Volitve 2026

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.068
2.775
113
No ja... jaz to razumem tako: podpis je uverjen, tako, da je avtentičen. Vsebina na listu, pa je to kar si je Stevo pač omislil. Kar piše, to piše in on se je s podpisom zavezal temu. Stvar ni zakonsko obvezujoča, ampak pokaže pa koliko je "mož beseda". Dokazal je da to pač ni. In kot tak že v štartu začel kot lažnivec. Seveda smo to vsi vedeli, a sam si je v programu zadal pravičnost ter boj proti korupciji in podobne floskule. In kot je za klenega južnjaka v navadi, je izkazalo že v štartu da je pač navaden napizdant in da od njegovega programa lahko edino pričakujemo srbsko lizanje riti mamici Rusiji. Boj proti korupciji in kriminalu pač ne.

Ampak to je podpisal in overil stari Stevo, ki ni bil v parlamentu. Sedaj je pa novi Stevo v parlamentu, ki s starim nima nič. Kako to ne razumete? :p

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.950
10.410
113
Spet megla?
Ne, samo poznavanje kaj pomeni overitev podpisa in notarski zapis. Pri overitvi podpisa notar ali UE ne nosita nobene odgovornosti glede vsebine in tak dokument v pravnem prometu nima vecje teze kot ce podpis ne bi bil overjen. Zdej pa lahko to nadaljujeva se par postov pa lahko mi poves da jaz mislim da mam veliko ampak ne vem da mate drugi se vec….nima veze. Point je da se napacno trdi da je stevanovic imel neko izjavo s tezo ker jo je overil pri notarju. Niti ni bil pri notarju niti ta izjava v pravnem prometu nima nobene posebne teze.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.370
4.879
113
Ne, samo poznavanje kaj pomeni overitev podpisa in notarski zapis. Pri overitvi podpisa notar ali UE ne nosita nobene odgovornosti glede vsebine in tak dokument v pravnem prometu nima vecje teze kot ce podpis ne bi bil overjen. Zdej pa lahko to nadaljujeva se par postov pa lahko mi poves da jaz mislim da mam veliko ampak ne vem da mate drugi se vec….nima veze. Point je da se napacno trdi da je stevanovic imel neko izjavo s tezo ker jo je overil pri notarju. Niti ni bil pri notarju niti ta izjava v pravnem prometu nima nobene posebne teze.
Zadnjič ti odgovarjam, ker očitno bereš selektivno in z dodatnimi vložki megliš zadevo - nikjer nisem pisal o notarskem zapisu v povezavi s to zadevo, oz. kjer sem sem jasno zapisal, da gre za povsem drugo stvar.
1. jaz nisem nikjer trdil da ima Stevo notarsko overjeno izjavo (overitev podpisa pri notarju!) - pa tudi če bi jo imel ne bi imela nič več ali manj teže kot overjena na UE. Gre za zasebno listino katere obličnost ni predpisana in lahko gor napišeš karkoli ter na njej overiš svoj podpis; se pač v podpisno knjigo pri zaznambi vsebine listine vpiše "nebuloze".
In mislim/upam da se okoli tega strinjava.
2. Se pa očitno ne strinjava okoli tega, da taka listina nima nobene vrednosti - sem ti dal primer kupoprodajne pogodbe za avto, ki mora imeti overjen podpis prodajalca in lahko z njo prepišeš avto na kupca. Podobno ima Stevotova listina pač neko vsebino, za katero ljudje/volilci upravičeno smatrajo, da ima neko težo. Če se je Stevo "sramuje" oz. je ni imel namena upoštevat, pač ne bi mahal z njo pred volitvami.

O ostalih notarskih stvareh pa ne bi, ker oba veva, da veva o tem veliko.

• Všeč mi je
Reactions: zakon
2. okt 2007
4.282
3.070
113
Zanimivo, kako Levici dobesedno prihaja, ko je sedaj Orbana nadomestil Maygar, ki je v resnici Obranov učenec.

