Tolk poudarjajo da je free in oh in sploh.....da mam takoj feeling da je nek "trojanski konj,"O&O ShutUp10 pokaže, kaj vse se pošilja in omogoča, da se izklopi.
![]()
O&O ShutUp10++: Improve Windows data protection
Enable recommended privacy options and make Windows 10/11 leaner and more private with just a few clicks.www.oo-software.com
Samo narediš si Microsoft račun in se z njim prijaviš v Windows Update, potem imaš Windows 10 popravke brezplačno še do 12.10.2027.nekaj sem brala, da se je to pri nas podaljšalo do oktobra 2026.
nekaj sem brala, da se je to pri nas podaljšalo do oktobra 2026.
ali je smotrno dati teh 30€ ali kaj tvegam, če pač pustim do oktobra 2027?
Prideš enostavno tako, da se prijaviš v na PC-ju z microsoftovim računom in se prijaviš v ESU v posodobitvah. Če tega ne želiš se odjaviš iz MS računa in vsaki 60 dni ponoviš prijavo.Ne vem pa točno kako do tega prideš...piše 30$.
Če je to WSL (Windows Subsystem for Linux), potem ne.je to rešitev, če imam nek starejši pc, za katerega mi sedaj windowsi utrujajo, da z oktobrom neha podpora, 11ke pa gor ne gre naložiti?
Omenjeni igri bosta delali naprej tudi brez novih Windows updejtov.je to rešitev, če imam nek starejši pc, za katerega mi sedaj windowsi utrujajo, da z oktobrom neha podpora, 11ke pa gor ne gre naložiti?
imajo otroci na minecraft (t-launcher) in fortnite (epicgames). Upam da sem si prav zapomnila. gre to na linuxi ali rabimo Winse? če rabimo Winse, je tole zgoraj rešitev?
Ne bolje je če se prijavljaš z G accountom. Ker tako nima stran tvojih prijavnih podatkov, ki bi jih lahko odtujili. Torej manjša možnost je za vdor, če uporabljaš samo en račun/prijavo, kot če imaš na vsaki strani svoje uporabniško ime in geslo (ki itak vemo da je povsod enakoja, klinc prijavljajo se v to s svojimi gmail accounti, kolikor vem. drugače pa se po spletu ne hodi v gmail niti se nikamor na splatnih straneh ne prijavlja z google accounti. je bolje, če se prijavljajo z uporabniškim imenom in geslom v te launcerje oziroma svoje profile tam?