VARJENJE LAGER PIVA

anze92

Pripravnik
23. dec 2015
177
12
18
Jaz uporabljam za razmnoževanje kar plastično vedro s prirejenim pokrovom, v katerem najprej deset minut vre voda (potopni grelec), ki jo odlijem in nato vlijem ohlajeno pivino, prižgem pumpo za zrak s filtrom (prej se je že prekuhala cevka s kamnom) in nato v prezračeno pivino vsipam kvas in zaženem magnetni mešalnik.

Problem je bil edino to, da plastika včasih nima dovolj ravnega dna in ji je treba malo pomagati, da obrne magnetek.
 

Tompri

Zelenc'
18. mar 2020
6
0
1
Mi je uspelo s cca 1 l slurrya, ki sem ga dobil pri fermentaciji 2x11g w-34/70 v 21l pivine, je 65 l lagerja sfermentiralo v 4 dneh na 12c. Sedaj je 5 dni v D-restu na 16-17c in ga bom v kratkem dal v lagering na -1c. Zanima pa me, ali je potrebno lagerat tudi pivo, ki sem ga naredil z w-34/70 na temperaturi fermentacije 16-17c, zaradi množenja kvasovk za lager. Ali ga lahko samo kot ostala Ale piva dam na cold crash in po tem v keg in prisilno karbonirat?