Windows 11 me je prisilil v migracijo na Linux

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
46.050
6.215
113
Cca 2-3leti nazaj...

Ni slab.....konckoncev je Debian al Ubuntu derivat (ne spomnim se več).....torej to kar hočeš (največji comunity)......maš sudo apt....tako da lahko rešitve pobiraš na ubuntu....debian ali pa linux Mint forumih.....iz vseh bo delovala rešitev...

Takrat me je motilo da desktop ni bil polished....si kaj premikal okna pa so vogali skakali....al pa kak x ni prijel v kaki poziciji....si moral prestavit okno da je potem x prijel na drugem delu zaslona....pa da so bile določene teme samo proti plačilu.....

Sicer pa uporabljam Linux Mint XFCE že vsaj 10let kot daily driver...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.491
9.653
113
je to rešitev, če imam nek starejši pc, za katerega mi sedaj windowsi utrujajo, da z oktobrom neha podpora, 11ke pa gor ne gre naložiti?

imajo otroci na minecraft (t-launcher) in fortnite (epicgames). Upam da sem si prav zapomnila. gre to na linuxi ali rabimo Winse? če rabimo Winse, je tole zgoraj rešitev?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.491
9.653
113
nekaj sem brala, da se je to pri nas podaljšalo do oktobra 2026.
ali je smotrno dati teh 30€ ali kaj tvegam, če pač pustim do oktobra 2027? kaj pa pol. v neke silne stroške ne bi šla, ker je računalnik v izdihljajih, ampak a kaj resnega tvegam. računalnik je več ali manj za tistele igrce, pa youtube na skrivaj, ker ima mularija drugje zaklenjenega, pa se delamo, da ne vemo, dokler ne bo treba.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.491
9.653
113
ja, klinc prijavljajo se v to s svojimi gmail accounti, kolikor vem. drugače pa se po spletu ne hodi v gmail niti se nikamor na splatnih straneh ne prijavlja z google accounti. je bolje, če se prijavljajo z uporabniškim imenom in geslom v te launcerje oziroma svoje profile tam?

mistique

Guru
16. jun 2009
17.067
4.045
113
Če hodijo z brskalnikom, potem posodobiš brskalnik dokler bo šlo in bi moralo biti ok. Znotraj launcher appa podobno. Drugače pa odpreš nek random "MomSaidNo@gmail.com" account samo za te zadeve...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.491
9.653
113
ja, ja... saj točno to bomo naredli... same aplikacije so sicer vse posodobljene. Pa dokler bo šlo, bo šlo... PC je v zadnjih izdihljajih in mi je škoda metati denar v tole...

erikson

Guru
25. avg 2007
26.101
9.378
113
Samo narediš si Microsoft račun in se z njim prijaviš v Windows Update, potem imaš Windows 10 popravke brezplačno še do 12.10.2027.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
46.050
6.215
113
ali je smotrno dati teh 30€ ali kaj tvegam, če pač pustim do oktobra 2027?

Na keysoff počakaš na w11 IoT LTSC akcijo za licenco (nobeno drugo kot to verzijo)....bo manj kot 30€....

Delalo bo bo tudi na procesorjih ki ne podpirajo tpms 2.0 al kaj že je....in imaš 10+/- let updejtov...

NO FU***** BRAINER....

• Všeč mi je
Reactions: damirj

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.265
7.176
113
je to rešitev, če imam nek starejši pc, za katerega mi sedaj windowsi utrujajo, da z oktobrom neha podpora, 11ke pa gor ne gre naložiti?

imajo otroci na minecraft (t-launcher) in fortnite (epicgames). Upam da sem si prav zapomnila. gre to na linuxi ali rabimo Winse? če rabimo Winse, je tole zgoraj rešitev?
Omenjeni igri bosta delali naprej tudi brez novih Windows updejtov.

Don't fix what ain't broken.