Vgradni kotliček

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.169
136
63
Saj če bi na stirodur še malo bolj na široko eno fermacel plato zalimal pa potem 2× lim pa mrežica....
Ti razlagaj kar hočeš, keramika + WC školjka na stirodur NI dobra in predvsem ne trajna rešitev.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.798
4.559
113
Dokler je gradbena klasika da se banjo "postavi" na 5cm siporeks in potem obloži vse skupaj s keramiko bo tudi tista školjka na stirodur ok. Lahko pa začnemo komplicirat pa vse v beton vlivat. Pretiravat je vedno boljše, ampak ko enkrat ne moreš normalno srat (dobesedno), se funkcionalne opcije gradnje precej zmanjšajo.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.169
136
63
Filozofiraš. Iščeš izgovore. Relativiziraš dejstva. Prilagajaš zgodbo, da bi izpadel pameten.
Nimaš pojma o gradnji. Next.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.387
9.491
113
Dokler je gradbena klasika da se banjo "postavi" na 5cm siporeks in potem obloži vse skupaj s keramiko bo tudi tista školjka na stirodur ok. Lahko pa začnemo komplicirat pa vse v beton vlivat. Pretiravat je vedno boljše, ampak ko enkrat ne moreš normalno srat (dobesedno), se funkcionalne opcije gradnje precej zmanjšajo.
Banja stoji na podnozju. Siporex je samo zaradi keramicne obloge tam. Pa zapisuj si vsaj no

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.387
9.491
113
Sem "hišnik" v 3h in mislim da je to dovolj. Starost od 200+ let do 60 let. 20 let že pomagam pri kolegih ki so gradili in še gradijo, tako da mi noben material in tehnike niso tuje.

Glede teme da ne bomo off pa povej kako bi po tvoje ta kotliček navaden "domač mojster" spravil v knauf, celo dvojni po tvojem. Čist tko postopek po točkah.

Recimo moj postopek je da vzameš piksno purpena in počasi zapolniš okrog vseh odprtin (10 min dela, 30 min počakaš), potem vzameš ploščo stirodurja in jo obrežeš na obliko kot jo rabiš (dva kosa glede na obliko odprtine) ter z olfa nožem prej omenjeni purpen porežeš toliko da pride stirodur 1:1 z obstoječim nivojem stene + lepilo. Zmešaš za celo steno fasadnega lepila, z par žlicami lepila namestiš stirodur in potem ostalo naneseš na steno in novodobno pridobitev ter čez armirno mrežico + poravnaš z gladilko. Stena poravnana v nulo in pripravljena za keramiko.

Tehnično bi lahko packal z malto in vse te odprtine zapolnil z nekaj ostanki ceglov in malto, samo to se bo sušilo vsaj 14 dni če ne več in bognedaj polagat keramike prej. Poleg tega če se karkoli okrog kotlička pokvari imaš naslednjič precej več dela za demontažo.
Torej nikoli ni faktor potencialna demontaza. To je prvo.

drugo: ce dels s knaufom mora biti na trdni podkonstrukciji - nekaj je sam kotlicek in pa suhomontazna podkonstrukcija. Ce je cela stena suhomontazna potem je bistveno da geberit vgradis med dva UA profila. In mas trdnost zagotovljeno. Bistveno je da mas pod ploscicami trdno zadevo ki se ne podaja. Purpen se podaja ce pritiskas nanj. Na osnovni fotki je cilj zapolnit luknjo. Eni bi to nardil s siporeksom lahko pa tud z malto pa ceglom. Cilj je da je trdno.

in sprasujes kdo se z malto ukvarja - vsi ki se grejo karkol zares.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.001
8.186
113
pri taščici
Utisevalec
Se tako stari klasicni nadometni kotlicki so znotraj izolirani s tanko plastjo stiroporja ki prepreči vodi stik z ohisjem in posledicno kondenzacijs na ohisju in ce hoces na fugah ploščic.
Daj kdaj nos vtakni v kotlicek. ;)
Geberiti imajo zunaj stiropor.
Pa ko smo ze pri njih. Danes sem nekaj ušpičil.
Zgubil neko pvc "povezavo" v izlivnnem ventilu. Ocitno je sla v rob školjke. Ta zelen zgornji del je bil nekako oripel na spodnji bel del. Nimam pojma kako funkcijo ima. Omejevalec za majhno splakovanje?
Ali tale 24et star ventil iz kotlicka 110.366.00.1 lahko nadomestim z ventilom iz kotlicka 005?
Tega ventila v 5 lj syacunah nimajo. Vkljucno s tapro

Priponke

• IMG_20251110_144424.jpg
    IMG_20251110_144424.jpg
    1 MB · Ogledi: 9

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.024
1.283
113
Utisevalec
Se tako stari klasicni nadometni kotlicki so znotraj izolirani s tanko plastjo stiroporja ki prepreči vodi stik z ohisjem in posledicno kondenzacijs na ohisju in ce hoces na fugah ploščic.
Daj kdaj nos vtakni v kotlicek. ;)
Geberiti imajo zunaj stiropor.
Pa ko smo ze pri njih. Danes sem nekaj ušpičil.
Zgubil neko pvc "povezavo" v izlivnnem ventilu. Ocitno je sla v rob školjke. Ta zelen zgornji del je bil nekako oripel na spodnji bel del. Nimam pojma kako funkcijo ima. Omejevalec za majhno splakovanje?
Ali tale 24et star ventil iz kotlicka 110.366.00.1 lahko nadomestim z ventilom iz kotlicka 005?
Tega ventila v 5 lj syacunah nimajo. Vkljucno s tapro
Bodi vesel, da nimaš Prosana...

Zanj se nič ne dobi in nič od konkurence ne paše (se ne da prilagodit)...

Jaz ga žal imam... podometnega...

• Wow
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.010
5.644
113
Za Prosan sem jaz vse dobil preko geberita, ki je firmo prevzel.
Ne moreš pa direkt kupiti. Letos sem v najbližji štacuni za vodovod našel trgovca dobre volje, ki mi je naročil in je prišlo v dobrih dveh tednih. Leta 2013 pa sem na geberitu preko maila dobil kataloške, potem pa naročil preko Mavi-ja. Takrat mi je geberit poslal, da sta njihova distributerja Mavi in Tapro in naj naročim preko njih. Neposredno nisem mogel, čeprav sem takrat celo govoril z njihovim skladiščnikom, ki je preveril, kaj vse imajo trenutno na voljo.
Osebno ne bi nikoli več dal podometnega. Kdo se bo jebal s tem servisiranjem, ker vsakih 10 - 15 let je nekaj treba. Pri starših kupim cel kotliček za par € in je spet desetletje ali dva mir.