WayteQ xTAB-50 GPS (Android)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
marsikdo se sprašuje glede tega najnovejšega modela ali je vreden nakupa, kako se obnese itd...Kot sem obljubil, je tukaj review, ki bo marsikomu olajšal odločitev!

wayteq-xtab-50-gps-napra.jpg


Tehnični podatki:

- Spomin: 4 GB (za shranjevanje)
- Spomin (RAM): 512 MB
- Procesor (CPU): All Winner A10 Cortex A8 1GHz + HD video kodiranje + 3D grafični pospeševalnik
- Podprti video formati: avi/mp4/rmvb/rm/flv/mov/mpg/mpeg/mkv/asf/wmv/mpe/3gp/dat/vob/ts/tp/m5v
- Podprti slikovni formati: jpg/bmp/png/tiff/gif
- Podprti audio formati: mp3/wav/ac3/aac/ogg /ra/amr/m4a/wma
- Operacijski sistem: Android 4.0 (ICS)
- Mikrofon: Vgrajen
- Ločljivost: 800 x 480 točk (16:9)
- GPS sprejemnik: SiRF Star IV, 48 kanalov
- FM oddajnik 76-108 MHz
- Dimenzije: 134.6 x 85 x 12.2mm
- Baterija: Lithium polymer, 1500 mAh
- Adobe Flash predvajalnik: podprt
- Spominska kartica: microSD card (max. 32GB)
- Teža: 195g
- USB: 2.0
- Vgrajeni senzorji: Pospeševanje, orientacija
- Video dekodiranje HD Video Dekodiranje, VP8, AVS, H. 264 MVC, VC-1, MPEG-1/2/4
- Vrsta zaslona: 5" multi-touch (5 točkovni), kapacitivni
- Vtičnica za slušalke: 3.5mm priključek
- WiFi: 802.11 b/g/n
- Zvočnik: vgrajeni stereo zvočniki

V paketu:

- Wayteq xTAB-50 GPS navigacijska naprava
- Držalo (nosilec + okvir)
- Avtomobilski polnilec
- USB kabel
- Uporabniški priročnik na CD-ju

Ok, pa gremo!
write.gif


Splošno/videz

Najprej sem bil pozitivno presenečen nad samim designom, ki dokazuje, da je to res GPS naprava nove generacije, saj moram priznati, da sedaj, ko se je novi xTAB 50 pridružil mojemu obstoječemu vodiču (x960BT), pravzaprav slednji izgleda, kot da ne izhaja iz istega gnezda. Ohišje je videti zelo kvalitetno, poseben čar mu daje srebrna aluminijasta obroba in pa kapacitivni zaslon, ki je iz kaljenega stekla, kar se seveda v primerjavi s klasičnim TFT zasloni, res ne da primerjati, v pozitivnem smislu seveda.

Zaslon

Zaslon je, kot sem že napisal, kvaliteten, visoko odziven in kar je pri sami navigaciji zelo pomembno - zelo svetel in zares lepo viden tudi v direktni sončni svetlobi. Zaslon ima multi-touch tehnologijo, ki je seveda nepogrešljiva pri uporabi različnih Android aplikacij, ki se lahko namestijo na napravo. To se zelo dobro obnese recimo tudi v Sygic navigaciji, kjer z dvema prstoma enostavno obračamo in zumiramo zemljevid. Naprava ima G-senzor, ki vam hkrati, ko obračate napravo, sam obrača tudi sliko.

Podpora navigacijskim programom

Sicer aplikacij še nisem veliko testiral, omeniti pa velja predvsem tiste, ki so v tem momentu najboljša izbira za to platformo. Trenutno imam na napravi nameščene Sygic, OziExplorer, Navigon, iGO MyWay z Reborn skinom ter seveda za moje pojme the one and only iGO Primo 2.0! Vsi programi delujejo gladko in popolnoma brez zatikanja, saj za to poskrbi močan procesor.

wayteq-xtab-50-gps-napra.jpg


Baterija

V napravi je Lithium polymer, 1500 mAh baterija, ki pa je glede na splošno uporabnost te naprave, na žalost malenkost podhranjena. Testiral sem navigiranje pri max osvetlitvi in vključeno wi-fi povezavo in sva spravila skupaj nekje 1 uro delovanja. Tukaj bi se morda lahko proizvajalec še malo bolj potrudili..Njegovo požrešnost se da seveda malo zajeziti, saj za Android obstajajo različne aplikacije, ki samodejno uravnavajo procese ki tečejo v ozadju. Namestil sem programček GreenPower, vendar mi še ni uspelo izmeriti koliko naprava lahko dejansko z njim privarčuje.

