Vojna v Ukrajini 2

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.447
2.276
113
Pomurje
čestitam, prislužil si si zlato medaljo v najbolj bedni izjavi.
Aja? Si mogoče včeraj pogledal zakaj je evropska jeklarska industrija v ku.rcu(predraga) in bodo zdaj nabili carine na kitajske izdelke, da bodo lahko prodajali evropske?
Misliš, da bo to kaj pomagalo? Bo železje ceneje? Bo končni potrosnik profitiral?
Ne bo. Že zdaj je cca 3,5€/kg cinkanih profilov. Pred rusko agresijo in kovidom je bilo 1,2-1,5€/kg

Boš kaj pokomentiral delnice Krke, zaradi napovedi nacionalizacije(kontra ukrep prodaji ruskega zaplenjenega premoženja) vseh EU firm, ki še delajo v rusiji. Ni jih malo.

Nekak si mi zdi da eni vidite samo enosmerni promet.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

damirj

Guru
9. maj 2012
5.844
2.741
113
Aja? Si mogoče včeraj pogledal zakaj je evropska jeklarska industrija v ku.rcu(predraga) in bodo zdaj nabili carine na kitajske izdelke, da bodo lahko prodajali evropske?
Misliš, da bo to kaj pomagalo? Bo železje ceneje? Bo končni potrosnik profitiral?
Ne bo. Že zdaj je cca 3,5€/kg cinkanih profilov. Pred rusko agresijo in kovidom je bilo 1,2-1,5€/kg

Boš kaj pokomentiral delnice Krke, zaradi napovedi nacionalizacije(kontra ukrep prodaji ruskega zaplenjenega premoženja) vseh EU firm, ki še delajo v rusiji. Ni jih malo.

No ker že ravno omenjaš cinkanje. Natančno pred korono sem v pocinkovalnici celje plačal za kg 1,4€, pred desetimi dnevi pa 1,7€, oboje vključuje 10% popusta nad težo 100kg. In sem peljal tja kot fizična oseba, torej je to cena z ddv. Od kje ti dobiš 3.5€ za kg pa nimam pojma. Izgleda pocinkovalnica celje dela hudo izgubo.

Ostalo se že strinjam, ni pa pol tako hudo katastrofalno, kot prikazuješ. In ne ne vidim samo enosmerni promet.

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.125
2.431
113
Ja podobna pot je za mano.
Slovenija, Avstrija, Češka, Poljska, enklava Kaliningrad, Litva, Latvija, Estonija, Rusija - St. Peterburg, pa gor do Murmanska oz Severomorsk je bil cilj, pa so me tukaj obrnili: 69.05062, 33.28096, kar po moje zelo dobro dokazuje, da nisem "njihov". Pa potem nazaj dol do Moskve in preko Kijeva in Madžarske domov. Cca 8.500 km.

Naj vam bo, ker sem danes dober po srcu:

Ma lej, ne bos se zamzal s tem FSB cenzuriranim dokumetom!
Kar na Popotniško stran ali AD pa nadaljuj. Tudi z Aljasko in rusko deklino za vize v Ljubljani in Cvetotom, ki je zgleda bil rudi gor!

p.s. omenjeni meil tudi ne deluje!!

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj in jest5

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.447
2.276
113
Pomurje
No ker že ravno omenjaš cinkanje. Natančno pred korono sem v pocinkovalnici celje plačal za kg 1,4€, pred desetimi dnevi pa 1,7€, oboje vključuje 10% popusta nad težo 100kg. In sem peljal tja kot fizična oseba, torej je to cena z ddv. Od kje ti dobiš 3.5€ za kg pa nimam pojma. Izgleda pocinkovalnica celje dela hudo izgubo.

