Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.449
9.809
113
Vprašaj svojega fotra kako bi reagiral, če bi mu tankist peljal čez bajto, ženo in otroke. Pri nas ni bilo v od vojne.
Trenutno dejansko branite agresorja na samostojno državo, ki krši vsa humanitarna določila in dogovore. Res fajn ljudje zemljo tlačite ja.
Vaš kaj, zdej te mam pa poln kufer. Citiraj me kje sem branil agresorja? Komentiram tvoje pisarije, ki so jako zanimive.

Ko se začno dogajat stvari, ki jih ti opisuješ, pa nihče od nas ne ve, kaj bi, če bi. Marsikdo je v vojni prišel do točke, ko mu je strgalo in je začel kamenčke v lobanje metat. Priporočam kako knjigo, jih je polno, kjer vojaki v prvi osebi opisujejo kdaj jim je poknilo in uakaj. Zaenkrat pa v Ukrajini nikakor ni direktnega pritiska na civiliste (beri klanje in streljajnje talcev), kot je že bil v preteklosti na naših tleh, pa tudi na Hrvaškem in Bosni v 90tih letih. Je pa ta čas iz dneva v dan bližje in težja bo pot v nazaj.

Aja, fotra pa ne morem vprašat, ker je pokojni od leta 91.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.672
4.891
113
Vaš kaj, zdej te mam pa poln kufer. Citiraj me kje sem branil agresorja? Komentiram tvoje pisarije, ki so jako zanimive.

Ko se začno dogajat stvari, ki jih ti opisuješ, pa nihče od nas ne ve, kaj bi, če bi. Marsikdo je v vojni prišel do točke, ko mu je strgalo in je začel kamenčke v lobanje metat. Priporočam kako knjigo, jih je polno, kjer vojaki v prvi osebi opisujejo kdaj jim je poknilo in uakaj. Zaenkrat pa v Ukrajini nikakor ni direktnega pritiska na civiliste (beri klanje in streljajnje talcev), kot je že bil v preteklosti na naših tleh, pa tudi na Hrvaškem in Bosni v 90tih letih. Je pa ta čas iz dneva v dan bližje in težja bo pot v nazaj.

Aja, fotra pa ne morem vprašat, ker je pokojni od leta 91.
Torej dokler rus pošilja rakete in bombardira/pobija civilno prebivalstvo (dokazov imaš dovolj), je to v redu in si zasluži vse ženevske pravice, če ga v njegovo smolo ujamejo medtem ko je s tankom čistil ulico? Če pa bo skozi orožje nižjega kalibra ali noža pobijal civilno prebivalstvo (tudi to se že dogaja, dokazov je dovolj) pa počasi ni več ok in dopuščaš, da se "strga" tudi branilcem, ki ne bodo več upoštevali konvencije za zajete vojake.

To je tvoja razlaga stanja? Resno?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.449
9.809
113
Torej dokler rus pošilja rakete in bombardira/pobija civilno prebivalstvo (dokazov imaš dovolj), je to v redu in si zasluži vse ženevske pravice, če ga v njegovo smolo ujamejo medtem ko je s tankom čistil ulico? Če pa bo skozi orožje nižjega kalibra ali noža pobijal civilno prebivalstvo (tudi to se že dogaja, dokazov je dovolj) pa počasi ni več ok in dopuščaš, da se "strga" tudi branilcem, ki ne bodo več upoštevali konvencije za zajete vojake.

To je tvoja razlaga stanja? Resno?
Seveda dopuščam, da se strga branilcem. Sam še zmer pa to ni prav.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
Da bi šlo tako slabo Putinu?

Russia is trying to recruit Syrian mercenaries to fight in Ukraine, a senior US defence official has said.

A ni že poslal nekih uber krvoločnih čečenov? so že v krstah nazaj doma?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se mi je zdelo, da že od začetka napačno dojemaš. Kot prvo v takšnem spopadu mu nebi niti dal možnosti, da se preda. Pok, jebi ga, padel v spopadu.
Definitivno pa se mu nebi šel poscat v lobanjo, se zraven režal in nato še vse skupaj objavil na spletu. Ali pa ga poslal peš na minsko polje. Kot si ti zagovarjal par postov nazaj in da je to čisto OK. Malo se zamisli nad sabo.
Janez40 primer, jaz se mu ne bi samo poscal v lobanjo, ampak bi namerno požrl staro klobaso in mu še diarejo spustil direkt v gobec, vsak dan, cel dan.
Sorry, ampak v Ukrajini ima tak mulo izbiro, ali kolje vse povprek, kot to tudi počnejo tovrstni muloti, ali pa se človeško preda, ker noče kršit ženevske konvencije in prestopi na ukrajinsko stran ter zaprosi za azil. Simpl.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.704
5.316
113
Močno dvomim, da se bo ne glede na razplet vojne kdo s kakega mednarodnega sodišča upal drezati v vojne zločine med to vojno storjeno s strani Rusije. Ali iskati kako politično odgovornost. Ker konec koncev bi se potem moralo vprašati zahodne voditelje, kaka je njihova odgovornost, da so še naprej dopustili trgovanje z nekaterimi ključnimi dobrinami s katerimi lahko agresor udobno financira vojno.
Če bo uspelo priti do nekega mira, se bo EU oddahnila in se bolj ali manj delala, kot da ni bilo nič.

• Všeč mi je
Reactions: krko

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
US President Joe Biden is expected to announce a ban on US imports of Russian oil later today.

Gremo gasa

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Da bi šlo tako slabo Putinu?

Russia is trying to recruit Syrian mercenaries to fight in Ukraine, a senior US defence official has said.

A ni že poslal nekih uber krvoločnih čečenov? so že v krstah nazaj doma?
Očitno hoče še Sirijo pod sankcije porint.

Tale Rus je bolj nesposoben kot smo si predstavljali.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Glede sankcij, Eu & Zda niso cel svet.
Sivo so države, ki niso uvedle nikakršne sankcije. Najtrše sankcije je uvedla EU, bistveno blažje pa ZDA in UK. Zakaj takšna razlika, če so ZDA in UK najbolj zagovarjale uvajanje sankcij ?
img.jpg

Former NATO Soldier DESTROYS Official Ukraine War Narrative

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.