Višanje denarne socialne pomoči

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.225
2.550
113
Bolj je zaskrbljujoče, da je o tem odločilo samo 33 ljudi.

In samo 22 poslancev je bilo proti. Torej se tudi velik del opozicije strinja s povečanjem.
In samo 33 poslancev je bilo za. Ali nima opozicija 46 poslancev? Pa taka matematika

Najmanj 500 evrov bi moralo biti razlike med "domaležečim" in tistim, ki dela. Najmanj 500!
Sem za. Le tako bom imel več kot 1000 na mesec

Gre za veliko bazo volivcev.
Ja te luzerji pa res volijo. Mal povprašajte pri urologih,koliko jih ima na spisku.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Screenshot_20180424-203945.jpg

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Tudi če je iz USA je Thomas Sowell za brati ali pa poslušati glede teh zadev.

Minimalna plača, UTD ipd. ja... ko bo robotov toliko, da ne bo niti približno dovolj industrijskih služb za ročno delo.

miflo

Fizikalc
17. jun 2018
372
115
43
Evo kot takrat receno. Socialna ostaja nespremenjena, torej par eur do 400.
+ plačano dodatno zdravstveno zavarovanje + oprostitev plačila RTV + 2xletno enkratna pomoč v nevemkakšni višini + plačilo položnic, ki jih tja nosijo tik pred odklopom in jim jih ponavadi plačajo + plus vse zastonj za otroke
kar vse skupaj presega minimalno plačo

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
+ plačano dodatno zdravstveno zavarovanje + oprostitev plačila RTV + 2xletno enkratna pomoč v nevemkakšni višini + plačilo položnic, ki jih tja nosijo tik pred odklopom in jim jih ponavadi plačajo + plus vse zastonj za otroke
Če misliš da je to tako super, potem predlagam da se za vsaj 1 leto preseliš v njihove čevlje.
Sprejmeš izziv ali si samo kavč bojevnik ?

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Za izredno pomoč lahko zaprosiš 3x letno po 400eur.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.003
4.277
113
Če misliš da je to tako super, potem predlagam da se za vsaj 1 leto preseliš v njihove čevlje.

a v nike, ali kak drug brend in z novim Iphonom X...

Šveroti se smejijo...... z meco na karitas, šipci pa po kavarnah zapravjo več kot je socialka....

miflo

Fizikalc
17. jun 2018
372
115
43
Ne bi dobil nič že zaradi usrane babine colnge, pa tudi zaradi usrane kočure za katero sem taboljša leta zajebal pa še avto bi moral imet na lizing, kot imajo socijalci, da ni na njih vpisan.
Saj ima tudi lep del socijalcev nepremičnine in to konkretno več kot jaz, ampak jih imajo na balkanu.
pa da ne boš mislil, da se takšni kot jaz ne tolčemo po glavi, da smo se sploh kdaj trudili in delali. Mogoče bi bilo res boljše, da bi v prejšnjem sistemu vse sproti zružili in tudi mi malo dopustovali in okoli hodili, po stečajih pa se malo neslano nosili na razgovorih, po nekaj letih doma nas pa itak ne bi več k nobenemu delu silili.
Imamo pa vsi podobno mnenje, -DA SMO BEDAKI IN BEDAK JE KDOR DELA. ker če ne prej, nam bodo naše bajture izpulili zaradi plačila doma upokojencev.
tak da ti lahko rečem samo .....sej veš kam..... se goni...:bonk:

+subvencijo stanarine sem pozabil zgoraj napisat, torej je vse skup konkretno več od dveh minimalnih plač

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113
optiplex
Sprejmeš izziv ali si samo kavč bojevnik št.2 ?

miflo
Kaj torej čakaš,. navali, če misliš da bo potem zate boljše.
Ali samo jezik obračaš ?

Za bajte so spremenili, da mora biti vredna več kot 120 k eur, da se doda plombo v ZK.
Tako da če nisi ravno LJ (in to ne v kakem Sostru), boš pustil otrokom glavobol, ko ne bodo vedeli, ali naj hišo z letno porabo +30 000 kWh podrejo danes ali jutri.

Šiptarje so v Slo uvozili "dobri ljudje", sami levičarji in humanitarci na oblasti.
Nekdo jim je moral odobriti papirje in tako naprej.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/denarnePomociIzredne.asp
Namen izredne denarne socialne pomoči je kritje izrednih stroškov, ki so vezani na preživljanje in jih z lastnim dohodkom ali lastnim dohodkom družine ni mogoče pokriti. Namenjena je tudi v primeru, če se oseba ali družina iz razlogov, na katere ni imela vpliva, znajde v položaju materialne ogroženosti. Dodeli se v obliki enkratnega zneska ali za obdobje od 3 do 6 mesecev.

Po prejetju izredne socialne pomočile ste dolžni predložiti dokazilo o namenski porabi v roku 45 dni po prejetju izredne denarne socialne pomoči oziroma najkasneje ob vložitvi nove vloge za izredno denarno socialno pomoč, če novo vlogo vložite pred potekom roka 30 dni. Pomoč je treba porabiti v roku 30 dni od prejema.

Če upravičenec ne predloži dokazila o namenski porabi v postavljenem roku ali pa se iz dokazil ugotovi, da pomoč ni bila namensko porabljena ali ni bila porabljena v roku 30 dni od prejema, ne more uveljaviti nove izredne denarne socialne pomoči 14 mesecev po mesecu prejema pomoči, razen v primeru vložitve nove vloge za izredno denarno socialno pomoč zaradi naravne nesreče ali višje sile. Če upravičenec prejete pomoči ne porabi v celoti za namen, za katerega mu je bila dodeljena, mora ostanek sredstev vrniti v proračun v roku 15 dni po porabi sredstev, drugače se šteje da namenska poraba ni bila dokazana.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Ne bi dobil nič že zaradi usrane babine colnge, pa tudi zaradi usrane kočure za katero sem taboljša leta zajebal pa še avto bi moral imet na lizing, kot imajo socijalci, da ni na njih vpisan.
Saj ima tudi lep del socijalcev nepremičnine in to konkretno več kot jaz, ampak jih imajo na balkanu.
pa da ne boš mislil, da se takšni kot jaz ne tolčemo po glavi, da smo se sploh kdaj trudili in delali. Mogoče bi bilo res boljše, da bi v prejšnjem sistemu vse sproti zružili in tudi mi malo dopustovali in okoli hodili, po stečajih pa se malo neslano nosili na razgovorih, po nekaj letih doma nas pa itak ne bi več k nobenemu delu silili.
Imamo pa vsi podobno mnenje, -DA SMO BEDAKI IN BEDAK JE KDOR DELA. ker če ne prej, nam bodo naše bajture izpulili zaradi plačila doma upokojencev.
tak da ti lahko rečem samo .....sej veš kam..... se goni...:bonk:

+subvencijo stanarine sem pozabil zgoraj napisat, torej je vse skup konkretno več od dveh minimalnih plač

Sami izgovori. Če ni baba kriva so pa otroci. Kot so rekli, ko voli, nek izvoli. Če bi bil pol toliko sposoben kot se tukaj napihuješ bi si šel še isti dan zrihat ves luksus ki po tvoje pripada tistim lenuhom ki namesto dela špilajo klošarja.

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj