunanji del ali pa plačaš s kartico oz. preko kakšne aplikacije.
Pa saj ti tankanje gre najbrz v delovni cas? So what? So ti pac dali nadrejeni drugacno delo.Nebi ziher ne in tudi jaz tega nebi zahteval od nikogar. Če se ne cepim s tem prevzamem vse posledice svoje odločitve. Če sem se cepil pa prav tako, s tem, da sem tu reskiral sebe in svoje zdravje (po teoriji necepljenih da ne bo pomote). Problem je, da me okoli pošiljajo nadrejeni necepljeni. In kaj veliko izbire potem nimaš kajne?
Delo od doma ali delo na domu? Zame to ni isto...Ne gre za preverjanje ampak za izpolnjevanje pct pogoja za delo doma. Se pač motiš, pct je bil zahtevan za vse delavce, med katere spadajo tudi tisti, ki delajo od doma. Kaj je bilo mišljeno? - Najbrž ni tisti v vladi, ki je to spisal nič mislil. No saj ko so le spevideli, kakšno neumnost so sprejeli, je vlada odlok popravila. Saj enako je bilo s izpolnjevanjem pct pogoja za cepljene. Takrat so nekatera cepilna mesta zaprla vrata za tiste brez pct pogoja. Odlok vlade je bil v obeh primerih čisto jasen.
Za delo od doma bi potreboval vse to kar naštevaš, plus še množico varnostnih certifikatov za delovni prostor, - od elektrike, svetlobe, parketa, talnih oblog, gasilcev.... tako da je to res tko malo na črno, ampa ta vlada ne spoštuje ne ustave in ne zakonov.
Vsak mora prevzeti posledice svojih odlocitev. A tebi jih ni treba? Ce se noces cepit, se pejt testirat, ce noces testiranja ostani doma.A ko pa cepilci vsak dan nabijate da morajo necepljeni prevzeti posledice svoje odločitve, med katere spadajo tudi prepoved tankanja, (obiskt restavracij, šolanja v šoli, potovanj...) je pa to kaj drugače?
Tako je. Js bom prevzel posledico svoje odločitve in bom moral bit zdrav doma, koliko naj pa drugim tanka. Tistim, ki so za v službo zdravi, za na črpalko pa okuženi. Oboje pa nima neposredne veze z virusom.Vsak mora prevzeti posledice svojih odlocitev. A tebi jih ni treba? Ce se noces cepit, se pejt testirat, ce noces testiranja ostani doma.
Kako bo po tvoje razpustitev vseh ukrepov rešila bolnice, glede na to, da so pred kolapsom že sedaj?Tako je. Js bom prevzel posledico svoje odločitve in bom moral bit zdrav doma, koliko naj pa drugim tanka. Tistim, ki so za v službo zdravi, za na črpalko pa okuženi. Oboje pa nima neposredne veze z virusom.
Js vidim najboljšo rešitev problema v tem, da vlada ukine ukrepe. Ampak malim hitlerčkom, ki bi zapirali ljudi, nadzorovali in pisali kazni to ni povšeči.
No koliko je zdej padlo število dnevno okuženih, odkar ni več nikogar od tiste silne množice goljufov, ki so se v lokale švercali s tujimi kodami? In katere ste do prejšnjega tedna krivili za vse okužbe in zasedene postelje v bolnišnicah? NIČ
Virus še kar hara, po zaslugi vladnega ukrepa pct.