Kaj to delajo v Logatcu da bi ljudje šli raje nazaj v vojno?![]()
Mladi ukrajinski begunci naj bi bili nezadovoljni z nastanitvijo v Logatcu (VIDEO)
Razmišljali naj bi o odhodu v drugo državo ali celo o vrnitvi v Ukrajino.www.slovenskenovice.si
![]()
Kaj to delajo v Logatcu da bi ljudje šli raje nazaj v vojno?![]()
Mladi ukrajinski begunci naj bi bili nezadovoljni z nastanitvijo v Logatcu (VIDEO)
Razmišljali naj bi o odhodu v drugo državo ali celo o vrnitvi v Ukrajino.www.slovenskenovice.si
![]()
![]()
![]()
V originalu ali google translate?Sem zdaj prebral cel intervju in moram priznat RTV Slo, da so se morali kar potrudit, da so "zlepili" skupaj tisti njihov zmazek... Drugače pa dober intervju
Poglej priponko 53340
Ne vem, če obstaja večje dno od tega našega domobranca.
![]()
Janša v uniformi se neposredno primerja z Zelenskim | MLADINA.si
Vladajoča stranka ne skriva več svojih propagandnih zlorab vojne med Rusijo in Ukrajino za samopromocijske namene, sploh ne v času, ko nas čakajo državnozborske…www.mladina.si
, sam tisto ozadnje pri Janezu je iz 4 kleti Cankarjevega doma ne pa bojišča.Russian occupation troops attacked unarmed civilians blocking entrance to Enerhodar with grenade launchers and machine guns. Multiple casualties
V originalu ali google translate?
Glede granate se strinjam, da ni bil ravno velik bum ampak kar se pa opozorilnih strelov tičeTo ni G od granate. Solzivec verjetno in opozorilni streli, naj spokajo dol s ceste, preden bod res kaj spokalo.
Jp, kar realno napisano. Jebena situacija.Je pa dobrih komentarjev pod videom:
"You can never be sure they are unarmed civilians. Once you start blocking an invading army you stop being an "unarmed civilian" and start being "an enemy".
Brave, yes. Will you get shot? Most likely.
Being a civilian doesn't automatically grant you immunity, especially not from bullets."
"dont stand in front of enemy tanks in the middle of a war...
thats what happens...
u wanna live? go home.
u dont? stand in front of a tank."
"Thousands of videos where civilians are taught how to make and throw molotovs.
Videos of babushkas and children making molotovs.
Thousands of AKs given to civilians in multiple cities.
"Everyone will fight, give them hell!" videos.
Multiple cases of attacks from "civilians" with molotovs, AKs and even rocket launchers.
I wonder what kind of result was expected from this all?"
Mogoče bo Biden zahteval, da ne smejo več bogatiti urana.Ja, samo zdaj je vprašanje kaj bo odgovoril Zahod, ki pa vemo kdo je. Ne glede da je Ruska invazija oz napad neopravičljiva, je dejstvo, da Zahod ni niti približno nedolžen pri vsem skupaj. Ampak če mene vprašate bo Zahod zdaj poskušal ponižati Rusijo do konca.

Glede granate se strinjam, kar se pa opozorilnih strelov tičemi pa ne delujejo kaj preveč opozorilni, se takoj na začetku vidi kako enega pokosi in dol pade.No, sem pogledal še enkrat in tisti, ki pade dol, pade očitno zaradi nečesa kar razf00ka malo stran od njega in ne zaradi metkov.
Jp, sem pogledal še 1x ter dopolnil post, streli so bili očitno res opozorilni. Lahko pa tudi, da so šli v koga izven kadra.Čist na začetku, ko izstrelek pade na tla, lahko vidiš kako enega pokosi, snemalec pa pravi, da mu je odtrgalo nogo. Potem stečejo k njemu in mu skušajo pomagat, potem pa odjeknejo streli. Tam pa ne vidim, da bi (še) kdo padel. Lahko da sem spregledal.
Spoštovane begunce bi pa le morali nastaniti v Kempinskem.![]()
![]()
Edini, ki je upal spati doma, je bil Kacin., sam tisto ozadnje pri Janezu je iz 4 kleti Cankarjevega doma ne pa bojišča.
"Naša mlada oblast je tedaj ugotovila, da je Cankarjev dom najprimernejši objekt, iz katerega bi lahko vodili vojno oziroma proces osamosvajanja. Celotni generalni štab, vključno z obema glavnima protagonistoma vojaškega odpora, Janšo in Bavčarjem, se je naselil sem. Janša in Bavčar sta živela v dirigentskih garderobah, malo naprej pa je bil generalštab s Slaparjem."
Toliko o naših slavnih borcih.
se mi zdi da so pričakovali vsaj kakšno vas če že ne kakšno mesto kjer jih bo folk z veseljem pričakal.Bi znalo bit kaj takega. Plan A je invazija iz treh smeri, prestrašiti Ukrajino in upati, da vlada pade. Best case scenario. Pošlješ zastarelo šaro in novince, ki morda res mislijo, da se na vajah. Iz človeškega vidika svinjsko, iz strateškega pa pametno. V primeru odpora imaš precej železja na večih frontah in nasprotnik je izgublja dragocene protitankovske izstrelke na ničvrednem železju. Prav tako je Rusija poslal le kakšnih 50 - 60% vseh razpoložljivih sil, tako da je imela še "zalogo" za plan B, v kolikor plan A ne uspe. Plan B - vzpostavitev koridorja od Krima do Donetska in Luganska ter združitev, hkrati narediti koridor do Kijeva iz severa skupaj z vzpostavitvijo zračne prevlade in močne protizračne zaščite (S-400) ter pred Kijevim narediti dve fronti (severno in zahodno) ter počakati na preboj enot iz vzhoda, ki prav tako ustvarja koridor iz smeri Kurska ter morda razdelitev na vzhodno in južno fronto.
Napredovanje iz juga proti severozahodu mi pa je neznanka. Ali imetih odprtih več front, da je nasprotnik razdrobljen, ali pa je zadaj kakšna druga agenda...