Ostalo se že strinjam, ni pa pol tako hudo katastrofalno, kot prikazuješ. In ne ne vidim samo enosmerni promet.
3,5€/kg je z železjem vred

• Všeč mi je
Reactions: damirj

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
451
318
63
Kingston town
Dobro da si ti izstopu iz matrice in so ti jasne vse stvari, vse ves, vse razumes. Se enkrat: CE RUZIJA NE BI NAPADLA UKRAJINE NE BI BILO VSEGA TEGA NAD CEM SE TI IN OSTALI SOCALNI PROBLEMI PRITOZUJETE. Noben ni izzval ruzije, noben ni provociral Putina. To kar vi verjamete so zgodbe ki vam jih prodaja kremelj, da postanete njihovi uporabni idioti in sirite njihovo verzijo zgodovine naprej.

Se enkrat za vas neumneze.....ce ruzija ne bi napadla ne bi blo podrazitev. Gre to vase podganje možgane? Verjetno ne. Zakaj ne? Ker ste uporabni idioti in izdajalci.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.447
2.276
113
Pomurje
Imaš prav.
Sam sem pisal o železju s cinkom.
Ti si vletel s samo cinkom. Še enkrat uletiš samo z železjem. Kot da ti je bilo težko že v prvem postu seštet postavki.
Ne bi rabili 3x pisarit, da pridemo do nekega zaključka

Kakšna je zdaj razlika v ceni med mojim zapisom 3,5€/kg in tvojim seštetim 1,7 + 1,4€/kg?
Plus brez prevozov in porabljenega časa s tvoje strani.

resnica

Majstr
9. feb 2013
646
753
93
Imaš prav.
Ti si vletel s samo cinkom. Še enkrat uletiš samo z železjem. Kot da ti je bilo težko že v prvem postu seštet postavki.

Kakšna je zdaj razlika v ceni med mojim zapisom 3,5€/kg in tvojim seštetim 1,7 + 1,4€/kg?
Ne nakladaj.
Cena jekla danes je praktično enaka kot leta 2021, medtem ko se je cena cinkanja od leta 2020 zvišala z 1,40 € na približno 1,70 €. Zanimivo vprašanje je, kje si ti kupoval cinkano železo leta 2020 za 1,20 €. Realno gledano je bila cena cinkanega železa takrat približno 2,40 €, danes pa te enako železo stane okoli 3,10 €.

Vas rusofile je treba itak vedno preverjati, ker se zlažete še preden odprete usta.

IMG_1677.png

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.447
2.276
113
Pomurje
Ne nakladaj.
Cena jekla danes je praktično enaka kot leta 2021, medtem ko se je cena cinkanja od leta 2020 zvišala z 1,40 € na približno 1,70 €. Zanimivo vprašanje je, kje si ti kupoval cinkano železo leta 2020 za 1,20 €. Realno gledano je bila cena cinkanega železa takrat približno 2,40 €, danes pa te enako železo stane okoli 3,10 €.

Vas rusofile je treba itak vedno preverjati, ker se zlažete še preden odprete usta.

Poglej priponko 101609
še en polpismeni se je javil

• Objave ne odobravam
Reactions: Kamele0N

resnica

Majstr
9. feb 2013
646
753
93

damirj

Guru
9. maj 2012
5.844
2.741
113
Imaš prav.

In da še vedno ne vemo, ali ti računaš še ddv v tej ceni ali moram še to prištet? Ampak prevoza tudi ti nisi upošteval, ker razdalja pa tudi nekaj prinese zraven, ali pač? Kakorkoli, jaz navaden OFR (obični fizični radnik) imam 10% nižjo ceno kot ti, profič, in se sploh nisem trudil iskat najnižje cene profilov. Ali kaj nisem prav razumel? Si pa drugače pravilno seštel. Tudi to je že nekaj :)

resnica

Majstr
9. feb 2013
646
753
93
pred kovidom je bila cena cinkanja pod 0,7€/kg.
Aja?
Nič me ne čudi, da ste reveži in jamrate nad draginjo, povrhu vsega ste pa še veliki lažnjivci.

No ker že ravno omenjaš cinkanje. Natančno pred korono sem v pocinkovalnici celje plačal za kg 1,4€, pred desetimi dnevi pa 1,7€, oboje vključuje 10% popusta nad težo 100kg. In sem peljal tja kot fizična oseba, torej je to cena z ddv

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: optiplex in jest5