Pa fuck, a res nobeden več ne premore ene zdrave sive celice za pomigat? ZA 123, 8888, optiplexa mi je jasno, da imajo težave na OŠ nivoju, od ostalih sem pričakoval malo več nevtralnosti, jasno z neko polarizacijo pro UA ali pro RUS...
Nikoli nikjer še nisem zasledil, da je prav, da je Putin napadel Ukrajino. Kolikor vem, smo vsi to obsodili. Ni prav in ni imel nobene pravice tega naredit. Za vojno je kriva Rusija in samo Rusija (in ne samo Putin, ampak celotna Duma, ki je odobrila invazijo, ne glede na to, ali je tam demokracije ali je ni). Ko pa se dotaknemo tematike o razlogih z vse skupaj in kaj je pripeljalo do prelomne točke, pa se stvari zapletejo. Veliko je dostopnega na internetu, še več igric je v ozadju. In govorit, da je do točke preloma krivda povsem na strani Rusije, je malodane bebasto. VSAK nosi svoj križ, eni večjega, eni manjšega.
Razumem, da če spremljaš RTV, Siol, 24ur in ostal zahodne medije, dobi človek izkrivljeno sliko. Preselite se na Telegram, poglejete malo tako pro RUS kot pro UA "bloggerje", v živo iz bojišč, slike, videje... Kako se UA vojaki izživljajo nad trupli, kako prisilijo zajetega ruskega vojaka, da z UA zastavo v roki odpešači na minsko polje, kako ščijejo v lobanje... Jasno, UA vojaki so veliko bolj čustveno vpleteni in temu primerno je sovraštvo, ampak fucking ne mi prodajat, kako je UA v vsem skupaj nedolžna, RUS pa največji sovrag in hkrati največjo tele.