Teoretična je tam 10 metrov. Jaz imam nekje 5,3M do vode. Skupaj s sesalnim košem in uporom, ki nastane v ceveh se da očitno to teoretično mejo precej zmanjšati. Je pa zanimivo, da je dejansko pomagalo znižanje tlaka v tlačni posodi, ker pri nižjem tlaku črpalka hitreje sesa vodo, kar bi moralo v teoriji povzročiti še večjo kavitacijo, pa je očitno ne. Črpalka je močnejša varianta od teh VCE55 črpalk, 380V.
Je pa zanimivo, ko pričneš malo raziskovati to področje izveš, da v osnovi črpalka sploh ne sesa vode ampak zgolj pri prvem impelerju ustvari takšen podtlak, da zračni tlak v okolici studenca vodo potisne v cev in proti črpalki. Zato tudi meja 10 metrov.
Vmes, ko nisem več vedel kaj bi še menjal, sem že naročil in delno plačal Pedrollo UP 4/6 črpalko. Očitno bo počakala v rezervi, ko jo bojo sploh naredili.
Je pa zanimivo, ko pričneš malo raziskovati to področje izveš, da v osnovi črpalka sploh ne sesa vode ampak zgolj pri prvem impelerju ustvari takšen podtlak, da zračni tlak v okolici studenca vodo potisne v cev in proti črpalki. Zato tudi meja 10 metrov.
Vmes, ko nisem več vedel kaj bi še menjal, sem že naročil in delno plačal Pedrollo UP 4/6 črpalko. Očitno bo počakala v rezervi, ko jo bojo sploh naredili.