Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.882
-4.852
113
Ja, in predvsem je bil Krim 1954 Rusiji NASILNO "vzet"?!?!'
Svašta 3,14čka rodi.
Seveda je bil nasilno odvzet. Kdor je takrat upal samo ugovarjat Hruščovu, je pristal v gulagu ali pod zemljo. A to ni nasilje?
1954, na vrhuncu hladne vojne v rusiji ni bilo demokracije, protestov in referendumov. Bilo je tako, kot je komunist in ukrajinec Hruščov določil.
Pa še nekaj, ta aneksacija 1954 je bila po takratni sovjetski ustavi nezakonita, protiustavna, saj ustava takih prenosov ozemlja med republikami ni dovoljevala.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.882
-4.852
113
S Kardeljem in postavitvijo meje na Dragonjo je podobna zgodba.
Gremo napast Hrvate, da se popravi ta krivica...
Kaj pa če bi Istrani napravili referendum, kjer bi se v 96% odločili za priključitev Sloveniji? Tako, kot je bilo na Krimu 2014?
Zakaj pa bi napadli Hrvate, saj tudi Risi niso napadli Krima, če primerjaš. Takrat ni bilo nobene vojne, nobenih bombandiranj, topov, bilo je le nekaj protestov.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.359
1.356
113
43
Ksz
Da se vam še kr da. Eno in isto.
Uni standardni limajo YT filmčke
Opti lenoba cele dneve pred računalnikom sedi in drka na grafe
Eni in isti odgovarjate trolom z istimi živčnimi komentarji, kot da vas kdo posluša
Moralizirate kak da tekmujete za Nobelovo nagrado.

Meh

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Kaj to točno pomeni?
Dobro vem kaj je zaprtje.... Ampak nato zapre nad državo na kateri nima vpliva?
A je to tak kot naše protestne note?

ja potem ga dobi. postavi protiletalske centre, postavi strazo okoli, prej ali slej je kaksen napad na to bazo... in to je potem napad na NATO.

ceprav mi ni cist jasno kako bi naprej potekale zadeve... nato postavi protiletalsko, rusi jo sesujejo, ok, vojna NATO - Rusija. NATO zacne bombardirat vse te konvoje in baze rusov v ukrajini. dobavi jim letala, in spodijo ruse nazaj. Belorusija dvomim, da bi se vmesala. NATO ima baze v baltskih drzavah... vsak napad bi bil hitro odbit. ubistvu sploh ne bi bilo napada na Rusko ozemlje. jedersko bi tako tezko opravicili.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kaj pa če bi Istrani napravili referendum, kjer bi se v 96% odločili za priključitev Sloveniji? Tako, kot je bilo na Krimu 2014?
Zakaj pa bi napadli Hrvate, saj tudi Risi niso napadli Krima, če primerjaš. Takrat ni bilo nobene vojne, nobenih bombandiranj, topov, bilo je le nekaj protestov.
Rusija in poštene volitve / referendumi? Morda res v nekem vzporednem vesolju, v tem pa žal ne.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.803
1.302
113
Titograd
Kaka druga razlaga? Ker konvoj bi spravili teh par km do Kijeva če bi vojaki vozila porivali, ne pa da se peljejo. Američani pravijo da imajo logistične težave. Ti isti američani, ki smo se jim vsi smejali pred 1 mesecem, ko so napovedali napad Rusije...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.216
3.846
113
Zda ima stopnjo pripravljenosti opreme 70%. Toliko lahko v vsakem trenutku vžgejo in operativno uporabijo. Ostalo je v okvari, na rednih servisih itd… Z vsem denarjem, tehniko in vzdrževanjem.

Pri rusih je menda ta stopnja 30%. Pa še to kar spelje, se očitno pogosto kvari. Še bolj pa jih po moje daje, zaeadi česar je padla “battle of the bulge”: preozek koridor. Tam so poslali na mostove neprej padalce, tanke pa po eni cesti, skozi mehek teren. In je vse obstalo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, Ukrajinci jim sesuvajo logistiko. Saj če bi gledal to temo, bi videl tudi posnetke sesute kolone ruskih vojaških cistern z gorivom, ki so se skušale prebiti po vzporednih poljskih in makadamskih cestah, da bi dostavile gorivo.
To je to.

Američanom smo se pa smejali zaradi močne ruske propagande, ki je igrala na karto nekdanjih laži amerov, npr. WMD v Iraku. In smo ta trik kupili, da Ameri spet lažejo, oni - Rusi so pa resnicoljubni.

Pa saj imaš že na tem forumu par ruskih agitatorjev, kjer na intenziteto pisanja tukaj, že malo dvomim, da tega ne počneta za plačilo. Ali pa sta res zgolj ruknjena.
Prej na fejk njuz na temo korone, sedaj pa tole. V obeh primerih je pa namen njihovih naročnikov isti - vsaditi dvom v vse, kar se pri nas govori, piše in podobno. Edino tako nas Putin lahko drži za jajca - da nas drži razdvojene in pokregane mes seboj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.872
5.374
113
Sem jih par umiril........čez 2 dni bodo pa s5 cvilili da sem ko Putin :D Mal smešno...ampak vem da bo tako.....

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.303
4.317
113
Russia itself has also introduced a digital divide with the rest of the world, despite the fact this may further cripple its economy. It is expected to start withdrawing from the global internet by March 11, according to Kremlin documents

A je v tem času to sploh še možno, da je nek kmer tako paranoičen?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.