Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
Ko humanost gre, gre vse. Ti pa iz dneva v dan dokazuješ, da ti miselni proces dela velike težave. Seveda je jasno, kdo je agresor, sam scanje v lobanje in teranje na minsko polje.... dej no, vlklopi mal razum.
Saj se je v hagu začel proces, katerega se rusi sploh niso želeli udeležiti.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
Članek je bil tudi na Siolu pa je izginil
Al si mislil tole?

PS, datum je 2018.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ne, ni jim dovoljeno delati karkoli. Obstajajo pravila in dogovori, kako se ravna z ujetimi nasprotnikovimi vojaki, reče se ji Ženevska konvencija.

obstaja pa tud neka splošno znana resnica - namreč ni treba glih vsega verjet, kar najdeš na internetu
še sploh pa ne zdej ko je profesionalna propagandna mašinerija zalaufana na najvišjih obratih

pa še vprašanje: a ti resno verjameš da se slikajo pri kršenju ženevske konvencije pol pa filmčke na youtube dajejo? da bojo mel v Hagu lažje delo?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.672
4.891
113
Ne gre se, kako agresorja zatolči, temveč o vojnih ujetnikih. Razlika. Velika.
Niti ne. Če ti misliš, da lahko pride ruski vojak na mojo zemljo, zasede mojo zemljo, pobije mojo družino (kolateralna škoda pač, a ne), potem pa ga jaz kot vojak ujamem in mu bom priskrbel toplo juhico in kruhek in ga dal na toplo čakat konec vojne se hudo motiš. Dobil bo kar si je zaslužil.

Če agresor zajame branilce, pa seveda pravilno, da so varovani. Kar v realnosti tudi največkrat ni res.

Vtakni si svoje Ruse nekam. Moraš res biti poden, da tako očitnega agresorja braniš in jokcaš nad njihovo usodo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.571
2.567
113
Pa fuck, a res nobeden več ne premore ene zdrave sive celice za pomigat? ZA 123, 8888, optiplexa mi je jasno, da imajo težave na OŠ nivoju, od ostalih sem pričakoval malo več nevtralnosti, jasno z neko polarizacijo pro UA ali pro RUS...

Nikoli nikjer še nisem zasledil, da je prav, da je Putin napadel Ukrajino. Kolikor vem, smo vsi to obsodili. Ni prav in ni imel nobene pravice tega naredit. Za vojno je kriva Rusija in samo Rusija (in ne samo Putin, ampak celotna Duma, ki je odobrila invazijo, ne glede na to, ali je tam demokracije ali je ni). Ko pa se dotaknemo tematike o razlogih z vse skupaj in kaj je pripeljalo do prelomne točke, pa se stvari zapletejo. Veliko je dostopnega na internetu, še več igric je v ozadju. In govorit, da je do točke preloma krivda povsem na strani Rusije, je malodane bebasto. VSAK nosi svoj križ, eni večjega, eni manjšega.

Razumem, da če spremljaš RTV, Siol, 24ur in ostal zahodne medije, dobi človek izkrivljeno sliko. Preselite se na Telegram, poglejete malo tako pro RUS kot pro UA "bloggerje", v živo iz bojišč, slike, videje... Kako se UA vojaki izživljajo nad trupli, kako prisilijo zajetega ruskega vojaka, da z UA zastavo v roki odpešači na minsko polje, kako ščijejo v lobanje... Jasno, UA vojaki so veliko bolj čustveno vpleteni in temu primerno je sovraštvo, ampak fucking ne mi prodajat, kako je UA v vsem skupaj nedolžna, RUS pa največji sovrag in hkrati največjo tele.

Ti si emocionalno ujet v primež ruske propagande. Ne, tudi jaz ne trdim, da je UA sveta, ker ni, samo bučk pa le ne prodajaj. Rusija je agresor, ker je napadla neko neodvisno demokratično državo. Razlogi za to, pa so približno enaki, kot če bi Slovenija šla napast Italijo, Avstrijo in pa Hrvaško. Upam, da nisi še puhast pod nosom in si se v osnovi šoli učil o conah a in b pa ostalih delitev ozemelj. Tudi na primeru Ukrajine in Krima je isti šmorn, polpretekla zgodovina, tako so se razdelili sami med sabo, kaj pa zdaj hoče Putin, je šutarija brez primere.