Ostalo

Pozitivno me je presenetilo predvajanje divx filmov, saj jih naprava prebavlja z lahkoto. Predvajajnje je gladko, kar sem prvič doživel na kateri koli GPS napravi do sedaj. Ni potrebe po nikakršnem kompresiranju ali spreminjanju formata ipd..Tudi slika na tem zaslonu je izredno čista. Čez vgrajen zvočnik nimam pripomb. Nosilec oz držalo je kvalitetno, v enakem stilu kot za vse predhodnike - s čvrstim prijemom na steklo.

še nekaj screenov:

desktop:
screen1yn.jpg


screen2jl.jpg


1-2.jpg


iGO Primo 2.0
1-3.jpg


1-6.jpg


1-4.jpg


1-5.jpg


iGO MyWay (Reborn skin)
igo2.jpg


igo3y.jpg


igo4.jpg


Sygic
syg1ue.jpg


syg2e.jpg


Navigon
navigon1.jpg


navigon2.jpg


24.12.2012 - Update prvega posta in novosti ob izzidu posodobitve Android jedra na verzijo 4.0.3 (ICS):

Vsi tisti, ki ste to napravo kupili v kratkem, oz vsi tisti, ki ste si napravo na najnovejšo verzijo Androida posodobili sami, ste sedaj bržkone naleteli na težavo pri inštalaciji in poganjanju Prima oz katere druge aplikacije/navigacije iz SD kartice! Poleg vseh izboljšav samega sistema, ki nam jih posodobitev sicer prinese, se žal pojavi tudi ena neprijetnost in ta je, da nekatere aplikacije zaradi nove sistemske strukture in s tem povezanih pravic, programi ne delujejo pravilno ali sploh ne, če jih želimo inštalirat ali poganjat iz SD kartice. Ena takšnih je iGO Primo, ki pa je seveda prva izbira samega navigacijskega programa za to napravo! Nimam se namena spuščat v detajle in točne vzroke glede tega, pomembno je samo, da za to obstaja rešitev - že dolgo je namreč znano, da v tehnološkem svetu, za vsako težavo obstaja tudi rešitev in tukaj je:

1. Prenesemo aplikacijo Root Explorer in datoteko vold.fstab -->Klik
2. Odpakiramo in najprej na napravo inštaliramo programček Root Explorer
3. Datoteko vold.fstab kopiramo na SD
4. zaženemo Root Explorer in poiščemo datoteko vold.fstab v mapi \mnt\extern_sd\ -->z dolgim klikom na datoteko vold.fstab izberemo opcijo "copy" -> s tipko back gremo nazaj v mapo etc in vanjo prilepimo datoteko z ukazom "paste" in jo zamenjamo z obstoječo.
5. Sedaj je tej datoteki potrebno še dodeliti pravice in sicer z dolgim klikom nanjo izberemo opcijo "Permissions" ter pokljukamo kvadratke da izgleda takole:

capture.png


6. Nato zapremo vse in ponovno zaženemo napravo.

S tem smo praktično naredili, da se interni pomnilnik zdaj imenuje extern_sd SD pa sdcard (standard, ki je jasen vsem aplikacijam) torej sta se pojma zamenjala! Prima lahko sedaj normalno inštalirate iz sd kartice. Preizkusil sem tudi Sygic in oboje deluje brez problema!


To je na kratko vse zaenkrat. Verjamem, da bo sproti še veliko zanimivosti +/- katere bom(o) pisali v tej temi.

Vsem lastnikom te naprave toplo priporočam občasno branje te teme, saj vemo, da se Android zelo hitro razvija, prihajajo nove verzije in seveda je pričakovati, da bodo s tem povezani tudi vsi prihajajoči updejti za xTAB 50-GPS

UPDATE SEPTEMBER 2013:
WayteQ xTAB 50 GPS je uradno ukinjen s strani proizvajalca. Support tukaj na forumu seveda ostaja!
 
Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali se dobi dokupi zraven tudi : WayteQ RTA3000 TMC + antena, ali dela ? Pohvalno
 
Nazadnje urejeno:

Zoho

Pripravnik
6. apr 2012
33
0
6
Pozdrav !

