Začasno vozniško dovoljenje?

disc

Guru
4. feb 2011
2.602
709
113
Imam kr kompleksen problem :) Skratka, v kratkem mi poteče vozniško dovoljenje (imam že kartico, zato jo je treba na 10.let obnavljati). Problem je pa v tem, da smo se preselili v novo hišo, kjer smo še v postopku pridobivanja hišne številke.
Ali obstaja kakšno potrdilo, da lahko normalno vozim avto, dokler ne dobim hišne številke in se prijavim na novem naslovu in uredim vse dokumente?
Na starem naslovu se ne morem več prijaviti, pa tudi neumno bi se mi zdelo na 14.dni ponovno menjati vse dokumente. Hišno številko pa tudi računam, da bomo pridobili v roku 14.dni :sprasujemse:

irwin

Guru
13. mar 2008
1.963
641
113
Ce se ne sikiras zarado osebne zakaj bi se za voznisko. Ti se normalno vozi. Ce ti bo kdo tezil bo to ue da spremenis osebni dokument v roku kolk je pac po zakonu.

disc

Guru
4. feb 2011
2.602
709
113
Točno tako, do sedaj sem se (zaradi pretekle osebne izkaznice) šlepal na vozniško dovoljenje. Kmalu bo pa tudi njemu odklenkalo :( Sem vseeno malce preveč utopično pričakoval, da bom hitreje pridobival potrebno dokumentacijo :rolleyes:

irwin

Guru
13. mar 2008
1.963
641
113
Slo je unikum da pise za vozniski stalni naslov prebivalisca. Takista neumost kot z potnim listom.
To da je enakovredni dokument oi je pa res mimosun.
Pejd v tujino z avionom in pokazi voznisko. Lol...

disc

Guru
4. feb 2011
2.602
709
113
Sem klical na UE in je mal problem vse skupaj. Možnosti nimam nobene, edino kar mi ostane je podaljšanje vozniškega dokumenta. Mal mi je smotan, ker na so starem naslovu že novi najemniki. Je pa najbrž to edina možnost. pač bom požru tistih 20€ in šel naslednji mesec spet spreminjat osebno. Še vedno ceneje, kot če me ustavijo na cesti s potečeno vozniško. Sploh ker se vozin vsak dan z notranjskega konca v lj + v lj imam terensko delo.
Je pa še ena bedna fora, sem vprašu chat, kaj rabim za podaljšanje vozniškega in mi je napisal tole...

Za podaljšanje/zamenjavo potrebuješ:
  1. Veljavno osebno izkaznico ali potni list (za identifikacijo)
  2. Obstoječe vozniško dovoljenje
  3. Novo fotografijo (če je na upravni enoti nimajo že v evidenci in se ni mogoče fotografirati tam)
  4. Potrdilo o plačilu upravne takse (plačaš na upravni enoti)

Kaj narediti glede na to, da mi je potekla osebna :eek::sprasujemse:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.427
6.224
113
Sem klical na UE in je mal problem vse skupaj. Možnosti nimam nobene, edino kar mi ostane je podaljšanje vozniškega dokumenta. Mal mi je smotan, ker na so starem naslovu že novi najemniki. Je pa najbrž to edina možnost. pač bom požru tistih 20€ in šel naslednji mesec spet spreminjat osebno. Še vedno ceneje, kot če me ustavijo na cesti s potečeno vozniško. Sploh ker se vozin vsak dan z notranjskega konca v lj + v lj imam terensko delo.
Je pa še ena bedna fora, sem vprašu chat, kaj rabim za podaljšanje vozniškega in mi je napisal tole...

Za podaljšanje/zamenjavo potrebuješ:
  1. Veljavno osebno izkaznico ali potni list (za identifikacijo)
  2. Obstoječe vozniško dovoljenje
  3. Novo fotografijo (če je na upravni enoti nimajo že v evidenci in se ni mogoče fotografirati tam)
  4. Potrdilo o plačilu upravne takse (plačaš na upravni enoti)

Kaj narediti glede na to, da mi je potekla osebna :eek::sprasujemse:
Pokliči upravno enoto in pokliči še tja za hišno številko, povej situacijo in morda se te usmilijo in porinejo naprej obravnavo tvojih papirjev.

disc

Guru
4. feb 2011
2.602
709
113
Sej to že počnem. Imam uporabno dovoljenje, odločbo o vpisu v kataster dobim danes, potem je pa treba poslati odpoved pritožbenega roka, potem pa s temi papirji na UE, kjer dam vlogo za HŠ, potem pa še to čakaš kak teden...