I

Izbrisan uporabnik 474

obstaja pa tud neka splošno znana resnica - namreč ni treba glih vsega verjet, kar najdeš na internetu
še sploh pa ne zdej ko je profesionalna propagandna mašinerija zalaufana na najvišjih obratih

pa še vprašanje: a ti resno verjameš da se slikajo pri kršenju ženevske konvencije pol pa filmčke na youtube dajejo? da bojo mel v Hagu lažje delo?

zato pa spremljam vse mogoče strani in vire. Ne verjamem nobenemu na prvo žogo. Če vidim razsut tank z oznakami "V", "Z" ali podobnim, zraven pa zapis, da so razsuli UA tank... Ne gre skupaj. In seveda kontra. Takih nasprotnih trditev pod istimi posnetki in drugačno razlago je ogromno. O izživljanju nad POW pa imaš toliko posnetkov, istih incidentov od različnih ljudi, na katerih so vidna imena na našitkih, enote in marsikaj, objavljeni na različnih kanalih...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.923
10.133
113
MB
pa nemoreš isto verjet na eni strani ukrajini na drugi strani pa državi ki pobija svoje državljane ker ne ližejo rinkca diktatoru, cenzurirajo vse medije ki jim niso po godu, zastrupljajo novinarje ... skratka pravi komunisti, ki so mentalno ostali nekje 40 let za razvitim svetom.

težko boš me tu prepričal da verjamem 50/50

I

Izbrisan uporabnik 474

pa nemoreš isto verjet na eni strani ukrajini na drugi strani pa državi ki pobija svoje državljane ker ne ližejo rinkca diktatoru, cenzurirajo vse medije ki jim niso po godu, zastrupljajo novinarje ... skratka pravi komunisti, ki so mentalno ostali nekje 40 let za razvitim svetom.

težko boš me tu prepričal da verjamem 50/50

MS medijem tako ni za verjeti nič, ne eni in ne drugi strani. "Glavni" vir je Telegram, kjer imajo svoje kanale tudi vojaki, ki so trenutno na bojiščih. Dobiš posnetke "akcij" 2-3 dni prej, preden se pojavijo na ostalih medijih. Niti Twitterju več ne verjamem

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
namesto upam da predvaja, bi lahko napisal kako opozorilo.
Filmčka ne začne predvajati avtomatsko in preden klikneš na "play" ti je lahko iz naslova nad videom ("Result of overnight airstrike in residential area of Sumy - Graphic") lahko že jasno, da zadeva ni ravno za vzpodbujanje apetita. Vseeno pa kakšno dodatno opozorilo verjetno res ne bi bilo odveč.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.923
10.133
113
MB
MS medijem tako ni za verjeti nič, ne eni in ne drugi strani. "Glavni" vir je Telegram, kjer imajo svoje kanale tudi vojaki, ki so trenutno na bojiščih. Dobiš posnetke "akcij" 2-3 dni prej, preden se pojavijo na ostalih medijih. Niti Twitterju več ne verjamem

komunistu že po defaultu ne moreš verjet, kaj šele v vojni.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ti si emocionalno ujet v primež ruske propagande. Ne, tudi jaz ne trdim, da je UA sveta, ker ni, samo bučk pa le ne prodajaj. Rusija je agresor, ker je napadla neko neodvisno demokratično državo. Razlogi za to, pa so približno enaki, kot če bi Slovenija šla napast Italijo, Avstrijo in pa Hrvaško. Upam, da nisi še puhast pod nosom in si se v osnovi šoli učil o conah a in b pa ostalih delitev ozemelj. Tudi na primeru Ukrajine in Krima je isti šmorn, polpretekla zgodovina, tako so se razdelili sami med sabo, kaj pa zdaj hoče Putin, je šutarija brez primere.

Sem že večkrat povedal - Rusija je agresor, ki je napadla neko neodvisno "demokratično" državo. O tem sploh ni debate.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.