Tudi sam sem uspel malo več stestirati samo zadevo in lahko samo potrdim Janc-eve besede. Zadeva me je prav navdušila tako v smislu izgleda in funkcionalnosti. Razočaranje pa je res baterija, saj ko zadevo iztakneš iz polnilca že pade napolnjenost baterije za 5% in potem samo rapidno pada. Sem se že ustrašil, da se bo baterija tudi priključena prej izpraznila kot se sproti uspe polnit
smile-1.gif
Škoda, ker zadeva s tem postane praktično neuporabna izven avtomobila. Mogoče bi bilo smiselno razmisliti o zamenjavi z močnejšo baterijo, ne vem pa, če je to sploh mogoče. Prav tako imam sam majhne težave saj mi nekatere aplikacije delujejo samo v pokončnem položaju ekrana in še nisem uspel ugotoviti zakaj. Upam tudi, da bo možna nadgraditev na Android 4.0. Skratka zaenkrat sem zadovoljen !

Pozdrav vsem !
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.277
23
38
Murska republika
Kaj pa nosilec?? tega nisi opisal, ko primerjam strojno opremo te navigacije in Prestigio ki jo imam opažam da je razen nekaj malenkosti kot so ekran in seveda je tu android skupaj z ohišjem identična Prestigu , baterija je isto kritična ne vem zakaj je to tak problem.Pravzaprav opažam da so zadnje čase Kitajske navigacije po zunanjosti skoraj iste ena drugi tako da postajajo malo dolgočasne.Ta model je tudi meni zanimiv on ko se rešim mojega bo na vrsti ta že radi tega ker je boljša vidljivost na soncu, pa vseeno prosim za mnenje in morda sliki nosilca navigacije Wayteq x TAB -50 GPS,-
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@retro
nosilec je kvaliteten, saj sem to tudi med vrsticami napisal!. Trdno drži, niti ni nobenih tresljajev, skratka za moje pojme dober patent.

@Heckler
Za android še ni iGO navigacije, ki bi imela podporo za tovornjake. Prav tako tega nimata Sygic, niti Navigon.
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.277
23
38
Murska republika
SEm pozneje pogledal nekaj posnetkov na Yu tubu in sem tudi videl kako izgleda, vsekakor je dober in kvaliteten, očitno sem površno prebral kaj si zapisal o nosilcu .
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vsekakor je vreden nakupa.
Sem ga včeraj imel priložnost preizkusit in sem zelo navdušen nad njim,vidljivost na soncu odlična,satelite najde v trentku in gibanje po zaslonu deluje odlično brez zatikanja.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ne ni bilo potrebe..sem našel en (nepodpisan) gonilnik da sem lahko povezal napravo v USB načinu za razhroščevanje. Popotnik pa mi je priskrbel skrekan program No-Root-Screenshot s katerim lahko delam screene brez da je naprava rootana.
wink-1.gif
 

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
36
Janch, a se ti kaj mocno greje zadeva? Drugace je pa res kar fajn zadeva, le baterija bi lahko bila boljsa, pa nekam zelo se mi greje. Zdaj pa samo cakam, da bo na voljo Primo za Android, ceprav tudi Aura ni slaba.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Res je, zadeva se precej greje, se mi zdi da še posebno takrat, kadar išče satelite...mogoče je to feature, da si lahko na potovanju spečeš jajčka, kadar ni ponve pri roki...
smile-1.gif
 

Zoho

Pripravnik
6. apr 2012
33
0
6
Pozdrav !

Meni se zdi, da se zadeva najbolj greje, ko je vklopljen WIFI. Se pa baje pripravlja nadgradnja na Android 4.0.

LP
 

subboxcb

Pripravnik
12. nov 2011
34
4
8
Ljubljana
Živjo.
A ima tale stvarca tudi bloetooth in kako je kaj uporabno v povezavi s telefonom? Uporabljaj bi jo za sprejem klicev s telefona. Ali obstaja kakšen programček, ki bi tole spremenilo v prostoročno napravco za telefonijo?

Še eno vprašanje glede napajanja. Ali je mogoče, da se stvar sama vklopi, ko vžgeš avto in sama izklopi, ko ga vgasneš? Sedaj imam to fajn na Garminu urejeno in mi je stvarca precej všeč. Naprave namreč ne jemljen ven, saj je zmontirana na poseben način na armaturo.
Hvala za odgovore.