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.762
8.987
113
Glede na alternativo, je pomoje najceneje v zivcih in tudi, ce bos imel smolo, v denarju, da das delati voznisko. Se ognes tujini (ce nimas veljavnega pasusa) in počakaš, da dobis vse papirje in potem vse dokumente na novi naslov.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.717
2.316
113
Sej to že počnem. Imam uporabno dovoljenje, odločbo o vpisu v kataster dobim danes, potem je pa treba poslati odpoved pritožbenega roka, potem pa s temi papirji na UE, kjer dam vlogo za HŠ, potem pa še to čakaš kak teden...
Tud ko boš imel številko, to še ni dovolj za nove dokumente. Moral boš še prijavit prebivališče, kar je nov postopek, z novimi roki.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Koliko časa pa rabiš da dobiš novo hišno in naslov ter lahko prijaviš stalno prebivališče? Če je to par tednov se vozi brez, s sabo imelj svojo staro vozniško in se delaj neumnega. Velja v primeru da ti dejansko poteče samo dokument, če imaš kakšne omejitve (zdravniški pregled) je malo jeba, ker se šteje da s potekom vozniške nimaš sploh izpita (sledi zaseg vozila, če imaš nesrečo je to kaznivo dejanje ipd.). Sam sem bil 2x ustavljen in nisem imel pri sebi vozniške pa ni bil noben problem (sem dal osebno), je pa res da imam tisto ki velja do 80ga leta (zato je v primarnem avtu poleg prometne, če vozim drugo vozilo jo vedno pozabim vzet jbg).

Apollo8 je sicer pravi odgovor kaj se naredi v tem primeru oz. kaj te najmanj "boli"

(uradno tudi živet v hiši kjer nisi prijavljen ni legalno, tako da pod prekrškom si v vsakem primeru)

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.762
8.987
113
Ne vem, ce je isto. Mene so tudi ustavili in sem kazala fotko vozniske na telefonu. Vse OK, ampak sem imela veljavno vozniško. On je pa nima.

Se mi zdi, da ne gre ravno za enako zadevo, ce nimas veljavnega dokumenta ali pa ce ga imas, ampak ne s seboj...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.717
2.316
113
Verjetno to res dober nasvet.

Vprašaj se kakšna je dejanska možnost da:
  • Te sploh ustavijo policaji
  • Če te, da opazijo da ti je vozniška potekla
  • Da te bo še jebal zaradi tega če boš naredil iskreno začuden fris in rekel: "Ooooojejj, a potekla mi je!??? Grem takoj jutr na UE zrihtat novo".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Ne vem, ce je isto. Mene so tudi ustavili in sem kazala fotko vozniske na telefonu. Vse OK, ampak sem imela veljavno vozniško. On je pa nima.

Se mi zdi, da ne gre ravno za enako zadevo, ce nimas veljavnega dokumenta ali pa ce ga imas, ampak ne s seboj...
Za prometno je recimo 30 dni samo prekršek, ki se ponavadi konča z opozorilom (0 EUR).

Vozniška je tudi samo dokument, osnova vozniške je izpit. Če ti poteče vozniška domnevam da potem izpit še vedno imaš, RAZEN če imaš omejitve oz. se ti izpit podaljšuje na podlagi zdravniškega pregleda (v tem primeru ti preneha veljat izpit kadar ti poteče vozniška in se smatra da voziš brez izpita).

Dokler so veljavne "roza" vozniške sam nisem imel nobenega problema tudi ko sem bil brez, pa koneckoncev tista roza če jo dam policistu v roke me še identificirat ne more ker na fotki tam sploh nisem isti človek! ;)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Pa govorimo o 20€. Meni je fascinantno, da nekdo tvega tele sitnosti za 20€.
Ni 20 eur če šteješ da rabiš svežo fotko si vsaj na 30-40 eur (ajde fotko lahko porabi še za ostale dokumente če bo res v 14 dni vseljen) pa ko se "prijavi" na nov naslov bo šlo še 20 eur ker bo rabil še 1x isto stvar. Čas porabljen na UE zato da dobiš dokument je pa tudi nekaj vreden, moja ura je 30 eur min. in glede na to da upravne enote delajo samo v delovnih dneh pa v času delovnega časa si sumarno na 3 mestni cifri.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.948
10.407
113
Moj povsem neuraden odgovor: nic ne delaj in se ne obremenjuj (razen ce rabis zdravniskega za podaljsanje VD). Verjetnost da te ustavi policija (ce si povprecen drzavljan brez izjemno izstopajocih navad/vosila) je skoraj nicna.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Moja je več, pa vseeno nisem nad tem, da uredim stvari, ki jih moram kot jih je treba.

Racun za verjetnost pobere tisti, ki gambla. Delilci nasvetov takrat praviloma hkraj stopijo.

Tu se sedaj prerekamo o "antigonski" dilemi. Ali naj se odpiralec teme vozi brez veljavne vozniške 30 dni (legitimnost) ali naj naredi novo, ki mu bo čez 30 dni nehala veljat in bo spet moral naredit novo (legalnost) .... stroški, čas ipd. so pomojem bistvenega pomena oz. če si strikten (legalen) potem si naredi vozniško za 3 tedne in potem še 1x novo.

Sam jo nebi, ker 1. je opcija da me v tem času ustavi policija (oz. sem udeležen v prometni nesreči) minimalna, 2. tudi če me ustavi policija bi pač na lepe učke "joj gospod policist res nisem vedel da mi je ravno potekla" najbrž dobil odpustek in 3. ko pomislim da moram urejat stvari na UE je to že tak stres da poleg zapravljenih ur mi gre še par las iz glave oz. mi posivijo