Tega pa ne povedo, da bo najprej uknit javni servis televizije. Če JJ to reče, bodo kolesarji pregrevali gume na polno.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Kamele0N in Vadim

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.950
10.410
113
Zadnjič ti odgovarjam, ker očitno bereš selektivno in z dodatnimi vložki megliš zadevo - nikjer nisem pisal o notarskem zapisu v povezavi s to zadevo, oz. kjer sem sem jasno zapisal, da gre za povsem drugo stvar.
1. jaz nisem nikjer trdil da ima Stevo notarsko overjeno izjavo (overitev podpisa pri notarju!) - pa tudi če bi jo imel ne bi imela nič več ali manj teže kot overjena na UE. Gre za zasebno listino katere obličnost ni predpisana in lahko gor napišeš karkoli ter na njej overiš svoj podpis; se pač v podpisno knjigo pri zaznambi vsebine listine vpiše "nebuloze".
In mislim/upam da se okoli tega strinjava.
2. Se pa očitno ne strinjava okoli tega, da taka listina nima nobene vrednosti - sem ti dal primer kupoprodajne pogodbe za avto, ki mora imeti overjen podpis prodajalca in lahko z njo prepišeš avto na kupca. Podobno ima Stevotova listina pač neko vsebino, za katero ljudje/volilci upravičeno smatrajo, da ima neko težo. Če se je Stevo "sramuje" oz. je ni imel namena upoštevat, pač ne bi mahal z njo pred volitvami.

O ostalih notarskih stvareh pa ne bi, ker oba veva, da veva o tem veliko.
Pri prodaji vozila gre izključno za to, da kljub temu da prodajalec fizično ni prisoten, kupec lahko naredi prepis ker je identifikacijo prodajalca opravil bodisi notar bodisi uradnik na UE. Ampak če v tej prodajni pogodbi piše da bo prodajalec vsak petek na balkonu zapel kupčevo najljubso melodijo in kasneje tega ne stori, bo moral kupec, v zelji po izpolnitvi obljubljenega, na pravdo. Ne glede na overitev podpisa. In v tem kontekstu sama overitev podpisa pravno nima nobenega posebnega ucinka, docim pogodba v obliki notarskega zapisa obema stranema prinasa veliko vec - ce nic drugega neposredno izvrsljivost.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.834
8.850
113
Zanimivo, kako Levici dobesedno prihaja, ko je sedaj Orbana nadomestil Maygar, ki je v resnici Obranov učenec.

Tega pa ne povedo, da bo najprej uknit javni servis televizije. Če JJ to reče, bodo kolesarji pregrevali gume na polno.

In ti isti so napadali Logarja, da je SDS satelit. Še I8M je na social media prihajalo oveliki zmagi nad Orbanom :valjamse:

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.360
11.117
113
Tako. Potrjuje le in samo to da je ta oseba podpisala ta list papirja. Overjanje v obliki notarskega zapisa pa to listino naredi neposredno izvrsljivo itd. Neprimerljivo z overitvijo podpisa na UE.

Mislm sej konc koncev men je vseen, ti folk na UE posiljaj pa ko jih bo kdo nasral naj se s tabo ubadajo :)
Mešaš jabolka in hruške. Notar prav tako overi podpis kot UE in ima zadeva enako težo. Za nepremičninske posle, ki se vpisujejo v ZK je ta overitev nujna pri notarju. Notarski zapis pogodbe, o katerem ti govoriš, je nekaj drugega in seveda zelo priporočljiv namesto navadne najemne, prodajne itd pogodbe.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mistique

Guru
16. jun 2009
16.477
3.577
113
Zakaj potem ne čestitajo Logarju?
Kaj pa lahko čestitaš Logarju, če si recimo desničar? Sredinski je, ker v glavnem lapa v prazno (usta so na sredini betice).
Politiki, ki za prazne obljube porabijo več kot 10 besed so mimo. Če ne verjamete poglejte Stevanovića. On ne obljublja...on v sliki napoveduje prihodnost :evil: Boh pomahej :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman